Cursuri GRATUITE! Yale? Harvard? MIT? Oxford? Stanford? Pe alese…

Shares

Circula o vorba prin popor care spune ca „Cine ara carte are parte” iar alta, mai incurajatoare, asa, zice ca…”Omul cat traieste invata. Moare si nu le stie pe toate!”

Este foarte adevarat ca nu avem noi viață să învățăm – si inca pe  gratis – cât am putea si cate resurse avem la dispozitie. Există pe lumea asta un cate un tip mai ciudat, asa, precum, Dan Colman – care de 10 ani adună de pe Internet, într-o listă descurajant de lungă, cursurile gratuite pe care universități mari – de la Stanford, Yale și MIT la Oxford și Harvard – le ofera lumii free of charge

Acum lista are peste 1.200 de cursuri, rânduite cu grijă pe categorii – de la arheologie la economie, de la literatură și sociologie la antropologie și computere. Înșiruirea e deopotrivă copleșitoare și tentantă; o găsiți aici.

Am selectat, din secțiunea business, cursurile cu focus pe antreprenoriat. N-aveți timp, bineînțeles; poate în mașină, cât stați în trafic?

PLUS CÂTEVA „BASICS”:
+ Introduction to Consumer Behavior (IIT Kharagpur) – Free Online Video; Free Video Download
+ Branding, Content & Social Media (Ohio State) – Free iTunes
+ Essentials of Advertising and Marketing (Arizona State) – Free iTunes Audio

De asemeni, pe langa cursuri, pe langa lista impresionanta de cursuri (nu stiu daca exista vreun domeniu omis), mai sunt peste 1.150 de filme gratuite, documentare, eBook-uri si audioBook-uri, programe de certificare online sau cursuri de invatare a unor limbi straine.

Nici muzica, imaginile si albumele de arta sau materialele educationale pentru copii nu au fost omise! Totul ales cu grija si multa pasiune!

Doar privind la aceasta colectie impresionanta stau si ma intreb: Educatia este scumpa?

Comments

About the Author Adrian Iacob

Online Business & Marketing Sr. Consultant, Strategist

follow me on: