Despre mine …

Shares

adi900x1200

What one man can do, another can do!

Bine ai venit pe AISUCCES.ro, site-ul oamenilor care isi doresc mai mult si care au ales sa reuseasca in viata si in afaceri (ca vorbim de afaceri on-line sau de off-line)!

Eu sunt Adrian Iacob, trainer acreditat ANC(Autoritatea Naţională pentru Calificări) si antreprenor. Desi sunt absolvent al Facultatii de Economie si Administrare a Afacerilor din cadrul Universitatii A.I.Cuza Iasi, sectia Management, eu nu ma consider un manager ci un antreprenor si un leader innascut. Si afirm asta, pentru că de copil mi-au placut afacerile si preluarea initiativei, așa cum le percepeam la vremea respectiva: prin valorificarea surprizelor de la guma de mestecat, a timbrelor, cartilor, a unor mici servicii de gospodarie, s.a.

Din 1994, abandonand facultatea de stomatologie(anul 3) am pornit si crescut o afacere profitabila de la zero, fara nici o investitie, S.C. Jacob's S.R.L.. Pe parcursul a aproape 18 ani(pana in 2012) ca si antreprenor, m-am confruntat, si nu o data, cu situatii ce impuneau luarea  de decizii rapide si aplicarea unor metode, practici si strategii, uneori in mod intuitiv, apoi calculat!

Cu toate acestea,  desi am avut multe perioade de cadere si esecuri, am avut si multe realizari si succese, insa un lucrul de care sunt mandru, este faptul ca am reusit sa cresc si sa dezvolt o afacere (pornita cu un imprumut la Bankcoop cu dobanda de 120%!!!) si sa infirm unul dintre miturile care circula in Romania, conform careia “viata unei firme nou infiintate  este de maximum 5 ani”. Fara implicare si sprijin politic! Aceasta este una dintre marile batalii pe care le-am castigat!

Nu stiu daca datorita experientelor acumulate de-a lungul timpului, sau altor factori externi, cert este ca in ultimii 20 de ani, 5 cuvinte de care m-am „indragostit”, au fost cele care  mi-au condus destinul si activitatile de cautare, cercetare si invatare. Acestea sunt: Provocare, Oportunitate, Performanta(Eficienta), Daruire (Contributie) si Succes (cuvant care pentru mine este similar cu Implinirea).

Astfel ca, din 2009 am inceput sa invat si tainele Internet Marketingului si Social Media, la inceput dintr-o provocare. Iar depasirea oricarei provocari presupune gandire, analiza, transpiratie, intr-un cuvant: munca.  Ulterior, constientizand potentialul urias pe care il reprezinta aceasta imensa piata de peste 3 miliarde de utilizatori am inceput sa  vad zona de online ca pe o oportunitate ce ofera conditiile ideale pentru a obtine performanta dorita de orice companie sau individ. Si ca in orice domeniu de activitate(chiar si in viata personala) pentru a ajunge la performanta, si a atinge succesul este nevoie de invatarea unor abilitati si stratregii precum si a unor instrumente care sa-ti eficientizeze timpul si activitatile si sa iti aduca productivitate maxima.

In 2010 am intrat in lumea blogging-ului, incepand sa scriu pe Dor de Naivitate – blog pe care l-am creat singur si care acum se situeaza in topul blogurilor de dezvoltare personala.

Pentru ca mereu mi-a placut,  si imi place sa aduc valoare in viata oamenilor, sa ii inspir si sa ii educ in spiritul unei vieti sanatoase si cumpatate, a educatiei finantelor proprii si a dezvoltarii personale si spirituale permanente, in 2012, am fondat si creat site-ul AISucces.ro, gandita ca si o misiune personala, o platforma de promovare si educare a atitudinii si spiritului antreprenorial prin coaching, articole, cursuri, traininguri si seminarii – evenimente de dezvoltare personala, antreprenoriala si business-networking.

Si tot din aprilie 2012, am devenit Ambasador si Responsabil relatii cu partenerii Business Days, parte din echipa organizatoare a seriei de evenimente Business Days – cel mai mare eveniment de business-networking din Romania.

Pentru invatarea si implementarea unor abilitati absolut necesare dezvoltarea mea personala si profesionala, in ultimii 6 ani am participat la cursuri, training-uri si seminarii, instruindu-ma si invatand de la cei mai buni traineri si coachi din domeniul negocierii si vanzarilor, al influentarii si persuasiunii, al educatiei financiare si prosperitatii; atat din Romania, cat si din intreaga lume.

Bob Proctor, Bucuresti, noiembrie 2009 – Secretul vietii pe care ti-o doresti – Brian Tracy, Bucuresti, octombrie 2011 – Psihologia vanzarilor; Bucuresti 2013 – Maximum Achievement; – Blair Singer (consilierul financiar al lui Rober Kiyosaki), Bucuresti, aprilie 2012 – Vanzari&Maiestria conducerii; – Alan Pease, Cluj, martie 2013 – International Body Language – How to be a People Magnet; – Daniel Goleman, Bucuresti, noiembrie 2013 – Leadership, The Power of Emotional Inteligence – Don & Nancy Failla, Bucuresti, decembrie 2013 – The Real Wealth Revolution – Tony Robbins, Londra martie 2014, UPW – Unleash the Power Within; Londra iulie 2014, Business Mastery – Neale Donald Walsh, Bucuresti, mai 2014, Succes si Stare de bine – Jordan Belfort – Lupul de pe Wall Street , Bucuresti, noiembrie 2014, Negociere, Influentare, Persuasiune

Bineinteles ca am participat si m-am instruit si la seminarii si workshop-uri cu traineri din Romania renumiti pentru rezultatele obtinute: Andy Szekely, Laszlo Pacso, Lorand Soares-Szasz, Bogdan Comanescu, Eusebiu Burcash, Marian Rujoiu, Liviu Pasat, Mihaela Tatu, Alin Isac, Constantin Pavel, Dan Luca, Daniel Zarnescu, Amalia Sterescu si lista ar putea continua. O parte dintre acestia mi-au devenit mentori, cu majoritatea am stabilit o relatie de prietenie, iar cu o parte am devenit partener de afaceri. Nu mi-am incetat insa procesul de invatare, urmarindu-i si ascultandu-i, in continuare, si nici nu am de gand sa ma opresc vreodata.

Din experienta proprie dar  si din lectiile invatate in timp, de la toti  mentorii mei, pot afirma acum cu toata convingerea ca orice om  isi poate crea si poate avea viata si succesul pe care si le doreste. Pentru a reusi insa sa aiba acea viata extra-ordinara, implinita si de succes, pe care si-o doreste, in toate planurile: familial, profesional si relational, este nevoie de invatarea si deprinderea (pana la desavarsire) a 7 obiceiuri si abilitati fara de care, orice efort este o munca in zadar.

1. Obiceiul si abilitatea de a lua decizii! Deciziile, sunt probabil, cel mai incitant si dificil domeniu al dezvoltarii omului matur pentru ca ele sunt direct legate de destinul sau! Multa lume confunda deciziile cu alegerile, insa este o diferenta fundamentala si asta se poate verifica si etimologic: alegerea presupune alternative la care te poti intoarce, decizia – atitudine ferma, hotarare irevocabila; conduce la hotarare si perseverenta! Cei mai cautati oameni in toata lumea si intoate domeniile sunt acei care iau decizii rapid si cauta solutii, nu cei care fug de acestea! Poti sa stii cine esti, unde te afli acum si unde vrei sa ajungi, dar ca sa ajungi acolo unde vrei,  TU esti cel care trebuie mai intai sa ia o DECIZIE si apoi sa ACTIONEZE in acea directie. Nu ca nu ar putea sa o faca, dar atunci, vei fi o piesa din planul altcuiva!

2. Obiceiul si abilitatea de a munci(sau a pune „osul la treaba” mai pe romaneste)! Si fizic si intelectual (Mens sana in corpore sano)!  Dobandeste obiceiul de a-ti pune la munca atat mintea cat si fizicul. In fiecare zi apar noi instrumente si tehnologii menite sa ajute omul in activitatile zilnice sau sa inlocuiasca cat mai multe sarcini efectuate de acesta, nu trebuie uitat ca si … „a gandi” este o munca. Poate una dintre cele mai grele, din moment ce nu „se inghesuie” lumea! Dar in timpurile noastre, acea definitie care spune ca „succesul este 99% transpiratie si 1% inspiratie” este cum nu se poate mai adevarata. Pentru antreprenori cat si pentru oamenii de succes cei 99% transpiratie(metaforic vorbind) vine ca rezultat al gandirii, iar inspiratia de 1%, din oportunitile pe care le intalnesc. (Numit de unii … noroc!)

3. Obiceiul de a-ti identifica si stabili obiectivele pe termen scurt, mediu si lung. Iar acest lucru inseamna planificare, organizare si control al timpului, singura resursa controlabila dar si irecuperabila!

4. Abilitatea de a negocia si de fi cel mai bun vanzator. Chiar daca nu ne place sa vindem si ni se spune ca cea mai veche meserie din lume este prostitutia, nu trebuie omis faptul ca si aceasta a inceput tot cu o … negociere! 🙂 Iar pentru a deveni cel mai bun vanzator trebuie sa inveti sa fii un bun orator in orice circumstanta, sa empatizezi cu oricine persuasiv si sa faci un networking strategic de calitate. Si ce mai trebuie retinut, e faptul ca cel mai important este sa inveti sa te vinzi pe tine; tu esti serviciul pe care il oferi spre vanzare, esti produsul, slujba, intr-un cuvant, este cel mai valoros activ! De aceea  inveti sa negociezi, sa te vinzi si sa te marketezi cat mai bine!

5. Abilitatea de a fi un leader si un coach pentru follower-ii tai: echipa, familie, prieteni, fani … Un leader devine un model si un mentor si este constient si responsabil 100% de acest lucru! Iar aici, am folosit un cuvant care, in opinia mea, reprezinta cea mai scurta definitie a dezvoltarii si implinirii personale: responsabilitate 100%! Pentru sanatate, pentru fericire si pentru prosperitate!

6. Obiceiul de a delega. Cu totii avem tendinta de a mentine totul sub control, de a le face pe toate singuri, doar ca ajungem la un moment dat sa simtim pe propria piele ca … nu mai putem! Cu siguranta ca ai trecut si tu prin asemenea stare, cel putin de vreo 10 ori! Ei bine, si eu am trecut prin asemenea momente, si nu o data, iar momentul in care am sesizat oportunitatea delegarii si eficientizarii activitatilor pe care o ofera, Internetul, Social-Media, dar si diversele instrumente  pe care le pune la dispozitie oricui, a fost momentul in care am spus: WOW! Dumnezeu ma iubeste si ne iubeste pe toti! Ne-a iubit si ne iubeste mereu oferindu-ne mereu solutii si oportunitati, iar noi, cat suntem de orbi in a le vedea si de lenesi in a le cauta!

7. Obiceiul de a fi perseverent in tot ceea ce faci! Si acesta este unul dintre obiceiurile cel mai greu de implementat (cel putin pentru mine), dar desi am avut multe momente cand am fost ispitit sa renunt la o activitate sau alta, acel muschi numit „perseverenta” se incorda si ma ajuta sa merg mai departe. Din proprie experienta iti pot spune ca desi toata puterea de a merge mereu inainte catre obiectivul tau este in tine, fara ajutorul sau indrumarea unui coach cu experienta, nu vei reusi.

In functie de nivelul la care esti acum, trebuie sa stii ca toate cele 7 abilitati se pot invata si pot fi transformate in obiceiuri bune si sanatoase! Iar scopul si misiunea mea este sa te ajut sa dobandesti aceste abilitati si mai mult, sa ti le desavarsesti, pentru a ajunge acolo unde iti doresti TU!

Cum te pot ajuta eu?

  • Prezentandu-ti, prin intermediul AISucces.ro evenimentele – seminarii, conferinte, workshopuri si training-uri ale celor mai buni traineri, coachi sau specialisti in domeniul dezvoltarii personale, al vanzarilor, educatiei financiare si prosperitatii, time-management-ului si productivitatii, comunicarii si public speacking-ului, afacerilor, marketingului online  si social-media, consultanti pe teme de viata sanatoasa si spiritualitate.
  • Identificand, negociind si oferindu-ti cele mai bune preturi si discount-uri pentru tine si echipa ta la aceste  evenimente si traininguri;
  • Intermediind si programandu-ti intalniri strategice si sesiuni de coaching/training individual (one-to-one) cu traineri si coachi, internet–marketeri sau antreprenori de top, de la care poti invata si „fura meserie”, poti invata de la ei, din greselile lor, posi gasi posibile raspunsuri si iti pot desavarsi abilitatile necesare in a atinge succesul propus
  • Punandu-ti la dispozitie cunostintele si experienta acumulate in cei peste 20 de ani de educatie si antreprenoriat, prin coaching si consultanta de marketing, vanzari si promovare in mediul online si social-media. Si daca ai o afacere proprie, si daca nu ai inca una, iti pot oferi cele mai bune solutii pentru crestere si dezvoltarea(de la zero) a unei afaceri bazata pe pasiunea pe care o ai!

Dupa cum am mai spus, mi-a placut,  si imi place sa aduc valoare in viata oamenilor, sa ii inspir si sa ii educ in spiritul unei vieti sanatoase si cumpatate , a educatiei finantelor proprii si a dezvoltarii personale si spirituale permanente.

Imi place sa ajut si sa invat oamenii cum sa-si descopere vocatia, cum sa-si stabileasca anumite obiective, dar mai ales, cum sa-si construiasca propriul plan de dezvoltare personala, cum sa sa gandeasca pozitiv, optimist si la nivel mare!

Imi place sa daruiesc, tuturor celor dispusi sa primeasca si sa invete, informatii si recomandari pentru o viata care sa le aduca sanatate, fericire si prosperitate!

Ajut oamenii sa-si descopere propriile visuri, ii invat cum sa creada in visurile lor, si le arat cum sa faca,  sa si le duca la indeplinire prin metode simple, usoare, la indemana oricui si putin costisitoare..

Am crezut, si cred in permanenta in faptul ca fiecare om se naste cu 100% sanse de succes, cred in succesul personal, si de aceea indemn pe toti aceia care isi doresc mai mult succes sa porneasca in cautarea succesului.

Fiecare om este nascut pentru a avea succes!

Circula o vorba prin popor, “Dumnezeu le da pasarilor mancare, dar nu le-o pune in cuib”; la fel si noi, oamenii, trebuie sa constientizam ca … incepand  de la nastere, toti avem aceeasi sansa: posibilitatea de a atinge Succesul (in masura in care este acesta vazut de fiecare)!

Mai devreme sau mai tarziu, fiecaruia dupa cat de mult si-l doreste, si cat de multe face pentru a-l atinge. Caci, trebuie sa stie toata lumea ca:

SUCCESUL ESTE O ALEGERE NU O OBLIGATIE!

AISUCCES.ro  este sursa si resursa ta de stiri si informatii care te sa cresti ca si antreprenor, propietar de afaceri mici si mijlocii sau liber-profesionist, si a carei misiune este sa te conduca spre SUCCES.

Fa-ti acum o programare si beneficiaza de 30 min. de coaching GRATUIT, fara obligatii, sau consulta pagina de servicii de unde poti cere si o oferta personalizata.

Sanatate, Bogatie, Prosperitate!

ca un campion