Bunatate sau o pereche de ochelari?

Shares

S-a uitat ce inseamna bunatatea?!?

Din filme oamenii au invatat ca in afaceri trebuie sa fii fara scrupule, sa tai in carne vie. Pentru aceea care considera asta, ii anunt ca nu stiu ce inseamna leadership.

Romanii traind in comunism au primit drept exemplu de crestere a copilului, bataia. „Bataia este rupta din rai.” O palma la fund sa creasca sanatos.” „N-a murit nimeni din bataie.”etc.

Ei bine, spre dezamagirea multora, va anunt ca este gresit sa apelezi la violenta, cu atat mai mult asupra copilului.

In Canada, de exemplu, daca un copil apeleaza la numarul de urgente, in cateva minute politia se afla in acea locatie, iar pana nu se conving de situatie, nu pleaca. Deseori parintii sunt chemati la sectie, sau arestati in astfel de situatii.

Tot din cauza comunismului multi romani sunt foarte egoisti si rautaciosi. Cum spunea un prieten: ” Oamenii te iarta daca omori pe cineva, dar nu te iarta daca iti merge bine.”

In viata, cat si in afaceri, trebuie sa dai dovada de bunatate. Sa fii bun atat cand esti privit de lume, cat si cand esti singur.

Nu uita, atragi la tine ceea ce esti!

 

Ochelari? Nu, nu ma refer la acei ochelari de cal. Aceia pe care daca ii porti nu mai vezi nici in dreapta nici in stanga. Desi, poate ar trebui sa te intrebi daca ai ochelari de cal.(Pentru cei care nu stiu ce inseamna: persoane marginite, care vad lucrurile printr-o prisma prea ingusta.)

M-am referit la faptul ca atunci cand toate lucruri nu merg in favoarea ta, pune-ti o pereche de ochelari, uita-te si la altii si fa in fiecare zi o fapta buna.

Oamenii se supara din nimicuri si nu se bucura de lucrurile marete!!!

 

Comments

About the Author Adrian Iacob

Online Business & Marketing Sr. Consultant, Strategist

follow me on: