Mitul succesului demontat! Oricine poate fi bogat!

Oricine poate fi bogat!

 

… O spune chiar Ray Dalio, miliardar filantrop și autor al best seller-ului „Principles”(Principii – tradusă și în limba română), care a demonstrat de-alungul timpului că imposibilul poate deveni posibil, dacă asta îți dorești cu adevărat și ești pregătit să asculți.

Dă-mi voie să îți spun pe scurt povestea sa şi cum m-a inspirat pe mine să îmi duc hobby-ul către împlinire…

…Pe măsură ce mii de egipteni au ieșit pe străzi în timpul protestelor din primăvara arabă din 2011, Ray Dalio, un miliardar de fond de hedging, a decis să călătorească în acel loc cu niște prieteni, inclusiv alți finanțatori.

A fost un loc riscant pentru a te afla în mijlocul evenimentelor din Orientul Mijlociu care se afla în focuri, călătoria domnului Dalio aducând îngrijorări la sediul din Connecticut al companiei sale, Bridgewater Associates.

Dar echipa sa de securitate nu a putut să-l facă să-și schimbe planurile, așa că au înființat o echipă specială care să-l urmărească pe el și grupul său prin GPS, sperând să-l scoată din necazuri. Ai putea spune că dl. Dalio aplica unul dintre propriile sale reguli, cunoscut intern ca Principiul 188:

Dacă faceți un plan, urmați-l!”

Timp de patru decenii, Ray Dalio, în vârstă de 68 de ani, a construit Bridgewater, care deține active în valoare de peste 160 de miliarde de dolari, fiind cea mai mare firmă de investiții în fonduri speculative (fond hedge) din lume – mai mare decât celelalte două mari fonduri speculative.

Prin Bridgewater, Dalio administrează bani pentru unele dintre cele mai mari companii, pensii publice mari, fonduri suverane de investiții și chiar unele bănci centrale.

De asemeni, Ray Dalio a construit un loc de muncă neobișnuit și confortabil la Bridgewater, unde angajații se susțin reciproc, respectând un set riguros de reguli pe care le-a creat, denumite simbolic: „Principiile„. A început să dezvolte acest set de reguli (care depășesc 200 la număr) acum două decenii, bazat doar pe experiențele sale de viață.

Iată câteva principii din cartea lui Ray, de-a dreptul fabuloase…

  •  Creează un mediu în care toată lumea are dreptul să înțeleagă ceea ce este logic și nimeni nu are dreptul să aibă o opinie critică fără să o exprime deschis

a. Exprimă-ți opinia, asumă-ți-o sau pleacă.
b. Fii extrem de deschis.
c. Nu fi naiv în privința necinstei.

  • Fii transparent în mod radical

a. Folosește transparența pentru a sprijini aplicarea justiției.
b. Împărtășește lucrurile cel mai greu de împărtășit.
d. Asigură-te că cei cărora li se acordă transparență radicală își recunosc responsabilitățile de a o trata așa cum trebuie și de a cântări inteligent lucrurile.
e. Oferă transparență oamenilor care o tratează așa cum trebuie și fie refuz-o celor care nu o fac, fie înlătură-i pe acei oameni din organizație.
f. Nu împărtăși informații confidențiale dușmanilor organizației.

  • Relațiile și munca semnificativă se consolidează reciproc, mai ales când sunt sprijinite de adevăr și de transparență radicală

Să sperăm că această carte va fi tradusă cât mai curând şi în România. Pentru că nu este doar o scriere de succes. Ea reprezintă SUCCESUL în sine!

Mai jos, o narațiune animată a Principiilor pentru succes în lectura autorului, Ray Dalio.
(pentru subtitrare în limba română click pe butonul Subtitrări)

Comments

About the Author Adrian Iacob

Online Business & Marketing Sr. Consultant, Strategist

follow me on: