Cum sa te … prefaci pana cand reusesti, in viata in afaceri sau in orice intreprinzi?

Shares

Sau, cum iti poti schimba cursul vietii cu un pic de vointa, intimitate si … 2 minute pe zi!

AmyCuddyAISucces.ro

„Trupurile noastre ne pot modifica mintile iar mintile ne pot schimba comportamentul, iar comportamentul poate modifica rezultatele dorite.” ~ Amy Cuddy

Te-ai gandit vreodata  ca felul cum ne miscam mainile, picioarele, corpul in general (sau ceea ce specialistii numesc limbajul non-verbal – boddy language) ne-ar putea influenta rezultatele pe care ni le dorim?  Mai ales cand vine vorba de comunicare si interactiune?

Gandeste-te putin la doua persoane pe care le cunosti foarte bine, rude, prieteni, colegi: una care are o postura a corpului dreapta, privirea semeata, increzatoare – si alta, o persoana cu umerii adusi-cocosat, mereu posac si ingandurat, ducand mereu mana dreapta dupa ceafa…

Ce va inspira o persoana, si ce va inspira cealalta?  Ce determina o postura si ce determina cealalta? Exista vreo legatura intre rezultatele obtinute de o persoana ce manifesta un anumit tip de atitudine a corpului si alta? Poate o anumita postura influenta pe cei cu care interactionam si conduce spre succes sau rezultate dorite, iar alta sa  fie aducatoare de ghinioane si nenorociri?

Se pare ca da!

Psihologii si cercetatorii au fost de-a lungul timpului intrigati de aceste legaturi si au studiat efectele corpului nostru asupra celorlalti precum si limbajul corpului altora asupra perceptiilor noastre, dar si a altora.

Ce au descoperit, si la ce rezultate au ajuns?  Va invit sa aflati singuri, vizionand o prezentare de aprox. 19 min., prezentare facuta de Amy Cuddy, psiholog si sociolog, profesor  la Harvard Business School.

Aceasta prezentare a fost facuta recent, in octombrie 2012, la  TEDTalks depasind intr-un timp atat de scurt peste 3 milioane de vizionari!!! – devenind astfel unul dintre cele 50 cele mai vizionate prezentari din toate timpurile!

Veti putea afla de exemplu:

  • cum pot influenta emoticoanele negocierile on-line;
  • cum gandindu-ne la limbajul non-verbal, ii judecam pealtii, sau cum ne judeca altii pe noi;
  • cum putem fi noi influentati de expresiile non-verbale proprii, de gandurile, sentimentele sau chiar fiziologia proprie;
  • ce legaturi exista intre manifestarile observate la regnul animal si expresiile non-verbale ale puterii si dominatiei;
  • cum poti sa te prefaci pana reusesti sa devii ce vrei sau cine vrei, si cum nu trebuie sa renunti sa te prefaci, pana nu reusesti!

Vizionare placuta, si … nu uitati sa distribuiti stiinta!

Oferiti mai departe informatiile pe care le-ati aflat, impartasiti cu cei din jur, c?ci persoanele carora le vor folosi cel mai mult aceste informatii sunt cele care nu au resurse sau acces la tehnologie, nu au statut ?i nu au putere. Lor, oferitile aceste informatii caci  cu un pic de vointa, intimitate si 2 minute pe zi pot face lucruri care sa le  schimbe semnificativ cursul vietii.

 

 

Comments

About the Author Adrian Iacob

Online Business & Marketing Sr. Consultant, Strategist

follow me on: