Arta constiintei pigmentata cu idei despre prosperitate

Shares

Sunt Robert Daniel Burcea, cunoscut drept Robert Smile. Alaturi de Iacob Ioan Adrian vom forma o echipa sanatoasa si puternica, avand scopul de a ajuta oamenii sa aiba succes.

Prima tema pe care m-am hotarat sa o abordez este constiinta, Confucius o remarcase drept „lumina inteligentei pentru a distinge binele de rau”.

Am plecat de la un interviu al milionarului Ion Tiriac, unde desi urmaream seminte despre prosperitate m-a captat o idee pe care o urmeaza multi milionari, o fraza ce face referire si la moralitate,  iar aceasta mi-a adus aminte de o povestioara de care am aflat acum 2 ani.

„Sunt cazuri cand ma uit la pret si spun moral eu nu pot sa cumpar acest pulovar.

Un pulovar care pe mine ma costa 3000 euro, eu nu pot sa-l cumpar. Din punct de vedere moral, nu al calitatii.

Nu cred ca este just fata de faptul ca in primul rand, sunt un om care judec tot timpul, stiu cat costa, stiu cat a costat cand a intrat in magazinul ala si nu mi se pare corect ca eu sa cheltuiesc acesti bani pe un singur obiect ce probabil are valoarea de peste 50 de ori mai mica din punct de vedere moral.”

Constiinta are o putere fabuloasa asupra omului. De fapt s-a si demonstrat ca nu poti castiga sau gestiona mai multi bani decat consideri tu ca meriti. Mai exact, orice castigi peste 10% din stii tu ca meriti vei cheltui nesabuit. Exemplu: multi castigatori la loto si-au pierdut toti banii(investiti in afaceri sau cheltuiti aiurea), unii chiar s-au sinucis din ce am inteles.

 

Povestioara suna asa:

S-a intamplat undeva in India multi-multi ani in urma. Un hindus calatorea din localitate in localitate si oferea fiecaruia, contra unei sume de bani, nici mai mult nici mai putin decat formula magica care permitea obtinerea unor lingouri de aur. Insa, dupa ce vindea formula magica, avea mare grija sa-i avertizeze pe cumparatori ca exista o conditie – una singura – pe care acestia trebuiau s-o respecte, daca doreau sa aiba rezultatele dorite: in momentul rostirii formulei magice acestia trebuiau sa evite, cu orice chip, sa se gandeasca la ursul negru. Si iata-i pe fericitii cumparatori cum fac pas cu pas ceea ce li s-a spus in momentul achizitiei formulei magice: au facut foc, au pus un ceaun cu apa la fiert si au rostit formula magica. Insa stupoare! Formula magica nu a functionat… Oricat de mult s-au straduit ei sa nu se gandeasca la ursul negru, nu au reusit sa evite acest lucru.

Comments

About the Author Adrian Iacob

Online Business & Marketing Sr. Consultant, Strategist

follow me on: