Dalai Lama vine in Romania

Shares

In sfarsit, Dalai Lama vine pentru prima dată în România!

Dalai Lama vine la Cluj-Napoca la invitatia Simonei Baciu, fondatoarea primei Scoli Internationala Cambridge din Romania – Transylvania College

In urma cu exact 5 ani, pe 21 septembrie 2010, aveam sa aflu o veste care sa ma entuziasmeze la maxim: o veste legata de invitatia de a veni in Romania, adresata lui Dalai Lama, unul dintre cele mai carismatice personalitati ale lumii contemporane, unul dintre putinii leaderi adevarat ai lumii!!!

fbmesajSe pare ca, au fost o serie de factori care au facut ca acea stire sa ramana doar o stire!

Ieri dupa-amiaza, un titlu aparut in Mediafax avea sa imi atraga atentia si sa imi aduca aminte de acel moment trait in urma cu 5 ani: Dalai Lama, invitat anul viitor la Transylvania College din Cluj-Napoca. Doar ca citind restul articolului (pe care il voi reda mai jos) mi-am intarit convingerea ca acest VIS, (care sunt sigur nu este doar al meu), este mai aproape ca oricand sa devina realitate. Pentru ca am aflat cine a facut urmatoarea declaratie:

În septembrie, am avut onoarea de a-l cunoaşte pe Dalai Lama în India. I-am menţionat programul nostru de mindfulness de la Transylvania College şi l-am invitat să ne viziteze la Cluj-Napoca şi să vină în Romania. A fost foarte deschis şi răspunsul său a fost afirmativ, spunând «Da, vreau să vin în România». Acum urmează să ne ocupăm de toate formalităţile, am vorbit cu cei de la Camera de Comerţ Româno-Americană (AMCAM), vom lua legătura cu rectorul Universităţii Babeş-Bolyai (UBB) şi să îi transmitem lui Dalai Lama o invitaţie oficială. Sperăm să îl întâlnim, din nou, de această dată la Cluj-Napoca în cursul anului viitor. Dalai Lama a fost în Ungaria, în Bulgaria, dar în ţara noastră nu a fost niciodată” ~ SIMONA BACIU

O declaratie similara am regasit-o si intr-o postare pe Facebook a Simonei! Acum, cunoscand-o pe Simona, am certitudinea ca lucrurile se vor intampla!

Potrivit declaratiei acordata, luni, corespondentului MEDIAFAX, după ce s-a întors dintr-o vizită făcută în India, unde l-a întâlnit pe liderul spiritual al Tibetului, Simona Baciu afirma  ca Dalai Lama este implicat în procesul de educaţie şi vorbeşte foarte mult despre importanţa acesteia în formarea noii generaţii.

Am fost o delegaţie de 25 de persoane din România, care s-a aflat în India, timp de patru zile, în luna septembrie la o manifestare privind lecţiile lui Dalai Lama, am vizitat locuri sacre, am participat la slujbe speciale oficiate de călugări budişti, de călugări tibetani. Şi am avut şi o audienţă privată cu Dalai Lama, care ne-a primit pe toţi, a petrecut timp cu noi. Este un spirit extrem de pozitiv, iar în prezenţa lui simţi o energie extraordinară”, a subliniat Simona Baciu.

dalai-lama-770x470

Programul de mindfulness de la Transylvania College Cluj-Napoca este unicul implementat într-o şcoală din România, fiind o nouă abordare în educaţie şi business, care se referă la învăţarea elevilor să gândească pozitiv, să reflecteze, să aibă o atitudine de compasiune, de empatie faţă de cei din jurul lor.

dalai lama cu simona baciu

Transylvania College este o şcoală privată înfiinţată în Cluj-Napoca, în anul 1993, având în prezent peste 600 de elevi români şi străini. Instituţia de învăţământ oferă un traseu educaţional complet, de la creşă până la liceu. În ciclul primar şi gimnazial, elevii pot opta pentru una dintre cele două linii paralele de studiu: linia românească, care urmează programa naţională, îmbogăţită cu elemente din curriculum-ul britanic, sau linia internaţională, unde predarea se realizează după curriculum britanic Cambridge, în limba engleză, de la clasa pregătitoare până la clasa a VIII-a.

Pe Simona Baciu am avut fericita ocazie sa o cunosc in 2013, la Bucuresti, la Leadership Summit, ca invitata speciala a Amaliei Sterescu, vorbind despre educatie cu un patos si o determinare cum nu mai intalnisem la nici un dascal!(am descris cum a fost atunci aici).
jimPot repeta acum o afirmatie pe care i-am transmis-o si ei atunci dupa speach, ca m-a fermecat la propriu prin discursul, atitudinea si caldura mesajului transmis. Am reintalnit-o ulterior cu ocazia altor editii Business Days, si de fiecare data, am regasit la Simona aceeasi personalitate calda, carismatica si puternica.

Si iata cum mi-a povestit la sfărşitul lunii mai că a cunoscut-o pe Simona, Jim Bagnola, celebrul expert in leadership si trainer NASA si NATO:

” Pe Simona am întâlnit-o pentru prima dată în 2004, la un workshop, pe vremea când avea deschise, încă din anii 1990, o grădiniţă şi mai apoi o şcoală, de succes, dar de dimensiuni mai mici. Atunci i-am spus: Dream big! Şi ea a făcut-o, ajungând să aibă în jur de 300 de copii, 50 de angajaţi şi o clădire dotată la standard european. Pentru mine, ea a devenit o reală sursă de inspiraţie, ajungând să conducă Şcoala Anului în România şi să ajute la schimbarea sistemului educaţional românesc. Este o dovadă a faptului că femeile din România pot fi manageri de mare succes.”

payt

Comments

About the Author Adrian Iacob

Online Business & Marketing Sr. Consultant, Strategist

follow me on: