Cel mai scurt Curs de PERSUASIUNE! Are DOAR o fraza de 29 de cuvinte!!!

Shares

aisucces_succes,,Oamenii vor face ORICE pentru cei care le incurajeaza visurile , le motiveaza esecurile, le calmeaza  fricile, le confirma banuielile si ii ajuta sa arunce cu pietre in dusmanii lor.” – Blair Warren

Lectiile video la care am asistat astazi in cadrul cursului MIB Online, curs de care ti-am vorbit intr-un articol anterior si la care inca te mai poti inscrie pentru a beneficia de o reducere de 42% aici, au avut ca tema un subiect care mi-este foarte drag, si pe care il studiez de cativa ani buni: armele de influenta sau arme de persuasiune(persuadare)!

De aproape doauzeci de ani de cand de cand imi conduc propria afacere incepand de la zero, unul dintre cele mai importante lucruri pe care le-am invatat de unul singur si pe banii mei a fost, arta persuasiunii! Cred ca doar un naiv nu constientizeaza ca mai ales in ziua de astazi, nu este usor sa convingi oamenii sa faca ce doresti tu sa faca. Si acest lucru este universal valabil, in toate domeniile, si la toate varstele! (uitati-va la cei mici, sau la modul cum cauta sa te convinga sau sa iti convingi, sotul/sotia :))

In afaceri, unde scopul principal al oricarui angajat intr-o negociere este profitul (ca vorbim de win-lose, ca vorbim de win-win), cum  incerci sa vinzi ceva (produs, serviciu, consultanta), cum se-aprind beculetele interlocutorului si devine suspicios. Arta persuasiunii si a influentarii este complicata si a fost studiata si analizata de diversi specialisti si autori, insa nu este atat de misterioasa pe cat ai fi tentat si tu sa crezi.  La sfarsitul articolului iti voi lasa o lista cu cele mai influente carti pe care le-am citit si autorii care, nu doar in acceptiunea mea, sunt recunoscuti ca fiind cei mai buni experti in domeniu!

Dictionarul explicativ al limbii romane(Dex) defineste persuasiunea ca fiind: s.v. – convingere; sau s.f. (Livr.)- Actiunea, darul sau puterea de a convinge pe cineva sa creada, sa gandeasca sau sa faca un anumit lucru. [Pr.-su-a-si-u-] – Din fr. persuasion. Iar in Wikipedia, gasim o definitie asemanatoare:

Persuasiunea este o forma de influentare. Este modalitatea de argumentare prin intermediul careia o persoana incearca sa convinga o alta persoana sau un grup de persoane sa creada sau sa faca un anumit lucru. Persuasiunea este un proces de ghidare al oamenilor pentru a adopta idei, atitudini sau actiuni (rationale sau mai putin rationale). Persuasiunea se bazeaza pe discutii si „atractivitatea prezentarii”  in locul folosirii mijloacelor de forta. Persuasiunea este deci o forma extrema a convingerii.

Acum aproape un an in urma, am aflat de la Adrian Soare despre existenta unui ebook al unui tip numit  Blair Warren. Blair Warren este un producator de televiziune si om de marketing care a studiat comportamentul uman cu scopul de a vedea cum sunt influentati de fapt oamenii. Rezultatul cercetarilor si studiului de-a lungul a peste 8 ani, a fost sintetizat intr-un e-book  pe care l-a oferit gratuit atunci si care s-e numea One Sentence Persuassion Course. 

E-book-ul (pe care il puteti descarca in varianta originala de aici in varianta MP3 sau pentru Kindle) nu are decat 15-16 pagini, dar prima senzatie pe care ti-o creeaza este ca:  Wow, este prea simplu sa fie adevarat!  Nu-mi vine sa cred ca poate fi atat de simplu!  Am dat peste cel mai condensat si valoros material pe care l-am citit vreodata! 

Cursul de persuasiune intr-o singura fraza, cum este intitulat, este un material scris pe intelesul tuturor, usor de citit, mult mai usor de tinut minte si extrem usor de aplicat si urmarit si la altii.

Descarca-l de pe linkul mai jos si da LIKE si SHARE la articol pentru a-l putea citi si altii, sau trimite-l mai departe prietenilor tai in orice mod il consideri tu convenabil.

Click pentru Download sau Click dreapta >> Save As

O sa vezi ca vei citi acest e-book pe nerasuflate in mai putin de 15 – 20 minute. Dupa ce o vei face  insa,te voi ruga sa te intorci si sa imi lasi un comentariu in care sa-mi spui impresia pe care ti-a creat-o tie!

Iti multumesc!

P.S. Ti-am spus la inceputul acestui articol ca iti voi da la sfarsit o lista cu cele mai bune cartti de persuasiune si influentare, dar pe parcurs m-am razgandit. Si asta dintr-un motiv simplu: m-am hotarat sa mai scriu un articol pe aceasta tema, in care iti voi descrie 6 abilitati pe care cei mai convingatori oameni din lume le folosesc si pe care le-am invatat intr-un training de 2 zile Powerfull Business Persuasion. Iar cu aceasta ocazie, pe langa lista promisa, iti voi mai darui un e-book special primit cu acea ocazie la training.

Lasa-mi un comentariu mai jos, da un Like si un Share si nu rata articolul urmator!

Comments

About the Author Adrian Iacob

Online Business & Marketing Sr. Consultant, Strategist

follow me on: