ChatGPT GRATUIT – Cum Te Poate Ajuta În Afacerea Ta

Shares

Ce este ChatGPT si cat util este pentru antreprenori?

Chat GPT, noul instrument GRATUIT dezvoltat de Open AI, este în plină expansiune pe tot internetul! Toată lumea vorbește despre asta! Până și Elon Musk:

Ce este Chat GPT și de ce a creat atât de multă zarvă și rumoare în piață?

După ce l-am testat și m-am documentat în ultimele două săptămâni, mi-am propus prin acest articol, să explorăm în detaliu cum funcționează ChatGPT și care sunt avantajele și dezavantajele acestei tehnologii. Cum se utilizează? Cum generează răspunsuri? Scenarii de utilizare in diferte domenii… Cum se poate integra ChatGPT intr-o aplicatie sau platforma online? Care îi sunt limitările și cum îi poate ajuta pe antreprenori, freelanceri, marketeri și copywriteri?

1. Ce este ChatGPT si pentru ce poate fi utilizat?

ChatGPT este o aplicație de chat care folosește tehnologia de procesare a limbajului natural pentru a oferi conversații autentice cu o persoană virtuală. Acest lucru îi permite utilizatorului să interactioneze cu un chatbot care poate răspunde la întrebări, să ofere informații și să ia parte la conversații naturale.

Lansat pe 30 Noiembrie 2022, ChatGPT (Generative Pre-training Transformer) este un model de procesare a limbajului natural dezvoltat de OpenAI. Acest model poate fi utilizat pentru a generea raspunsuri coerente si naturale la intrebari sau declaratii primite de la utilizatori, avand ca scop crearea unui dialog natural intre utilizator si model.

Chat GPT poate fi utilizat pentru diverse aplicatii, iar aici, oricine este interesat de marketarea și promovarea afacerii online, e bine să ia aminte:

 • Chat GPT poate ajuta la crearea de chatbot-uri pentru suport tehnic sau pentru a raspunde la intrebari frecvente
 • Chat GPT poate ajuta la generarea de continut pentru retele social media sau platforme de blogging
 • Chat GPT poate ajuta la generarea de scenarii pentru jocuri sau aplicatii de divertisment
 • Chat GPT poate fi utililat ca Asistent Personal Virtual pentru a raspunde la intrebari sau a oferi sfaturi
 • Chat GPT poate ajuta la crearea de conversatii artificiale pentru a demonstra sau a exersa abilitatile de comunicare
 • Chat GPT poate ajuta la crearea de cod HTML și limbaj Java

Iar acestea sunt doar cateva exemple, pentru că Chat GPT poate fi utilizat intr-o multitudine de alte activități care implica procesarea limbajului natural si generarea de raspunsuri coerente.

2. Cum functioneaza Chat GPT: cum se utilizeaza si cum genereaza raspunsuri?

Pentru a utiliza Chat GPT, trebuie sa ii furnizăm o intrebare sau o declaratie (Prompt), iar modelul va genera un raspuns coerent si natural. Acest lucru se poate face prin intermediul unei interfete de programare a aplicatiilor (API) care ofera acces la modelul Chat GPT.

De exemplu, l-am întrebat pe Chat GPT, „Ce este Chat GPT?” și, iată ce răspuns mi-a dat:

Modul in care Chat GPT genereaza raspunsuri este bazat pe un model de procesare a limbajului natural numit Transformer, care foloseste atentia multipla pentru a analiza contextul si a determina raspunsul potrivit. Modelul a fost antrenat pe mii de ore de conversatii umane, astfel incat sa poata intelege diverse tipuri de intrebari si sa genereze raspunsuri coerente.

Cu toate acestea, este important de mentionat faptul că Chat GPT nu este infailibil si poate face greseli sau poate sa genereze raspunsuri care nu sunt intotdeauna corecte sau relevante. Acest lucru poate fi datorat limitarilor modelului sau contextului in care este utilizat.

3. Exemple și scenarii de utilizare a ChatGPT în diferite domenii

Iata cateva exemple de utilizare a Chat GPT in diverse domenii:

 1. Suport tehnic: Chat GPT poate fi utilizat pentru a crea un chatbot care poate raspunde la intrebari frecvente sau poate oferi ajutor pentru probleme specifice cu produsele sau serviciile unei companii.
 2. Asistent personal virtual: Chat GPT poate fi utilizat pentru a crea un asistent personal virtual care poate raspunde la intrebari generale, poate oferi sfaturi sau poate face recomandari de activitati sau locuri de vizitat.
 3. Chatbot pentru servicii de informare și divertisment: Chat GPT poate fi utilizat pentru a crea chatbot-uri care pot oferi recomandari de filme, carti sau muzica in functie de preferintele utilizatorilor. De asemenea, poate fi utilizat pentru a crea scenarii pentru jocuri sau aplicatii de divertisment.
 4. Generarea de continut pentru rețele social media sau platformele de blogging: Chat GPT poate fi utilizat pentru a crea continut pentru retele social media sau platforme de blogging, in functie de tema sau subiectul specificat. Acest lucru poate fi util pentru cei care doresc sa publice continut frecvent, dar care nu au timpul necesar pentru a scrie manual.
 5. Brainstorming și/sau generarea de idei, titluri, cuvinte cheie (keywords) etc: Chat GPT poate fi folosit pentru a genera titluri pentru diferite scopuri, cum ar fi pentru articole de blog, cărți, filme sau alte tipuri de conținut. Se pot genera descrieri pentru produse e-commerce, liste de cuvinte cheie si chiar idei de postari pentru social media si email.
 6. Crearea de conversatii artificiale pentru exersarea abilitatile de comunicare: Chat GPT poate fi utilizat pentru a crea conversatii artificiale care pot fi folosite pentru a demonstra sau a exersa abilitatile de comunicare, cum ar fi intalnirile de afaceri sau interviurile. Vezi mai jos un exemplu:

Acestea sunt doar cateva exemple, insă ChatGPT poate fi utilizat in multe alte domenii care implica procesarea limbajului natural si generarea de raspunsuri coerente.

4. Cum se poate integra Chat GPT intr-o aplicatie sau platforma online?

Un alt lucru extraordinar ce se poate face cu Chat GPT este integrarea acestuia pe un site sau într-o aplicație. Ce trebuie făcut pentru aceasta este accesarea API-ului (interfata de programare a aplicatiilor) furnizat de OpenAI. În acest mod, API-ul ofera acces la modelul Chat GPT si permite integrarea acestuia intr-o aplicatie sau platforma existenta.

Pentru a utiliza API-ul, trebuie sa te inregistrezi pe site-ul OpenAI si sa obtii o cheie de acces. Apoi, poti folosi documentatia API-ului pentru a integra modelul Chat GPT in aplicatia ta prin intermediul unui limbaj de programare compatibil, cum ar fi Python sau Java.

Exemplu de utilizare a API-ului Chat GPT in Python:

In acest exemplu, functia [generate_response] primeste un prompt (intrebare sau declaratie) ca argument si returneaza un raspuns generat de modelul Chat GPT. Puteti personaliza parametrii API-ului pentru a obtine raspunsurile dorite.

Acesta este doar un exemplu simplu de utilizare a API-ului Chat GPT, iar documentatia oferita de OpenAI ofera mai multe informatii si exemple pentru integrarea modelului in aplicatii sau platforme online.

5. Limitarile ChatGPT: cand este recomandat sau NU sa se utilizeze acest model

Chat GPT este un model de procesare a limbajului natural foarte performant, dar are totusi anumite limitari. Iata cateva aspecte de luat in considerare atunci cand luati in considerare utilizarea modelului Chat GPT:

 1. Limitarile inteligentei artificiale: Chat GPT este un model de inteligenta artificiala (IA) si, ca orice IA, poate face greseli sau poate genera raspunsuri care nu sunt intotdeauna corecte sau relevante. Acest lucru poate fi datorat limitarilor modelului sau contextului in care este utilizat.
 2. Necesitatea de date de antrenare: Chat GPT a fost antrenat pe mii de ore de conversatii umane pentru a intelege diverse tipuri de intrebari si a genera raspunsuri coerente. Acest lucru inseamna ca modelul poate functiona bine in domenii sau contexturi similare celor pe care le-a vazut in timpul procesului de antrenare. Daca doriti sa utilizati Chat GPT intr-un domeniu sau context nou, ar putea fi necesar sa antrenati modelul cu date specifice pentru acest domeniu.
 3. Costuri: API-ul Chat GPT este oferit de OpenAI contra cost, astfel incat utilizarea acestuia poate fi costisitoare in anumite cazuri, in functie de volumul de cereri de raspunsuri si de tariful aplicat de OpenAI.
 4. Protectia datelor: Chat GPT foloseste datele de conversatii umane pentru a se antrena si a functiona. Daca doriti sa utilizati modelul, trebuie sa luati in considerare aspectele privind protectia datelor si sa va asigurati ca respectati orice reguli sau regulamente aplicabile in ceea ce priveste utilizarea datelor.

In general, Chat GPT poate fi o alegere buna pentru aplicatii care implica procesarea limbajului natural si generarea de raspunsuri coerente, dar este important sa luati in considerare limitarile modelului si sa verificati daca acesta este potrivit pentru nevoile si obiectivele dvs.

7. Concluzii: avantaje si dezavantaje ale utilizarii Chat GPT

In concluzie, Chat GPT este un model de procesare a limbajului natural foarte performant, care poate fi utilizat pentru a generea raspunsuri coerente si naturale la intrebari sau declaratii primite de la utilizatori. Acest model poate fi utilizat pentru o varietate de aplicatii care implica procesarea limbajului natural, inclusiv crearea de chatbot-uri, generarea de continut pentru retele social media sau platforme de blogging, sau pentru a crea conversatii artificiale.

Cu toate acestea, Chat GPT are anumite limitari, cum ar fi greselile sau raspunsurile necorespunzatoare care pot aparea din cauza inteligentei artificiale, necesitatea de date de antrenare pentru domenii sau contexturi noi, costurile pentru utilizarea API-ului si aspectele privind protectia datelor.

In general, Chat GPT poate fi o alegere buna pentru aplicatii care implica procesarea limbajului natural, dar este important sa luati in considerare limitarile modelului si sa verificati daca acesta este potrivit pentru nevoile si obiectivele dvs.

Pentru antreprenori, Chat GPT poate fi o alegere utila pentru a crea chatbot-uri pentru suport tehnic sau pentru a raspunde la intrebari frecvente, pentru a genera continut pentru retele social media sau platforme de blogging, sau pentru a crea conversatii artificiale pentru a demonstra sau a exersa abilitatile de comunicare.

Pentru copywriteri, Chat GPT poate fi un instrument util pentru a genera idei de continut sau pentru a scrie continut rapid pentru retele social media sau platforme de blogging. De asemenea, poate fi folosit pentru a crea scenarii pentru jocuri sau aplicatii de divertisment.

Pentru internet marketeri, Chat GPT poate fi utilizat pentru a crea chatbot-uri care pot ajuta la promovarea produselor sau serviciilor unei companii sau pentru a genera continut pentru retele social media sau platforme de blogging care poate ajuta la atragerea clientilor potentiali.

Cu toate acestea, este important de mentionat ca Chat GPT are anumite limitari, cum ar fi greselile sau raspunsurile necorespunzatoare care pot aparea din cauza inteligentei artificiale, necesitatea de date de antrenare pentru domenii sau contexturi noi, costurile pentru utilizarea API-ului si aspectele privind protectia datelor.

In general, Chat GPT poate fi o alegere buna pentru aplicatii care implica procesarea limbajului natural, dar este important sa luati in considerare limitarile modelului si sa verificati daca acesta este potrivit pentru nevoile si obiectivele dvs.

Tool-ul este complet gratuit si din cate am inteles asa va ramane.

P.S. Dacă ți-au fost utile aceste informații, scrie-mi un comentariu și dă un Share să afle și alții.
Mulțumesc!

* Referinte: surse de informatii suplimentare pentru cei interesati sa afle mai multe despre Chat GPT

.Iata cateva surse de informatii suplimentare pentru cei care doresc sa afle mai multe despre Chat GPT:

 1. Site-ul OpenAI: https://openai.com/
 2. Documentatia API-ului Chat GPT: https://beta.openai.com/docs/api-reference/completions/create
 3. Articolul „Introducing DALL-E, the Chat GPT That Can Draw” de pe site-ul OpenAI: https://openai.com/blog/dall-e/
 4. Articolul „How OpenAI's GPT-3 Became a Breakout AI Star” de pe site-ul Forbes: https://www.forbes.com/sites/cognitiveworld/2021/06/03/how-openais-gpt-3-became-a-breakout-ai-star/?sh=547b7fec57f9
 5. Prezentarea „Chat GPT: The Future of Natural Language Processing” de pe site-ul SlideShare: https://www.slideshare.net/secret/Iw4o4yd2mYbkVu

Comments

About the Author Adrian Iacob

Online Business & Marketing Sr. Consultant, Strategist

follow me on: