Cele Mai Bune Carti De Dezvoltare Personala Si Profesionala

Shares

50carti

Cele mai bune carti de Dezvoltare Personala si Profesionala pe care le-am citit, m-au ajutat prin modelarea Gandirii, si mi-au influentat Viata si Activitatile Personale si Profesionale, si pe care le RECOMAND cu toata responsabilitatea.

De cand ma stiu mi-a placut sa citesc. Cine ma cunoaste stie ca sunt insotit mereu de cate o carte; in mijloacele de transport, in parc, la picnic sau in masina (fiind sofer aleg, normal, varianta audiobook care mi se bare o inventie inspirata!

Chiar prima amintire pe care o am cand vine vorba de citit dateaza de muult timp …Parca a trecut o vesnicie! Aveam vreo 7-8 ani, si parca ma văd citind impreuna cu mama Aventurile celor 3 muschetari

Am citit foarte mult…  poate sute de carti, (o biblioteca intreaga de 350 de carti am donat-o acum cativa ani la un liceu, am trimis prin Republica Moldova, am daruit pe la prieteni…) Si … pentru de multe ori am fost rugat sa fac o lista sau un top al cartilor care mi-au placut si care m-au ajutat in viata, am hotarat, intr-un final, sa il impartasesc cu voi.

Rugamintea mea cea mare este ca sa nu va ganditi la aceste recomandari ca la solutii universale, desi, judecand dupa faptul ca multe dintre cartile care mi-au influentat mie viata, atat pe plan personal cat si profesional, au influentat-o si altora – ar putea fi totusi privite si ca solutii universale! De ce nu?

In fine, titlurile pe care le veti regasi mai jos nu reprezinta un top, nu necesita o anumita ordine de lecturare… Eu le-am citit poate la recomandarea cuiva in expertiza caruia am crezut, poate cand am simtit nevoia sau poate cand mi-au picat in mana… M-as bucura sa aflu intr-o buna zi, sau sa citesc in rubrica de comentarii, ca si tie, una, doua sau poate mai multe carti din lista de mai jos, te-au inspirat, te-au motivat sau poate ti-a trezit acel moment de wow, acea idee sau solutie pe care o cautam cu totii atunci cand cumparam o carte pentru a o citi!

Spor la citit!  

BIBLIA, indiscutabil cea mai buna si completa carte de „dezvoltare personala” pe care am citit-o si pe care am inceput sa o inteleg un pic mai tarziu in totalitate. Nu are termen de comparatie! prima-pagina
Parabolelor lui Iisus. Adevarul ca poveste, carte scrisa de Andrei Plesu

parabolele-lui-iisus-183340

ANTHONY ROBBINS – Putere nemarginita, o alta carte pe care o consider „vinovata” de schimbarile in bine pe care le-am facut in viata mea. De fapt, as putea marturisi ca toate programele lui Tony sunt transformationale!

putere-nemarginita-anthony-12443

ROBERT KIYOSAKI – Cadranul banilor, carte care alaturi de Tata bogat, tata sarac si celelalte carti scrise de Kiyosaki, mi-au „deschis ochii” legat de importanta educatiei si managementul finantelor proprii!

cadranul-banilor-ghidul-70438

ANDY SZEKELY – Decizii radicale pentru oameni destepti

decizii-radicale-pentru-oameni-destepti_1_produs

VIKTOR FRANKL – Omul in cautarea sensului vietii . Daca exista o carte la care ma intorc de fiecare data, aceasta este „Omul in cautarea sensului vietii” de Viktor E. Frankl, autor care a trait experienta a trei ani de teroare in lagarele naziste de la Auschwitz si Dachau

omul-cautarea-sensului-124292

WAYNE W. DYER – Esti ceea ce gandesti! Principii taoiste pentru zilele noastre. Aprofundând învăţăturile din această carte, am ajuns să înţeleg vechiul adevăr din spatele cuvintelor taoiste: „Când schimbi felul în care priveşti lucrurile, lucrurile la care te uiţi se schimbă.“

esti-ceea-gandesti-178060

Malcolm Gladwell – Exceptionalii (Outliers)

Din aceasta carte am aflat în termeni de generaţie, familie, cultură şi clasă:

  • ce au în comun Beatles, Bill Gates şi Mozart
  • exceptionalii-outliers-povestea-144206care sunt atuurile ascunse ale atleţilor de top
  • de ce sunt atât de buni asiaticii la matematică
  • de ce toţi avocaţii bine cotaţi din New York au acelaşi CV
  • de ce n-a auzit nimeni niciodată de cel mai inteligent om din lume.
Robert B. Cialdini – Psihologia persuasiunii  Din punctul meu de vedere, cea mai importanta carte publicata vreodata despre acest subiect prin prisma valorii practice a informatiilor oferite.

psihologia-persuasiunii-totul-30565 

Jordan Belfort – Lupul de pe Wall Street  O lectie de viata despre putere si lacomie, care te va pune pe ganduri, indiferent daca iubesti sau urasti personajul.

lupul-wall-street-215825 

Jeffrey Gitomer – Biblia vanzarilor  Cred ca titlul spune totul, personal, pot doar sa confirm că şi-l merită

biblia-vanzarilor-carte-58907

 Marius Ghenea - Antreprenoriat Pana in acest moment (oct.2015), singura carte care te invata cum sa-ti faci un plan de afaceri realist si cum sa ii dai viata intr-o afacere.antreprenoriat-drumul-idei-164466