Recuperarea în Bolile Cardio-Vasculare I CURS

 RECUPERAREA IN BOLILE CARDIO-VASCULARE
 Curs (Carte) + Lucrări Practice (CD)

O ABORDARE MULTIDISCIPLINARA CONTEMPORANA

Autori: Paraschiva A. Postolache, Ioana Soare, Liliana Chelariu

COMANDĂ-L ACUM LA DOAR 99 LEI!!!

Transport GRATUIT!

ATENȚIE! STOC LIMITAT!!!

Conf. Dr. Gabriela Silvia Gheorghe

Medic primar cardiologie şi medicină internă Spitalul Clinic „Prof. Dr. Th. Burghele”

Recomand Cursul redactat de Conf. Dr. Paraschiva A POSTOLACHE (coordonator), ce vine în completarea manualelor clasice de patologie cardio-vasculară, în care accentul se pune pe cunoașterea metodelor de diagnostic și a măsurilor terapeutice medicamentoase și intervenționale. Într-o epocă în care aceste măsuri au dus la creșterea supraviețuirii bolnavilor cu boli cardio-vasculare, devin importante preocupările pentru creșterea calității vieții acestor pacienți, condamnați în urmă cu 50 ani la inactivitate.


Recuperarea funcțională cardio-vasculară este recunoscuta actualmente pe plan internațional ca un tratament complex extrem de important în majoritatea bolilor. Partea practică a cursului, abordează aspecte practice ale recuperării, în majoritatea afecțiunilor cardio-vasculare, sub formă de filme explicate.

Conf. Univ. Dr.
Paraschiva A Postolache

Bun găsit,


Mă bucur să îți împărtășesc faptul că în ultimii 20 de ani, ideea acestei cărți s-a stabilizat în mintea mea, în urma discuțiilor purtate cu studenții, cu colegii medici pe la diferite congrese, cu pacienții, cu reporterii și cu editorii. Știu că te va ajuta și îți va fi de un real folos!

Reabilitarea cardio-vasculară nu este un concept complet nou, însă această carte este valoroasă prin faptul că se concentrează mai mult pe calitatea vieții pacientului și nu doar pe actul medical în sine și pe siguranța acestuia.

Prin această carte ne-am propus să ne concentrăm asupra viitorului! 

Textul realizat cu ajutorul colegelor Dr. Ioana Soare și Fizioterapeut Liliana Chelariu oferă un cadru științific și practic pentru a ajuta în principal studenții, viitorii practicieni medicali.

Cardiologul, medicul de familie, asistentul medical sau fizioterapeutul, nutriționistul, asistentul social, terapeutul ocupațional, bioinginerul, psihologul etc, toți cei interesați de ameliorarea suferinței pacientului cardio-vascular cronic, au acum acces la toate elementele necesare înființării unei clinici sau departament de reabilitare cardio-vasculară.

În cursul de RECUPERARE ÎN BOLILE CARDIO-VASCULARE împreună cu DVD-ul de lucrări practice am căutat să aduc o abordare multidisciplinară contemporană. Astfel, această carte de referință, cuprinzătoare, plasează reabilitarea cardio-vasculară, parte fundamentală a managementului complex al pacienților, în cadrul mai larg al organismului uman bolnav, în toate aspectele sale.

Conținând 16 capitole şi 63 de filme cu exerciţii  explicate, cartea include secțiuni noi despre dezvoltarea reabilitării ca disciplină globală și aspecte noi ale rezultatelor reabilitării cardio-vasculare, precum „Întoarcerea la muncă”. Abordările mai vechi despre nutriție, psihoterapie etc au fost reconsiderate, deoarece și ele interferează cu starea de bine a pacientului în procesul de reabilitare.

Trebuie să știi că reabilitarea cardio-vasculară a fost cu greu impusă printre metodele terapeutice eficiente, dar acum locul ei este bine stabilit, iar tratamentul pacientului cardiac cronic nu mai poate fi conceput fără integrarea recuperării, așa cum se practică în prezent în majoritatea centrelor din lumea dezvoltată.

Atât cartea şi DVD-ul sunt concise, oferind indicații clare de inițiere a terapiei de recuperare cardio-vasculară, precum şi metode practice eficiente şi sigure. În carte şi pe DVD sunt descrise în amănunt metode practice de terapie de recuperare aplicabile în funcție de afecțiune, ceea ce le conferă un interes particular nu numai pentru medicul specialist şi rezident cardiolog, dar și pentru medicul internist și de familie, pentru studentul în medicină şi bioinginerie, precum şi pentru toţi membrii echipei de reabilitare cardio-vasculară.

Te invit, să achiziționezi această carte împreună cu CD-ul cu lucrări practice, cât mai există pe stoc și, să te bucuri de eforturile noastre de a oferi o abordare holistică a reabilitării cardiace.

Cu respect,

Conf. Dr. Paraschiva A. Postolache

IATĂ CE VEI REGĂSI ÎN CUPRINSUL CURSULUI DE RECUPERARE IN BOLILE CARDIO-VASCULARE: 

 • Care sunt factorii sociali implicați în recuperare și de ce ar trebui analizați cu atenție, pag. 7
 • Care este noul mod de a evalua pacientul, nu pe baza bolilor pe care le are, ci pe baza funcționalității organismului său, ca un întreg,  pag. 11
 • Care sunt tehnicile și metodele de evaluare a capacității de efort  și a performanței ventriculare stângi,  pag. 16
 • Care sunt criteriile de clasificare a HTA (Hipertensiunea Arterială), care este metodica tratamentului fizic în HTA  și care sunt exercițiile recomandate pentru reducerea hipertensiunii arteriale,  pag. 27
 • Care sunt primele simptome ale hipertensiunii pulmonare, câte tipuri de hipertensiune pulmonară pot fi și care este programul de exerciții recomandat, pag. 30
 • Care este etiopatogenia și fiziopatologia arteriopatiei obliterante a membrelor inferioare, ce tipuri de tratament se pot aplica și ce metode de recuperare există  ,  pag. 36
 • Ce este insuficiența venoasă cronică, care sunt manifestările clinice și factorii predispozanți; ce stă la baza tramentului conservator al insuficienței venoase cronice,  pag. 44
 • Ce este și care sunt  caracteristicile cardiopatiei ischemice; ce este testarea la Cicloergometru, care sunt semnele ce trebuie urmărite și care sunt metodele de tratament și recuperare ce pot fi aplicate  pag. 53
 • Care sunt cauzele non-aterosclerotice rare ale infarctului  miocardic acut (IM) și care sunt cele 3 faze ale recuperării, pag. 61
 • Care sunt tehnicile de revascularizare miocardică și care este clasificarea indicațiilor de by-pass aortocoronarian , pag. 74
 • Valvulopatiile și stenoza mitrală,  pag. 79
 • Rolul kinetoterapiei în ecuperarea după transplantul cardiac,  pag. 92
 • RTW (Return To Work) după COVID - factor predictor al recuperării pacientului și factor important în prognosticul bolilor cardio-vasculare, pag. 111

Iată ce afirmă câtiva dintre cei care au cumpărat Cursul:

Recomand cartea si DVD-ul, ambele fiind cuprinzatoare, complete, concise, actuale, moderne, adaptate stilului actual internațional și ambele te stimulează sa le parcurgi pana la capat prin modul de abordare si aplicabilitatea practica imediata si de lungă durata.”

Ștefan Săndulescu

Student

Studentă

„Cartea este foarte sintetica, actualizata, usor de citit si extrem de utila pentru studenți și practica noastra viitoare. Filmele explicate de pe DVD sunt o incantare științifica si un mod nou de abordare al activității practice cu pacientul pentru studenți și mai ales pentru activitatea viitoare, informațiile fiind actualizate dupa ghidurile internationale.”

Andreea Pisică

Studentă

„Ma bucur ca pot scrie aceste cuvinte si să recomand Cartea și CD-ul cu lucrări practice pentru Cursul de Recuperare  în Bolile Cardiovasculare , probabil, cel mai bun din România. Ambele materiale au fost pentru mine o surpriza, o experienta de exceptie, care mi-a fost și îmi este de mare folos. Ca  medic rezident o recomand  tuturor studenților și colegilor.”

Lorin Negrulescu

Medic rezident


Despre autor...

Conf. Dr. Paraschiva A POSTOLACHE, Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa”, Facultatea de Medicină, Departamentul Medical I și Șeful Secției Clinice Recuperare Medicală Respiratorie, Spitalul Clinic de Recuperare Iași, România.

Dr. Postolache este medic primar în specialitățile: pneumologie, medicină internă, farmacologie clinică și medic specialist în specialitatea reabilitare medicală.

Dr. Postolache este consilier în renunțarea la fumat, șef al Centrului de Consiliere pentru Renunțarea la Fumat din Spitalul Clinic de Recuperare Iași și membru al Programului Național „STOP FUMAT” al Ministerului Sănătății din România.

Dr. Postolache este recunoscută ca expert și lider în reabilitarea pulmonară, cu peste 500 de prezentări ca lector invitat și peste 100 de publicații, capitole și recenzii peer-review..

Dr. Postolache a fost președinte al Consiliului Guvernatorilor Globali CHEST (2011-2014) și membru al Comitetului de Conducere al Rețelei de Fiziologie pulmonară, Funcție și Reabilitare al American College of Chest Physicians (ACCP)/CHEST (2014-2018). Actualmente este membru al Consiliului CHEST al Guvernatorilor Globali din 2014 și CHEST Global Governor pentru România din 2006.

În 2005, Dr. Postolache a fost nominalizată ca Fellow al CHEST (FCCP), SUA și lider național GOLD al European Respiratory Society în 2010. 

Dr. Postolache a fost onorată cu premii acordate de CHEST (SUA), European Respiratory Society (Europa), Societatea Română de Pneumologie (România) și Parlamentul României, pentru activitatea sa națională și internațională. 

RECUPERAREA ÎN BOLILE CARDIO-VASCULARE

 Curs (Carte) + Lucrări Practice (CD) 

 • Recuperarea în bolile cardio-vasculare - Curs - Carte sintetică, ușor de citit țși extrem de utilă pentru studenți și  viitorii practicieni
 • Recuperarea în bolile cardio-vasculare - Lucrări practice - ebook
 • Peste 60 video-uri cu programe de exerciții

OFERTĂ LIMITATĂ, AZI LA DOAR 99 LEI!!!

  Numele tau*

  Adresa de email*

  Numarul de telefon*

  Localitatea de livrare*

  Adresa Exactă

  Nr. Exemplare dorite