J.K. Rowling – The Fringe Benefits of Failure

Shares

Discursul de deschidere de la Harvard (The Harvard Commencement Speech) facuta de autoarea lui Harry Potter, J.K. Rowling

Discursul de deschidere de la Harvard este o traditie ce dateaza inca din 1831. Celebritati recunoscute in lumea intreaga: John F. Kennedy, Winston Churchill și, mai recent, Bill Gates și Oprah Winfrey au pasit pe aceasta scena adresand studentilor cate un mesaj si un indemn venite din povestea personala.

In 2008, scriitoarea britanica Joanne „Jo” Rowling, o autoare cunoscută mai ales pentru seria romanelor de fictiune Harry Potter care a atras atenția întregii lumi si a câștigat mai multe premii si a fost vânduta în mai mult de 400 de milioane de exemplare, a fost invitata sa celebreze aceasta scena a „celebritatilor care inspira”

Desi, fiecare discurs a avut o incarcatura emotionala si inspirationala aparte, totusi, in toata istoria de 185 de ani a Universitatii, nici unul dintre discursuri nu au avut un impact mai mare decat profunzimea povestii lui J.K. Rowling.

Discursul ei a fost intitulat „The Fringe Benefits of Failure” ( Beneficiile nerespectarii marginilor) – iar Jo a vorbit in mod special despre momentul de jos care a devenit „piatra de temelie, fundatia solida pe care mi-am reconstruit viata„. Insa, povestea marturisita  de Jo contine mult mai multe lectii de viata decat si-ar putea cineva imagina ….

Te invit sa privesti si sa te bucuri de acest discurs emoțional, provocator și înălțător – și poate ca la sfârșit vei simti si tu, ca si mine, ca ovațiile si aplauzele primite au fost pe deplin meritate.

Comments

About the Author Adrian Iacob

Online Business & Marketing Sr. Consultant, Strategist

follow me on: