Cei 10 dusmani ai succesului personal

Shares

Este un lucru demonstrat si exemplificat prin zeci, sute sau pote mii de cazuri faptul ca succesul nu depinde de cei din jur. Pare un paradox greu de crezut, dar nu e!!!

Este un lucru demonstrat si exemplificat prin zeci, sute sau pote mii de cazuri faptul ca succesul nu depinde de cei din jur. Pare un paradox greu de crezut, dar nu e!!!

Contextul in care ne aflam ne poate influenta intr-adevar, in masura in care ii permitem sau in masura in care nu facem nimic pentru a-l schimba. De aceea spun ca adevaratul inamic al Succesului esti intotdeauna…TU! Iar dusmanii Succesului Personal se afla intotdeauna in noi. In mine, in tine … in fiecare!!!

Desi principalii inamici ai succesului personal sunt doar 3: NU POT, NU MERIT, NU EXISTA, iar ca exceptie in cazurile de fanatism religios NU-MI ESTE DESTINAT, cercetarile au identificat inca 10  care, cu ajutorul exclusive al nostrum, pot deveni bariere in calea succesului personal, desi noi le vedem altfel.

Iata care sunt cei 10 obiceiuri sau convingeri, cum va este mai usor, care stau in calea Succesului Personal

 

1. Alegem mai mereu drumul cel mai usor.

Doar pentru ca intampinam greutati cand pornim pe un drum nu inseamna ca dam gres. Orice mare succes implica efort, munca si greutati depasite in cele din urma. Lucrurile marete nu li se intampla celor care nu fac nimic si doar asteapta, ci oamenilor care care muncesc din greu si isi urmaresc visele.

2. Obisnuim sa ne comparam cu ceilalti.

Nu o sa avem niciodata incredere in noi insine daca ne concentram atentia asupra celorlalti si ne comparam cu ei. Trebuie sa fim sinceri cu noi in ganduri, cuvinte si actiuni.

3. Ne facem prea multe griji legate de ce cred altii despre noi.

Atata vreme cat ne facem griji despre ce cred sau ar putea sa creada ceilalti despre noi, ii facem stapani pe gandurile noastre. Abia atunci cand simtim ca nu avem nevoie de o aprobare venita din exterior putem fi noi insine.

4. Ne ignoram instinctele si intuitia.

E o diferenta intre a fi agreabil si intre a agrea totul. Atunci cand instinctul ne spune ca ceva e gresit sau ca nu o sa functioneze, trebuie sa-i dam crezare. Nu trebuie sa-l analizam si sa incercam sa-l reducem la tacere. Trebuie doar sa ascultam acel glas,(intuitia), de multe ori slab, care ne va spune sa ne indepartam de situatia sau de persoana in cauza.

5. Nu stim sa renuntam la timp. A renunta nu este similar cu a fi invins. A renunta inseamna, de cele mai multe ori, a avea intelepciunea de a sti ca este momentul sa mergem mai departe. Orice sfarsit, e un nou inceput!

6. Nu traim in prezent pentru viitor.

Daca nu ne lasam trecutul in urma, ne vom ruina viitorul. Trebuie sa traim pentru ceea ce ne ofera prezentul, iar cu ajutorul resurselor existente sa ne cladim viitorul!

Trebuie sa intelegem ca viata este o calatorie pe care o facem o singura data. Astazi devine ieri imediat asa ca trebuie sa ne bucuram de fiecare clipa din prezent.

7. Repetam greselile altora.

Un lucru rau e un lucru rau, chiar daca si altii il fac. Binele ramane tot bine, chiar daca esti singurul care-l face. Fa intotdeauna ce-ti spune inima ca e bine si fa-o pentru tine.

8. Ne lasam coplesiti de probleme marunte.

Totul o sa fie bine, poate nu tocmai azi, dar pana la urma o sa fie bine. Cand suntem suparati, e bine sa ne intrebam daca lucrul acela o sa mai conteze intr-un an. De cele mai multe ori, ne supara doar lucruri marunte, care nu au importanta. Totdeauna, focusul trebuie sa fie pe solutii ce vizeaza rezolvarea problemelor, nu pe problemele aparute!

9. Ne lasam prada zonei de confort.

Cand intram intr-o rutina in care ne simtim bine, putem deveni prizonierii unei situatii care nu ne este neaparat favorabila. In realitate insa, viata si implinirile incep cand iesim din zona noastra de confort.

10. Nu avem incredere in noi.

Daca nu credem ca putem avea succes, nici macar nu ne vom obosi sa mai incercam. De prea multe ori, ne multumim cu un „suficient de bine”. Trebuie sa incercam sa facem si ceea ce nu credem ca putem face tocmai pentru a ne da seama ca, de fapt, putem face acele lucruri. Daca planul A da gres, sa nu renuntam. Mai sunt multe litere in alfabet. Dar trebuie sa credem in potentialul nostru pentru a reusi!

Comments

About the Author Adrian Iacob

Online Business & Marketing Sr. Consultant, Strategist

follow me on: