5 motive simple pentru care eu il consider pe Sir Richard Branson cel mai apreciat antreprenor si CEO din lume

richard

S-au spus atat de multe lucruri despre Sir Richard Branson, foarte multi dintre noi il cunoastem si din cartile la fel de apreciate pe care le-a scris, incat nu stiu ce s-ar mai putea spune in plus…

Recent am citit raspunsul dat de Sir Richard Branson unui ziarist care il intreba daca nu crede este cam extravagant si ca se distreaza prea mul, si recunosc ca taaare mi-a placut:

“Don’t think about fun as a reward, think of it as a responsibility.”, a raspuns Sir Richard

Mi-am adus aminte de momentul cand l-am vazut si l-am ascultat LIVE, l-a Sala Palatului, alaturi de Robin Sharma, si analizand tot ce stiam si ce am citit pana acum de Sir Richard Branson, am ajuns sa cred ca este, in opinia mea, cel mai apreciat antreprenor din lume. Si pentru a-mi argumenta afirmatia, iata numai 5 motive simple:

 1. Si-a impartasit mereu cunostintele si altora.
  I s-a conferit titlul de „SIR” in 1999 pentru servicii aduse lumii antreprenoriale. Sfaturile si comentariile pe care Sir Richard le-a oferit si le ofera zilnic prin twitt-uri si posturi pe blog, au facut din Sir Richard CEO-ul cel mai apreciat in lumea social-media.
 2. Si-a schimbat mereu status-quo-ul
  Din cartea autobiografica, „Afacerile, dezbracate – Aventurile unui antreprenor international„, se poate afla ca Branson a fost un aventurier si un om care i-a placut riscul, dinainte de a deveni faimos si de „a face lumea valuri”. Chiar daca planurile sale nu i-au iesit intotdeauna asa cum si-a dorit, a riscat mereu pe idei noi care sa il aduca in topul preferintelor consumatorilor.
 3. Si-a tratat mereu angajatii ca pe propria familie
  Poate ca ai citit si tu sau poate ca ai auzit de politile de personal recente anuntate in companiile lui Branson care includ 3 vacante cu termen nelimitat si plata intergrala pe termen de un an a concediului pentru cresterea copilului. El spunea atunci: „Daca ai grija de angajatii tai atunci si angajetii tai vor avea grija de afacerea ta
 4. A aratat mereu ca este un om cu inima mare
  Pentru a salva planeta de la poluarea masiva, Sir Richard Branson a initiat programul Carbon War Room, Virgin Unite & Virgin Earth Challenge cu scopul de a accelera aoptarea uor solutii de business care sa reduca emisiile de carbon.
 5. Stie cum sa se distreze la maxim
  Asa-zilele cascadorii si extravagante renumite demonstreaza ceea ce Branson defineste ca fiind Secretul nr.1 al unei afaceri de succes:Fa bine, distreaza-te si banii vor veni”

7-lessons-from-guy-kawasaki-5-638

Sper sa impartasesti si tu aceleasi opinii despre Sir Richard Branson, si sa imi lasi mai jos un comentariu despre parerea ta personala in urma a ceea ce ai citit, auzit, vazut, cu privire la fondatorul grupului Virgin. In semn de multumire, am sa-ti ofer o lista a cartilor scrise de Sir Richard Branson, pentru cazul in care vrei sa afli mai multe despre opera lui. Poti da un click pe imagine si vei fi condus direct catre libraria de unde o poti achizitiona la cel mai bun pret. Sper sa iti fie de folos!

Iti multumesc!

like aIn stilul Virgin. Secrete pe care nu le inveti la nici o scoala economica, Edit.Publica 2013

virgin wayThe virgin way. Cum sa asculti, sa inveti, sa razi si sa conduci, Edit. Publica 2015

screw-it-lets-do-it-richard-bransonScrew it, Let s do it – Lectii din scoala vietii, Edit. Publica 2009

losing-virginity-richard-113925Loosing my virginity,Edit.Virgin Books, engleza

afacerileAfacerile, pentru oameni – Screw business as usual, Edit. Publica 2012

afacerile-dezbracate_1_produsAfacerile, dezbracate – Aventurile unui antreprenor international, Edit.Publica 2011

my definition

 

 

 

Comments

About the Author Adrian Iacob

Online Business & Marketing Sr. Consultant, Strategist

follow me on:

Popular posts