Cheia Succesului? Vointa si perseverenta! (VIDEO)

Shares

Cheia Succesului? Vointa si perseverenta?   Se pare ca … DA!…

După ce a lasat un job foarte bun în consultanta, Angela Lee Duckworth a predat matematica la clasa a 7-a la o scoala publica din New York. Aici, a realizat rapid ca IQ-ul nu era singurul factor care separa elevii de succes de cei cu dificultati in invatare.

Intr-o scurta prezentare facuta la TED (6 min.), in 2013, intitulata „Grid – The Power of Passion and Perseverance”, Angela isi explica teoria ei despre „perseverenta” ca factor prezicator de succes, teorie bazata pe cercetari efectuate pe cadetii Academiei Militare West Point, pe participantii la Concursul National de Caligrafie si Ortografie(National Spelling Bee) si pe profesori debutanti care predau in scoli aflate in cartiere problematice..

(Daca vrei sa afli mai multe despre cercetarile facute de Angela Duckworth, poti citi aici)

Acum, te invit sa urmaresti prezentarea de 6 min. a Angelei pentru a afla cum este cu perseverenta si precum si modul in care aceasta ajuta la promovarea tenacitatii mentale in viata de zi cu zi …

 

Conform Merriam-Webster's Learner's Dictionary, termenul GRIT, este definit ca pasiune si perseverenta in atingerea obiectivelor pe termen lung. Uneori, el mai poate fi intalnit si ca tarie de caracter sau spirit neinblanzit.

Daca vrei sa afli care este gradul tau de pasiune si perseverenta, poti face testul creat de Angela si echipa ei, dand click pe butonul de mai jos:

Comments

About the Author Adrian Iacob

Online Business & Marketing Sr. Consultant, Strategist

follow me on: