Cel mai important principiu pentru succes

Creatorul best-seller-ului ,,Supa de pui pentru suflet”, Jack Canfield, care va veni luna martie, in sigura tara din Europa, in Romania, a publicat in urma cu cateva zile, pe blogul personal, o inregistrare video de aprox.30 min, in care, printre metodele cele mai eficiente de planificare a obiectivelor, dezvaluie si cel mai important principiu pentru succes, sub forma unei formule. Este una dintre interesante „ecuatii” din cate am intalnit vreodata. Iat-o:

I + R = C

Intamplari + Reactii = Consecinte

Desi pare simplu, de cele mai multe ori ne impiedicam in fata lucrurilor simple, lucruri care ne ajuta sa atingem acele rezultate bune, pe care ni le dorim.

Practic, lectia lui Jack este ca fiecare rezultat sau lipsa de rezultate din vietile noastre (succes, esec, prosperitate, bucurie, frustrare etc) este consecinta reactiei noastre in fata unei intamplari din viata.

Poate ca te-ai gandit la asta, insa oamenii mari de succes nu reactioneaza instinctiv la intamplari, ci isi educa reactiile in functie de consecintele pe care si le doresc in viata.

Si da, fac asta chiar si cand trec prin incercarile cele mai grele. Sunt testele supreme, insa cei care se concentreaza in astfel de momente sunt cei care se bucura cu adevarat de rezultate.

In functie de ceea ce iti doresti, ai doua optiuni:

1. Sa dai vina pe Intamplari pentru Consecintele nefavorabile.

Poate ca ai fost ispitit si tu sa faci asta si pana acum. Sa dai vina pe criza, pe impozitele mari, pe sistemul de invatamant, pe partenerul de viata irascibil sau copiii rebeli.

Cu totii suntem tentati sa facem asta. Adica sa fim sub linie, cum spune Lorand. Si continui cu concluziile lui Lorand, „scapam viata din controlul nostru si lasam fraiele in voia sortii. Un studiu facut de specialistii de la Harvard arata ca avem nevoie de numai 5 secunde ca sa gasim vinovati pentru greselile din viata noastra.

Insa pune-ti o intrebare: Daca ar conta atat de mult circumstantele in viata, ar mai avea cineva succes vreodata?

Pentru fiecare scuza pe care o gasesti, oamenii de succes  au gasit zeci de solutii.

Crezi ca ai putea fi si tu unul dintre ei schimbandu-ti atitudinea?

2. Sa schimbi modul cum Reactionezi la ceea ce ti se Intampla pana cand obtii acele Consecinte pe care ti le doresti.

IPoti sa iti schimbi gandirea, modul de a comunica,comportamentul, tiparele prin care esti tentat sa judeci realitatea inconjuratoare. Adica lucrurile care sunt in controlul tau. :-)

Din pacate, multi sunt atat de inradacinati in tipare comportamentale, incat prefera sa lase pe altii, sau chiar circumstantele sa preia controlul asupra vietilor lor.

Cand normal, trebuie sa preiei TU controlul vietii tale– sa constientizezi reactiile pe care le ai in fiecare situatie – in fata unui client frustrat, a colegilor de birou, a sefului,  a schimbarilor economice, a copiilor etc. Odata ce ai constientizat reactiile pe care le ai, poti sa le schimbi pana cand obtii rezultatele pe care ti le doresti. :-)

Daca iti doresti alte rezultate, schimba-ti reactiile. Preia controlul vietii tale!

Vrei sa afli mai multe despre cum poti sa aplici principiile succesului in viata ta?

Adica lucruri practice, aplicabile care pot sa te ajuta sa ai o viata mai implinita?

Jack Canfield, success coach-ul nr 1 in America, vine in luna martie in Cluj-Napoca, Bucuresti si Iasi unde va sustine seminarul ,,Principiile succesului” (un curs dupa cartea cu acelasi titlu tradusa si in limba romana) – un curs practic ce te va ajuta, pas cu pas si concret, sa parcurgi drumul catre succes, pornind de unde esti acum. :-)

Am un prieten care au urmat acest curs, anul trecut in Dallas, si mi-a spus ca este adresat in primul rand celor care le place sa aiba un GPS al vietii lorsa constientizeze permanent unde se afla si care e destinatia lor in viata. Aceasta a fost marturia care m-a facut sa ma inscriu pentru cursul de la Iasi si sa il recomand si prietenilor din tara. :-)

Intra AICI si afla si tu mai multe despre acest eveniment, si tot aici te poti si INSCRIE.

Baner

cluj

bucuresti

iasi

 

Comments

About the Author Adrian Iacob

Online Business & Marketing Sr. Consultant, Strategist

follow me on:

Popular posts