Cum sa inveti afaceri…prin joaca cu Business Game-ul cel mai cautat al momentului!

Toata lume iubeste joaca, ca avem 5, 10, 25 sau chiar 50 de ani. De ce sa nu o recunoastem?

Si studiile din ultimii releva faptul ca orice lucru se invata mult mai usor prin … joaca! Astfel ca, atata vreme cat intelegi ca efectele jocului, pe langa buna-dispozitie iti pot aduce si o stare de confort si acceptare in randul celor din jur si mai mult, ca antreprenor sau manager, diminueaza stressul facand activitatea mai placuta si mai … productiva.

Acest site, spre exemplu, a fost construit intr-o joaca, in cadrul unui curs pe care l-am inceput in decembrie MIB Online, si care iata, are deja ~ 200 de fani pe Facebook si inca pe atatia abonati la Newsletter. (Daca vrei sa afli mai multe detalii, lasa-mi un mesaj in rubrica de comentarii.)

Astazi vreau sa iti vorbesc despre un alt produs educational, de tip  „Business Game„, produs conceput ca un mini-MBA de afaceri si structurat ca un workshop interactiv pe o durata de 5 zile centrat pe invatarea experientiala care, dupa a doua sesiune sustinuta cu casa inchisa se pregateste pentru a treia sesiune Open.

Programul, care a fost lansat anul trecut in prima faza ca un program pilot si  s-a desfasoart pe parcurul unei saptamani intr-un cadru montan pitoresc (Complexul Padina Ursului din Fundata, jud. Brasov) s-a bucurat de un interes atat de mare incat fara a beneficia de prea multa promovare decat cea venita din declaratiile primilor absolventi, a ajuns deja, dupa cum spuneam sa se pregateasca pentru deschiderea celei de-a treia sesiuni!

AISUCCESBineinteles ca la reusita acestui concept care, imbinand in joaca o simulare de business reproduce fidel contextul real economic, incluzând elemente cunoscute sau predictibile precum piata, concurenta, legislatia, dar si elemente aleatoare ce pot apare oricand(fluctuatii de pret, evenimente politice sau sociale) a stat si sta si profesionalismul  celor 2 lectori, Marius Ghenea (Arena Leilor) si Dragos Popescu(Diagma), nume deja bine-cunoscute in zona de business.

BusinessDrive, primul program de dezvoltare a competentelor antreprenoriale din Romania include module teoretice care abordeaza, din perspectiva managerial-financiara, principalele „zone critice” ale unei afaceri: Marketingul, Vanzarile, Productia, Logistica si Resurse Umane, dublate de module practice in care participantii sunt implicati direct in procesul decizional si conducerea unei afaceri realist simulate cu ajutorul unei aplicatii software dedicate, pe parcursul a 4 cicluri anuale de business.

Programul BusinessDrive se adreseaza cu precadere:

  • Managerilor de diferite niveluri, cu experienta manageriala mica – medie;
  • Persoanelor cu inalt potential din organizatii, sau care urmeaza a fi promovate pe functii manageriale;
  • Antreprenorilor;
  • Persoanelor interesate sa-si dezvolte abilitatile manageriale.

Daca vrei sa urmaresti si tu cateva testimoniale la cald ale participantilor la prima sesiune, o poti face aici, insa pana atunci te invit sa invit sa urmaresti acest video in care vei afla prezentarea programului facuta chiar de cei 2 lectori, Dragos Popescu si Marius Ghenea, cum si de unde a aparut ideea crearii unui astfel de program si un demo.

Apoi, daca consideri ca acest tip de joc care te poate ajuta sa te ridici cu una doua trepte mai sus si mai repede,  catre performanta si succes acceseaza acest link pentru Info si Inscriere. Am sa iti mai spun doar ca aceasta a treia editie, desfasurata sub egida Business Days, va avea loc in perioada 15-19 aprilie in Complexul Casa Viorel****, din Poiana Brasov, jud Brasov.

Nu-ti ascund curiozitatea de a te intreba daca ai mai auzit de acest eveniment si daca vezi utila invatarea prin joc a afacerilor!

Iti multumesc!

Comments

About the Author Adrian Iacob

Online Business & Marketing Sr. Consultant, Strategist

follow me on: