Anca Pascu si Robin Sharma te invită să inveți cum să devii un … lider fără funcţie

In urmă cu 3 ani participam la un seminar unde aveam sa cunosc un adevarat mogician al motivarii, Robin Sharma! Sala, in unanimitate, l-a adorat! Și cred că cine a avut ocazia sa participe vreodată la un seminar cu Robin Sharma, îmi poate confirma spusele. Oamenii i-au cerut autografe si au dezbatut indelung ideile din cartea ”Calugarul care si-a vandut Ferrari-ul!” (o carte delicioasa pe care o vei sorbi in cateva ore dar ti-o vei aminti ani si ani!)

Unul dintre participantii la acel seminar era si Anca Pascu, pe care nu am cunoscut-o atunci, insă, aveam să o cunosc mult mai tarziu, mai exact la inceputul acestui an.

Cum am cunoscut-o?
Ei bine, tocmai auzisem un zvon ca este posibil ca in toamnă, leaderul fără funcție Robin Sharma, să susțină la București un eveniment de top adresat profesionistilor si recomandat tuturor celor interesati de performanta si succes in propriul business sau in cariera. Si pentru că, după cum spuneam și mai devreme, am avut ocazia să îl văd „la treabă” – după cum se spune, mi-am spus că trebuie să caut şi să iniţiez un parteneriat cu organizatorii, și in același timp să obțin și un beneficiu, o reducere ceva, pentru cititorii și abonații www.aisucces.ro.

Si așa am ajuns să o cunosc pe Anca Pascu, CEO Diamond Experience SRL – organizatorul evenimentului si persoana care l-a convins pe Robin Sharma să revină la Bucureşti, pentru un nou seminar pe tema leadershipului şi organizării unei vieţi personale de succes.

Cum a reușit dar mai ales ce a motivat-o să își seteze un obiectiv atât de provocator? Cu această intrebare am pornit și eu in minte, în momentul cand am pornit la prima intâlnire cu Anca! Iar din discuția care a urmat, și pe care o voi povesti mai jos, am aflat atât răspunsul la intrebarea mea, cât si 5 lecţii-cheie de leadership, pe care Anca le-a învățat de la Robin Sharma  și le-a pus in practică astfel incât au reușit să o facă să-și depășească limitele, si alte 5 lecţii de conducere necesare pentru a construi o organizaţie de excepţie.

Anca Pascu era si este o persoana pasionata de tot ceea ce inseamna dezvoltare personala, leadership si depasirea propriilor limite, ca multi dintre oamenii care își doresc mai multă performață in viața lor profesională, familială sau relațională. Și ca toti oamenii care au nevoie de un model, și Anca era in căutarea unui model…

Iar modelul Ancăi  a devenit de acum 3 ani, (de la același seminar la care participasem și eu), Robin Sharma!

Intalnirea virtuala a Ancăi cu Robin a reprezentat un punct de mare valoare intrucat i-a schimbat viata in bine. A inceput sa ii citeasca cartile, sa cumpere programele lui online si aplicand cu perseverență ceea ce a invățat acolo, a reusit sa isi indeplineasca intotdeauna ce si-a propus. Acesta este motivul principal pentru care mi-a mărturisit că iși doreste sa ii poata ajuta și pe alții să facă la fel, și pentru care a ales sa organizeze acest eveniment chiar cu Robin Sharma.

Rugând-o sa-mi spună, mai concret, ce a invățat de la Robin Sharma, pentru a putea avea un echilibru în viaţă între familie, copii şi carieră, am aflat de la Anca că este mamă a două fetiţe minunate şi că ele reprezintă pentru ea motivaţia supremă. Pentru ele face tot ce îi stă în putinţă ca să devină cea mai bună versiune a sa.

Vreau să fiu pentru ele un model, să înveţe de la mine tot ce se poate mai bun. Datorită a tot ceea ce am deprins de la Robin Sharma reuşesc să îmi păstrez spiritul pozitiv, printr-un jurnal zilnic unde scriu toate lucrurile şi experienţele pentru care sunt recunoscătoare. Este un instrument creat de Robin Sharma care funcţionează pentru că mă ajută să mă concentrez pe lucrurile pozitive din viaţa mea. Astfel îmi dau seama că, oricat de grea ar fi o perioadă anume, tot am foarte multe motive să fiu fericită. Sunt întrebată adesea cum de reuşesc să fac atâtea lucruri. Tot datorită lui Robin Sharma am început să mă trezesc la 5am şi cele 2-3 ore de dimineaţa sunt extrem de valoroase pentru că nu mă deranjează nimeni şi pot să fiu foarte concentrată pe ceea ce am de făcut.” – mi-a mărturisit Anca.

Cele mai importante 5 lucruri pe care Anca le-a învățat de la Robin Sharma, le-a pus in practică si aplicand cu perseverență ceea ce a invățat, a reusit sa isi indeplineasca intotdeauna ce si-a propus sunt:

50-new-rules-of-work1. Işi planifică săptămâna în avans.
2. Şi-a identificat şi acum işi cunoaşte cele 5 priorităţi ale vieţii.
3. Işi ţine un jurnal în care scrie pentru ce este recunoscătoare, planul zilnic pentru a nu îşi pierde focusul.
4. Face exerciţii fizice zilnice.
5. Işi pune deoparte 10% din venitul lunar.

Cum de l-a convins pe Robin Sharma să se întoarcă în România şi care este scopul conferinţei?

Am aflat de la Anca ca, lui Robin Sharma îi plac provocările şi faptul că România este o ţară în dezvoltare, având un potenţial mare, l-a făcut să accepte să vină pentru a treia oară în România. Lui Robin ii plac oamenii care sunt axaţi pe dezvoltare personală şi care îşi doresc să înveţe şi să aplice lucruri noi în viaţa lor. Doreşte să ne ajute, prin tactici şi strategii testate cu succes de companii internaţionale de top, să fim mai performanţi, să avem o viaţă echilibrată atât în plan profesional, cât şi personal. Să reuşim să rămânem concentraţi atunci când lucrăm la ceva şi să ignorăm distragerile din jurul nostru (Facebook, email, telefon, etc) care ne răpesc cea mai valoroasă şi irecuperabilă resursă din lume: TIMPUL!!!

La finalul discuţiei am incercat să aflu mai multe despre învăţaturile ce vor fi predate celor care vor fi prezenți pe 17 septembrie la intâlnirea cu Robin Sharma, si astfel am aflat 5 lecţii-cheie de leaderhip necesare pentru a construi o organizaţie de excepţie, extrase  din cartea Lider fără funcție. Acestea, vor fi prezentate și detaliate participanților la conferință. Iată-le care sunt:

5 lecţii-cheie de leaderhip necesare pentru a construi o organizaţie de excepţie

1. Cu cât visul este mai mare, cu atât echipa este mai importantă. Dacă aveţi doar oameni obişnuiţi care lucrează în firma dvs., şi compania este una obişnuită.

2. Oricine poate da dovadă de leadership – şi poate deveni un lider fără funcţie. Pentru că leaderhipul nu stă în titulatura de pe cartea de vizită. Leadershipul înseamnă să inspiri, să generezi influenţă şi să ai impact.

3. Disconfortul schimbării este de preferat suferinţei pricinuite de faliment. Deci, fie vom perturba noi industria în care activăm, fie vom fi disturbaţi.

4. Puterea de concentrare este mai valoroasă decât inteligenţa. Cercetările au arătat că intelectul este responsabil pentru doar 25% din succesul cuiva. Mult mai importantă este mentalitatea. Să facem o muncă de valoare şi nu doar să pretindem că o facem. Şi să ne folosim de probleme pentru a ne perfecţiona.

5. „The10X Value Obsession“. Dacă suntem axaţi obsesiv pe a furniza de 10 ori mai multă valoare faţă de cât au plătit clienţii noştri, compania va avea o bază globală de adepţi de-a dreptul fanatici.

Şi inainte de a ne despărţi, am intrebat-o pe Anca, in calitate de cunoscătoare a programelor lui Robin, care crede că vor fi trei lecţii-cheie pe care managerii românii le vor duce acasă de la conferinţa „Performance Tactics for Success din septembrie, de la Bucureşti?

1. Le voi spune ce fac cei mai buni manageri din lume, din cele mai bune companii, pentru a obţine rezultate extraordinare;

2. Cum să crească o echipă de oameni care sunt extraordinar de productivi, concentraţi şi inspiraţi, astfel încât organizaţia lor să aibă în 2012 cel mai bun an de până acum;

3. Cum să utilizeze filozofia „Lead Without a Title“)Lider fără funcţie) şi toate instrumentele aferente pentru a accelera obţinerea de rezultate în companiile lor, astfel încât să conducă în domeniul lor de activitate, chiar şi în aceste vremuri perturbatoare.

Așadar, nu știu dacă pe tine te-a convins, și pe 17 septembrie vei fi unul dintre participanții la eveniment, dar eu unul imi rezerv placerea de a-l vedea pe Robin Sharma la Bucuresti vorbind despre Performanta si Leadership. Iar entuziasmul meu este cu atât mai mare cu cât, dintre toti trainerii si speakerii din Romania, doi profesioniști dragi mie (sper că și ție), Andy Szekely si Bogdan Comanescu, au fost alesi sa tina un câte un workshop la inceputul, si respectiv la sfarsitul evenimentului, pe tema Ledershipului!

Dacă îți dorești să devii si tu un leader fără funcție și să deprinzi tactici performante pentru succes, atunci trebuie să fii acolo!

P.S. Spuneam că scopul intâlnirii mele cu Anca a fost inițierea unui parteneriat și obținerea unor beneficii pentru cititorii și abonații www.aisucces.ro. Ei bine, le-am obținut! Cuponul AISUCCES pe care il vei introduce in căsuța Adaugă Cupon îți va oferi o reducere de 10% din prețul oricărui tip de tichet! Detalii privind programul și inscrieri online, direct aici sau pe imaginea de mai jos.

P.S.2 M-am interesat ce alte carti ale lui Robin Sharma au mai fost publicate in limba romana, si iata ce am gasit. Poate te ajuta, si te inspira si pe tine, cum au inspirat-o pe Anca Pascu:

  1. Lider fără funcție, Editura FinMedia, 2010, 
  2. Călugărul care şi-a vândut Ferrari-ul, Editura Vidia, 2010, 29,60 lei 
  3. Atinge măiestria in leadership, Editura Excalibur, 2010, 47,00 lei
  4. Sfântul, surferul și CEO-ul, Editura Livingstone, 2013, 17,50 lei
  5. Descoperă-ti DESTINUL cu călugărul care și-a vândut Ferrari-ul, Editura Excalibur, 2010, 29,60 lei
  6. Invățături spirituale pentru FAMILIA TA de la călugărul care și-a vândut Ferrari-ul, Editura Excalibur, 2010, 29,60 lei

anca-pascu-landscape

Comments

About the Author Adrian Iacob

Online Business & Marketing Sr. Consultant, Strategist

follow me on: