3 Reguli Obligatorii Si Eentiale Pe Care Trebuie Sa Le Respecti Pentru A Avea SUCCES In Orice Vrei Sa Faci In Viata!

Shares

3 Reguli Obligatorii Si Eentiale Pe Care Trebuie Sa Le Respecti Pentru A Avea SUCCES In Orice Vrei Sa Faci In Viata!

Nu cred sa existe om pe fata pamantului persoana care sa nu fi auzit de numele Carnegie! Ca este vorba de Andrew Carnegie,  proprietarul a „Carnegie Steel Company”, ca vorbim de Dale Carnegie, celebru autor american de c?r?i de literatur? despre auto-educare, salesmanship (practica de a investiga ?i a satisface nevoile clientilor printr-un proces care s? fie eficient?, echitabil?, sincer, reciproc avantajoase ?i care vizeaz? pe termen lung rela?ie productiv?), si orator motivational.

Astazi voi face referire la Andrew Carnegie (1833 – 1919), considerat conform revistei Forbes, al doilea cel mai bogat om din istorie dupa John D. Rockefeller si considerat „reprezentarea perfecta a Visului American”. Acesta le spunea tinerilor acum  peste100 de ani ca pentru a avea succes in afaceri si in viata trebuie sa indeplinesti sunt 3 conditii MARI!

Stim cu totii ca in viata nu este succes adevarat pentru cine nu este cinstit, sincer si corect.

Primul si cel mai seducator viciu, cel care pierde pe cei mai multi dintre tineri, este bautura.

Toti sunteti mai expusi de a cadea in cariera voastra, din cauza obisnuintei de a bea, decat din cauza uneia sau a tuturor celorlate ispite, care ar veni sa va asalteze, spune Carnegie. Veti putea ceda la oricare alta ispita si sa va sindecati, va veti putea ridica si sa recastigati terenul pierdut, dar de viciul infam al betiei este aproape imposibil sa va vindecati.

 Ar fi preferabil, infinit mai preferabil sa nu va atingeti de loc de bauturi. Dar daca va pare regula prea aspra, tineti-va cu hotarare de regula: “Nu veti atinge bauturile in afara orelor de masa!!!

 

A doua dintre marile primejdii pentru orice om de afaceri, este o … speculatie, spune Andrew Carnegie. „Nu exista nici un exemplu de om care sa castige o bogatie speculand si sa o pastreze. Speculatorul si omul de afaceri urmeaza cai divergente. Cel dintai este la discretia unei invartiri subite a rotii norocului; azi milionar, maine falit. Omul de afaceri stie ca numai prin ani intregi de rabdare  si de neincetata bagare de seama in afacerile sale, poate sa-si castige recompensa. 

Omul de SUCCES stie ca nu poate realiza castig sau obtine succes fara sa nu aduca profit si altora.”

 

A treia si ultima primejdie este periculosul obicei de a garanta pentru altii. “Va spun hotarat sa aveti drept regula a nu garanta niciodata”, spune Carnegie.

„Pot fi si unele exceptii. Ca oameni de afaceri, vi se intampla probabil, sa da-ti garantia voastra unor prieteni. Cand un om indatorat garanteaza pentru un altul, el nu risca propiul lui credit sau propriul lui capital, ci capitalurile creditorilor lui. Deci nu garantati niciodata, daca nu aveti bani in numar de prisos si nu garantati niciodata mai mult decat aceste mijloace. Inainte de a garanta, considetati orice gest de acest fel un dar si intrebati-va daca voiti sa faceti acest dar prietenului vostru si daca banii sunt intr-adevar ai vostri, sau un depozit al creditelor voastre.”

Repeta si Retine:

„Voi avea SUCCES pentru ca stiu sa evit bautura, speculatia si garantiile. NU VOI CADEA PRADA niciuneia dintre aceste primejdii!”

Comments

About the Author Adrian Iacob

Online Business & Marketing Sr. Consultant, Strategist

follow me on: