Ce schimbare majora pregaresc cei de la GOOGLE? Mobile Friendly TEST

Shares

Mobile-Friendly Test

Un anunt primit de la Google in aceasta dimineata (adresat webmasterilor) mi-a atras atentia mai mult decat de obicei. Si asta pentru ca facea referire la o schimbare majora pe care cei de la Google o anunta pe 21 Aprilie.

Urmare a faptului ca tot mai multi utilizatori folosesc telefonul sau tableta pentru accesarea diferitelor site-uri, Google a decis sa faca schimbari destul de mari in algoritmul lor, si care poate afecta pe multi detinatori de site-uri, daca nu isi iau masurile de rigoare si nu isi optimizeaza site-urile pentru a le face mobile responsive, adica vizibile si pe telefonul mobil. Astfel:

1. In cautarile Google vor fi avantajate site-urile mobile responsive.
Asta inseamna ca, daca site-ul tau nu e responsive, va pierde tot traficul din Google.

2. Se vor afisa tot mai des aplicatii de mobile in motorul de cautare.
Asta inseamna ca aplicatia ta Android, listata in Google Play are sanse mari sa fie afisata pe prima pagina in Google si astfel sa obtii utilizatori.

Este o schimbare uriasa care ii avantajeaza pe cei care s-au pregatit pentru era mobila. Dar nu inseamna ca si ceilalti detinatori de site-uri nu se pot adapta la situatie. Important este sa nu fim rigizi, si sa constientizam faptul ca acesta este un mare avantaj!

Daca stii limba engleza si vrei mai multe detalii de pe pagina oficiala Google, le poti gasi urmand link-ul de mai jos:

http://googlewebmastercentral.blogspot.in/2015/02/finding-more-mobile-friendly-search.html

Si de asemeni, daca ai un site, poti verifica daca aceste este responsive, facand testul gratuit, pe link-ul de mai jos:

http://www.google.com/webmasters/tools/mobile-friendly/

Daca ai nevoie de ajutor sau nu stii cum sa iti faci site-ul mobile-friendly, programeaza-ti o intalnire sau lasa-mi un mesaj/comentariu mai jos.

Daca ai prieteni sau cunostinte care au un site si crezi ca informatia aceasta i-ar putea ajuta, da un Like si un Share la acest anunt pe care canal iti este tie mai la indemana.

Comments

About the Author Adrian Iacob

Online Business & Marketing Sr. Consultant, Strategist

follow me on: