Cum poti deveni un leader si cum a fost la evenimentul de business al anului 2015 cu Robin Sharma (video+poze)

cu Robin Sharma-Bust

Cum poţi deveni un lider. Robin Sharma a dezvăluit la Bucureşti secretele succesului

Un adevărat guru al dezvoltării personale, ROBIN SHARMA a venit în România să împărtăşească din secretele succesului. Aproape 1400 de oameni din toate colţurile ţării, dar şi din străinătate, şi-au cumpărat bilete de cateva sute de euro ca să-l asculte la Bucureşti. Printre acestia am fost, si eu, ocazie cu care am mai bifat un

… VIS IMPLINIT!

Acela de a-l intalni LIVE, de a participa la o conferinta si de a schimba cateva cuvinte cu Robin Sharma, unul din ce mai importanţi experţi de top ai lumii în domeniul leadership-ului!

Daca tu, cel care citesti acest articol, nu ai auzit, sau nu stii inca cine este Robin Sharma, e bine, afla foarte pe scurt, ca Robin este un scriitor, îndrumător spiritual și conferențiar canadian în domeniul leadership-ului, al motivației, al dezvoltării personale și al implinirii în viață. A devenit cunoscut in intreaga lume dupa ce a scris cartea Călugărul care și-a vândut Ferrari-ul, Tot Robin este autor ali bestseller-ului „Lider fara functie” precum si a altor încă 13 carti, toate devenite best-seller-uri. În 2012 a obținut și cetățenia Republicii Mauritius, țară în care își petrece adesea vacanțele. 

Actualmente tata a doi copii, Robin Sharma s-a născut în Canada într-o familie de origine indiană. Tatăl său s-a născut în India, în Jammu și Kashmir, iar mama sa a crescut la Nairobi, în Kenya. El a studiat dreptul la Universitatea Dalhousie din Halifax, Nova Scotia. A lucrat ca avocat, a obținut și titlul de master în drept, dar în cele din urmă a renunțat la această ocupație și la stilul de viață legat de aceasta pentru a se consacra scrisului și carierei de îndrumător și conferențiar în domeniile auto-ajutorului în situații stresante, al conștiinței de sine, capacității de administrare și conducere. Robin Sharma a înființat firma „Sharma Leadership International Inc”, pe care o conduce, și care a asigurat servicii de consiliere și instruire unor firme și instituții ca General Electric, Nike, Fedex, NASA, Unilever, Microsoft, BP, IBM, Școlii de comerț a Universității Harvard și Universității Yale. 

Când ajungem in vârful muntelui pe care îl urcăm, în momentul acela, ghici ce vedem? Alte vârfuri de urcat. Asta înseamnă să trăiești în școala numită Pământ: să evoluezi şi să înveţi neîncetat pentru unicul scop de a te ajuta să-ţi aminteşti şi să-ţi recuperezi potenţialul maxim şi plenitudinea pe care, din nefericire, le-am pierdut. 

Revenind la conferinta de ieri, 17 septembrie, la Alexander Hotel, din Bucuresti, un eveniment mult asteptat , alaturi de peste 1.400 de persoane am aplaudat frenetic, minute in sir, intrarea pe scena a celui care a reusit, prin exemplul personal si prin invataturile transmise, sa aduca sute de oameni si companii din intreaga lume pe un singur drum: cel al succesului si al prosperitatii: Robin Sharma.

Robin1

Condu acolo unde te afli”, ne-a indrumat Robin, pe toti cei care am venit sa il vedem pentru ca „puterea adevarata vine dintr-o minte educata si un caracter pe masura, si mai putin din functia care e trecuta pe cartea de vizita”, a continuat Sharma.

Poti sa iti dai seama cat de mult ai progresat prin numarul celor care te critica si te invidiaza

In cadrul conferintei, Robin Sharma a prezentat publicului preyent intrumentele si tacticile necesare pentru ca fiecare dintre cei prezenti in sala sa poata deveni un lider in domeniul in care activeaza, indiferent de pozitia ierarhica pe care o are in compania din care face parte.

Robin ne-a explicat ca pentru a masura succesul de care ne bucuram e bine sa tinem cont de numarul persoanelor care ne invidiaza; cu cate sunt mai multe, cu atat progresul nostru este mai mare. Iar conceptul de a avea o viata usoara e unul depasit in societatea moderna in care ne aflam. In schimb, o viata plina de situatii inconfortabile, care ne scot din zona de confort, este o viata extraordinara catre care ar trebui sa aspiram cu totii.

De-a lungul celor 3 ore ale prezentarii sale, Sharma ne-a dezvaluit noi tehnici si ritualuri (ne-aparute inca in nici o carte publicata de-a sa) utile fiecarui individ pentru a face o diferenta in aceasta lume, pentru a deveni un exemplu demn de urmat de catre predecesorii sai. Si pentru ca orice ritual impune si o rutina pentru a-si demonstra eficienta, Robin Sharma recomanda o perioada de 66 de zile, in care e necesar a practica, zilnic, orice ritual nou pe care dorim sa ni-l insusim. Conform unor studii efectuate de cercetatorii britanici, abia din cea de a 67-a zi de practica zilnica, se formeaza o noua conexiune neuronala, iar un ritual devine un obicei firesc al vietii si inceteaza sa mai fie o povara.

Discursul lui Robin Sharma a reprezentat un moment de introspectie personala, care, pe scurt, s-a rezumat la o singura intrebare sugerata de Robin:

Ce ar spune copilul care ai fost despre cel care esti acum, despre adultul care ai devenit?

Ziua de 17 septembrie 2015 a fost totodata si o zi plina de vorbitori de calibru, care au urcat pe aceeasi scena cu Robin Sharma si au impartasit celor prezenti, experientele, succesele, dar si greselile facute in cariera lor, de-a lungul anilor.

Iata, pe scurt, care a fost rezumatul „filmului” de ieri si notiţele pe care am reuşit să le iau. Sper să îţi fie şi ţie de folos!

In deschiderea evenimentului, trupa Drum Café a a fost responsabila cu buna dispozitie, energizand invitatii cu un moment interactiv de percutie, dupa care au urmat, in prima parte a zilei discursurile motivationale despre leadership ale antreprenorilor romani de succes: Dragos Sarbu (CEO Flanco), Dan Ostahie, CEO Altex, (Viata este despre …) , Adrian Irimescu (CEO imobiliare.ro), Mihaela Reese, experta in executive coaching, (Managers by fate or desire?), Andy Szekely, initiatorul Fundației Alpha Leadership,intr-o forma de zile mari, care ne-a explicat care sunt cei 3M de care ai nevoie pentru a face trecerea De la Ucenic la Leader si Bogdan Comanescu, fondatorul Accelera, care a avut 2 prezentări: Cele 3 paradoxuri cu care se confrunta cei ajunsi in pozitii de conducere! – dimineata si Cele 5 idei care iti aduc 2 saptamani libere, in plus, pe an, dupa-amiaza.
Finalul zilei i-a apartinut lui Andrei Rosu (romanul care a intrat in Cartea Recordurilor dupa ce a alergat 7 maratoane si 7 ultramaratoane pe 7 continente), care a si pornit apoi intr-o cursa de alergat demonstrativa cu invitatii la eveniment ce au dorit sa-l aiba drept partener de jogging pe romanul care a devenit o sursa de mandrie si de inspiratie pentru fiecare dintre noi. 

Moderatorii evenimentului au fost Dragos Bucurenci si Ioana Marcu (Orange Romania).

*************************

Cu o usoara intarziere de vreo 15 min., datorate unor scurte incidente tehnice, de la 10:20 a urcat pe scenă Robin Sharma. Imbracat, cum obisnuieste, in negru, si a inceput sa se exprime clar, cu elocventa, ţinandu-ne pe noi, publicul, cu sufletul la gura aproape doua ore si jumatate. In sala, se simţea o energie aproape intangibila. Mai jos, sunt notiţele pe care mi le-am luat cu grija mare si in a nu pierde firul expunerii. Sper să te inspire şi pe tine, să găseşti măcar o frântură din ceea ce cauţi(poate și mai mult):

Mintea noastra este limitata pe cand inima, nu are limite. Mintea poate fi cruda, te poate face sa-ţi petreci cei mai buni ani din viaţă trăind în trecut sau sa-ţi petreci cei mai buni ani din viaţă trăind in trecut sau să-ţi irosesţi preyentul îngrijorându-te pentru lucruri care nu se vor întâmpla niciodată. Mintea tanjeşte după puterea exterioară, tipul de putere care se bazează pe lucruri lumeşti … Fiecare dintre noi dispune de 2 mari puteri:

Puterea exterioara, pe care oamenii si-o manifesta oriunde in societate, la servici, in familie, pe strada, si care este alimentata si se bazeaza pe posesiuni moştenite sau acumulate: case, masini, bijuterii, haine scumpe, statut social … Problema cu puterea exterioară se referă la faptul că e trecătoare: cand pierzi banii, statutul social si bunurile materiale, te simti si tu pierdut, slei de puteri, nefericit, pierzi si puterea. Dacă ţi-ai legat identitatea de aceste lucruri, nu o să mai ştii cine eşti atunci când ele dispar. Singura putere care are valoare este cea autentică – cea care vine din interior…

Puterea interioară, de 10 ori mai mai mare si mai puternica decât puterea exterioară si care vine din inimă, dintr-un caracter puternic si marinimos. Pentru că inima nu are scopuri mărunte iar leadership înseamnă să trăieşti in momentul prezent ştiind că aşa trebuie trăită viaţa. Leadership-ul inseamna generozitate!

Nu poti fi niciodată un leader mai bun decât esti ca persoană …pentru ca sa fii un leader inseamna sa fii util, sa fii un leader inseamna sa iti angajamentul de a a servi! Leadership-ul poate este o abordare pe care o poti gasi in orice profesie, in orice loc. Pentru a intari cele spuse, Robin ne-a prezentat un scurt video, inregistrat in toaleta de barbati din aeroportul din Johannesbusg. Personajul din film, un negru debordand de entuziasm si veselie, reprezenta un model stralucitor de leadership si decenta.

Care sunt elementele care ii disting pe leaderi faţă cei care se considera victime si care sunt pasii ce trebui facuti pentru a trece de la statutul de victima la cel de leader?

1. O victima isi cauta mereu scuze si amână să facă ceva când este vorba de acționa și a-și atinge obiectivele personale! Un leader, face tot posibilul sa își atingă obiectivele căutând soluții si venind cu rezultateș si chiar dacă nu găsesc soluții, le inventează!

Primul PAS: Vorbeşte mai puţin. Fă mai mult!

2. O victimă trăieşte în trecut şi din trecut, tânjeşte după trecut. Un leader este inspirat de viitor, priveşte cu curaj şi îndrăyneală în viitor…Trăieşte viitorul ca și cum ar fi prezent!

Al doilea PAS: Trecutul nu il mai poţi schimba. Lasă-l in urmă şi priveşte cu incredere in viitor! Creează-ţi un slogan orientat spre viitor. Exemple: NIKE, Just do it!, Apple, Think different.

3. Victimele ii fac pe leaderi să se simtă neimportanți sau chiar prost, îi critică și îi bârfesc, sunt caracterizați de ură și dispreț. De fapt, nu fac altceva decât să critice operele pe care ar fi dorit să le facă ei. Un leader laudă, incurajează și își sprijină semenii, și in timp ce victimele deși le creează, sunt speriate de adversități, un leader este inspirat de o adversitate, și caută să afle elementele pozitive din aceasta.

Există un sabotor in fiecare dintre noi care nu ne lasă să ne protejăm. Insă, lucrul cel mai neconfortabil de făcut este și cel mai valoros! Am fost formați și educați că adversitatea și frica sunt lucruri rele, dar nu e așa. Dacă nu ai o viziune, bârfa este un medicament care îţi face bine doar pe moment, câteva minute maxim. 

Al treilea PAS: Nu te mai sabota singur! E momentul cel mai potrivit să spui că e … doar o emoţie! Calmează-te şi exorcizează-ţi frica ţi adversitatea, Nu vei putea face niciodată mai mulţi bani decât iţi permite SINELE tău!

4. Victimele detestă schimbarea, leaderii adoră schimbarea. Scopul vietii umane dar si cheia succesului este progresul spre atingerea perfectiunii cu care ne-am născut! Nou-născuţii se nasc puri, curaţi şi perfecţi iar ochii lor au o strălucire care, o dată cu creşterea se pierde, in loc să se intensifice.

PASUL patru: Timpurile se schimbă şi noi trebuie să ne schimbăm odată cu ele. Totul se schimbă, nimic nu este fix şi stabil. Dacă nu profităm noi de schimbare vom deveni victimele ei!

5. Victimele urăsc disciplina dar adoră ştirile „de senzaţie”. Dacă nu ai o viziune, bârfa este un medicament care îţi face bine, dar doar câteva minute. Pe aceasta mizează si oamenii din mass-media si industria de divertisment …

PASUL cinci: Disciplineaza-te! Trezeşte-te devreme şi fii unul dintre cei mai buni în ceea ce faci pentru a fi lider, a avea succes şi o viaţă grozavă! 

6. Victimele cred ca puterea este doar pentru ceilalti, rolul lor fiind doar acela de fata sau baiatul de la „supermarket”. Se feresc de obligatii si responsabilităţi pe cand leaderii isi asuma responsabilităţi şi nu se feresc in a lua decizii. 

PASUL şase: Leadership-ul vine dintr-un caracter puternic, dintr-un caracter generos... Vine din acea putere interioară de 10 ori mai mare decât puterea exterioară! Nu toţi marii leaderi ai lumii au avut parte de reprezentările puterii exterioare: Gandhy, Maria Tereza, Steve Jobs, Picasso, etc

7. Victimelor nu le place să se distreze şi să sărbătorească, leaderilor DA! Si mai ales cu toată echipa!

PASUL şapte: Fii alături de echipa ta la greu şi sărbătoreşte fiecare mică realizare!

Energia este mai importantă decât inteligenţa!

Cateva reguli pentru a deveni o persoana MINUNATĂ!

Piramida Celor 8 virtuţi ale leaderilor

20150919_171840

1. Autenticitatea 2. Integritatea 3. Punctualitatea 4. Inţelepciunea 5. Compasiunea 6. Curajul 7. Optimismul 8. Bunăvoinţa

Câteva recomandări pentru creşterea productivităţii tale şi pentru o viaţă împlinită

  • In prima parte a zilei concentrează-te pe acele câteva lucruri cu adevărat, cele mai importante pentru tine. 
  • Gândeşte-te  dacă trebuie să se intâmple un accident, diagnostic, divorţ, deces …. pentru a realiza cât de importantă este viaţa ta!
  • Caută să faci ceea ce trebuie să faci chiar şi atunci când NU îţi vine! Pentru că şi asta inseamnă curaj!
  • Lucrurile cele mai importante sunt cele mai valoroase
  • Schimbă felul în care vezi viaţa! Dă savoare vieţii – bucurându-te de gustul unei cafele bune, sau de frumuseţea unui rond de flori, de exemplu! 
  • Găseşte un sens pentru munca ta şi nu uita că fiecare slujbă e o şansă de a fi în serviciul cuiva.
  • Trezeşte-te devreme şi fii unul dintre cei mai buni în ceea ce faci pentru a fi lider, a avea succes  şi o viaţă grozavă! Nu poţi fi niciodată un leader mai bun decât eşti ca persoană. Să fii un leader inseamnă să fii util!

Formează-ţi o rutina in fiecare zilnică pe care să o urmezi in următoarele 66 zile şi care să includă următoarele 5 obiceiuri:

1. Aplicarea formulei 20/20/20. Trezeste-te la 5 a.m. si in primele 20 min fă mişcare in orice modalitate ţi se potriveste. Următoarele 20 min. rezervă-le pentru analiza şi citirea obiectivelor anuale, iar in ultimele 20 min citeşte ceva util pentru creşterea şi dezvoltarea ta personală şi profesională. 

Avem in noi o farmacie nu ştim să o folosim, dar care ne poate umple de energie pentru intreaga zi!

2. Aplicarea formulei 90-90-90. In următoarele 90 de zile, primele 90 min.din zi lucrează câte 90 min la cel mai important proiect al tău.

3. Aplicarea formulei 60/10. Folosind un timer de la telefon, pc, etc. lucrează câte 60 min cu concentrare maximă după care oferă-ți o pauza de 10 min., timp in care fă ceva care te relaxează: ascultă muzică, fă o scurtă plimbare…   

4. Aplicarea regulii celor 3, de seară. In fiecare seară, inainte de a te culca, gândeşte-te la 3 lucruri pentru care in ziua respectivă poţi fi recunoscător. Creierul trebuie antrenat pentru a se putea bucura de lucruri şi realizări mari. Dar dacă nu ştie să se bucure de lucrurile mărunte, cum poate şti să se bucure de realizările mari?

5. Rezervă-ți in fiecare zi o oră pentru plimbare prin mijlocul naturii, intr-un parc. 

Cateva concluzii la final …

  • Condu fără să ai o funcţie!
  • Mănâncă mai puţin, vei avea mai multă energie. Nu mânca după ora 20!
  • Fă-ţi timp să ţii un jurnal, te ajută să-ţi scoţi grijile din cap!
  • În fiecare weekend, fă un masaj. Nu e o pierdere de timp sau un cost suplimentar, ci o investiţie. Îti stimulează circulaţia sanguină, te va ajuta să te refaci cu mult mai puţin somn.
  • Caută să te vezi ca şi cum ai crea o capodoperă prin munca ta, indiferent de ceea ce faci!
  • Condu acolo unde te afli”, i-a indrumat la final Robin Sharma pe toti cei care au venit sa il vada pe 17 septembrie, la Alexander Hotel, din Bucuresti. Pentru ca „puterea adevarata vine dintr-o minte educata si un caracter pe masura, si mai putin din functia care e trecuta pe cartea de vizita”, 

Poze de la eveniment pot fi vizualizate si descarcate de pe pagina de Facebook, de pe acest link.

MULTUMESC ROBIN SHARMA! MULTUMESC ANCA PASCU! 
MULTUMESC SI TIE CELUI CARE TI-AI DARUIT CATEVA MINUTE CITIND ACESTE RANDURI SI ITI SUNT RECUNOSCATOR!
SA AI PARTE DOAR DE BINECUVANTARI FARA DE MARGINI IN ACEASTA CALATORIE NUMITA VIATA!

Cu dragoste si prietenie,
Adrian Iacob

Conferinta Best performance tactics for success a fost organizat de Anca Pascu, CEO Diamond Experience, si a fost sponsorizat de ALTEX, FLANCO si ACCENTURE.

Parteneri: TVR, Romania Libera, Academia Catavencu, Casa mea, Caminul, Agerpres, Business Review, AmCham Romania, Business24, ziare.com, qmagazine.ro, calendarevenimente.ro, 9am.ro, romania-insider.com, citycompass.ro, business-adviser.ro, managerexpress.ro, manager.ro, thetrends.ro, eva.ro, ele.ro, leadershub.ro, stephanadrian.ro, talentkeepers.com, desprespa.ro, accelera.ro, aisucces.ro, andreearaicu.ro, revista Cariere, Happy Tour, Netopia Mobil pay,  Avocatura, Khastalia

 

 

Comments

About the Author Adrian Iacob

Online Business & Marketing Sr. Consultant, Strategist

follow me on: