One Funnel Away Challenge – Review

Salut,

Nu aveam de gând să scriu acest review despre programul One funnel away – Challenge, dacă, nu aflam că el se va relansa …

>> AICI TE POȚI ÎNSCRIE ÎN PROGRAMUL One Funnel Away – Challenge

Pentru că eu însumi am urmat acest program în perioada Septembrie – Octombrie, când s-a lansat, (iar la cât de multe am aflat și învățat în 30 zile, aș putea echivala cu un Master) – m-am gândit poate ar fi util și de folos să îți împărtășesc impresiile mele despre One funnel away – Challenge

Îți recomand să citești acest review cu atenție, până la final și, dacă vei considera că îți este de folos, să profiți de ocazia redeschiderii programului.

Prinde și … acceptă provocarea! Pentru că după cel puțin 30 de zile de training și coaching cu trei dintre cei mai buni experți în marketing și vânzări online, recunoscuți în lume, vei avea un plan personalizat care să te conducă cu afacerea pe culmile succesului.

Deci, ce este acest One funnel away – Challenge?

Programul One Funnel Away – Challenge „OFAC” – este un program numit „Provocarea de 30 de zile” în limba engleză, gândit și creat de Russell Brunson, co-fondatorul companiei ClickFunnels. După cum vei vedea, programul se va derula pe o perioadă mai lungă, de 5 săptămâni

În acest program, doi băieți, foarte buni în creșterea și dezvoltarea unei afaceri online, Russell Brunson & Stephen Larson și o ștrengăriță (la fel de bună ca cei doi, poate chiar mai bună!) Julie Stoian (ea e canadiancă dar soțul este român!) – te vor învăța, pas-cu-pas, cum să creezi un sales funnel de succes, prin care să-ți vinzi produsele sau/și serviciile!

Din momentul în care te înscrii și începe provocarea, Russell, Steve și Julie, te vor saluta în fiecare dimineață, prin intermediul unui mesaj pe care îl vei primi pe email. Îți vor da câte o temă, te vor învăța toate secretele lor și îți vor răspunde la orice întrebare. Vei avea șansa să beneficiezi de serviciile a 3 dintre cei mai buni coachi de business și marketing online, din lume!

Programul combină 3 elemente cheie. Acestea sunt astfel gândite ca la sfârșitul programului să ai gata-construit, modelul unei afaceri online pe termen lung: un super sales funnel de succes. Aceste 3 elemente sunt:

 1. Cunoștințele
 2. Execuția
 3. Responsabilitatea

Acum, poate te întrebi… ce înseamnă un sales funnel de succes?

Dacă mă întrebi pe mine, un sales funnel de succes (sau pe românește, o pâlnie de vânzări profitabilă) – ar trebui să atragă în permanență lead-uri calificate(prospecți) și să genereze vânzări, altfel spus, profit. În fond, acesta este scopul oricărei afaceri, nu-i așa?

Dar, construirea unui sales funnel de succes nu este un proces atât de ușor de realizat, el necesitând o serie de cunoștințe, de tool-uri, și cunoașterea anumitor strategii…

Ca și elemente importante pentru un sales funnel de succes: mărca și brandul, poveștile, crearea unor oferte, design-ul unei pagini de vânzare, split-test, upsell și downsell, lansarea unui produs, copyrighting și… multe, multe altele… Acestea sunt abilități importante și necesare în crearea unui funnel despre care, dacă vrei, găsești informații pe tot Internetul. Doar că sunt dispersate, fragmentate și, de puține ori, având o expertiză! Cât despre a urma câte un curs separat, nu mai vorbesc… O căruță de bani și o grămadă de timp!

Revenind la programul, One funnel away – Challenge, timp de 5 săptămâni, șase zile din șapte, vei primi zilnic training și coaching video, sarcini de făcut sub formă de „misiuni”, îndrumare și sfaturi pe chat care te vor ajuta să deprinzi toate aceste abilități de care tocmai am vorbit, de la mindset, la tehnici specifice de lucru.

Am spus 5 săptămâni, pentru că Challenge-ul de 30 de zile este precedat de o săptămână de Pre-Training, intitulat „Beliefs” (Convingeri) și urmat de o săptămână de follow-up, „Post-Training”. Rolul acestui pre-Training este de a identifica în rândul participanților gradul de determinare și angajare și de ai face să înțeleagă anumiți termeni precum: preframing, one funnel away, funnel hacking, upsell și downsell s.a.(atât ca importanță dar ca și psihologie).

Toate acestea informații îți vor fi utile pentru că apoi, vei fi încurajat și ajutat să își lansezi propriul sales funnel.

Pe tot parcurul programului, expertul în strategie, Russell Brunson, îți va da explica zilnic psihologia din spatele construirii fiecărui pas dintr-un funnel, pentru a te ajuta să înțelegi și să stăpânești regulile fundamentele din spatele unui plan de afaceri online. Cu această ocazie vei putea să ai o imagine cât mai amplă a „provocărilor” la care este solicita un antreprenor!

Apoi, tot zilnic, Julie Stoian – “The Transformer” și Stephen Larsen- “The Executioner”, ambii membri câștigători ai 2 Comma Club, te vor lua, metaforic vorbind, de mânuță, pentru a te trece pas-cu-pas, printr-un proces intensiv de acțiune și implementare a planului tău de afacere.

Iată, pe scurt, cum este structurat programul și ce vei învăța tu, efectiv:
(Repet, programul este în limba engleză!!!)

Săptămâna #1 – Hook, Story, Offer: În prima săptămână vei învăța despre cele 3 elemente care determină succesul sau eșecul oricărui sales funnel. Este vorba de un cârlig potrivit (hook) cu care să-ți agăți potențialii clienți, o poveste (story) cu care aceștia să se identifice și, o ofertă (offer) care să-i tenteze și să îi ispitească. Totodată, vei afla despre modul cum pot fi create diferite oferte pentru diferite tipuri de produse sau servicii, precum și despre modul în care aceste produse pot fi configurate într-un sales funnel pentru a-ți maximiza coșul de cumpăraturi și face profituri maxime.

Săptămâna #2 – Your Hooks & Stories: Vei afla că SECRETUL SUCCESULUI oricărei afaceri se rezumă doar la trei reguli simple:

 1. Să înveți cum să atragi atenția unui potențial client, cum să îl faci curios…
 2. Să înveți cum să-i spui o poveste care îi întărește o anumită credință, îi trezește o emoție și îi crează o stare de încredere și, …
 3. Să înveți cum să-i vinzi ceva ce acesta își dorește din tot sufletul.

După cum vezi, planul unei afaceri se rezumă la doar trei reguli simple. Nu ai nevoie de un plan de afaceri prea sofisticat și complicat. Însă, deși sunt trei reguli simple, atât de puțini antreprenori țin cont de ele… După care se plâng „că nu le merge afacerea!”.

În săptămâna a doua, vei aprofunda aceste reguli, mai mult, vei învăța cum să îți creezi și să-ți spui povestea, cum să-ți faci un portofoliu de povestiri pe care să le folosești în funcție de context și, de asemenea, vei afla cum să faci un design cât mai atrăgător pentru produsele tale. (Știi vechea zicală: Ambalajul vinde marfa! Este universal valabilă!)

Temele săptămânii a doua vor fi:

 • Testing Your Material
 • Epiphany Bridge
 • Publishing Your Origin Story
 • Testing Hooks / Stories

Săptămâna #3 – The Funnel: În săptămâna a e-a, după ce îți vei completat povestea într-un mod cât mai empatic, vine momentul în care să începi construirea efectivă a canalului de vânzări pe baza cârligului și a poveștilor pe care le-ai învățat și ți le-ai creat în săptămâna 2.

În săptămana aceasta focusul central va fi pe configurarea și setările paginilor necesare, în vederea creării unui sales funnel de succes:

 • Squeeze Page,
 • Sales Page / Order Form
 • OTO Page
 • Member Area

Săptămâna #4 – Make it Rain: Odată ce ai terminat de construit canalul de vânzare, sau sales funnel-ul, vei afla despre următoarea provocare cu care se confruntă majoritatea celor care fac marketing și vânzări online este… cum să atragă trafic (Probabil, nu îți este străină!). Pentru că trafic înseamnă consumatori, potențiali clienți… Iar

FĂRĂ TRAFIC NU SUNT VÂNZĂRI! ȘI FĂRĂ VÂNZĂRI… NU EXISTĂ PROFIT!

Astfel, în săptămâna 4 vei învăța TOT ce trebuie să știi despre trafic. Vei afla despre strategii eficiente de trafic și de promovare menite să atragă cât mai mulți potențiali clienți din mulțimea de consumatori din piață, către funnel-ul tău, proaspăt creat.

Schițată, călătoria pe care o vei parcurge în cele 6 săptămâni, din momentul în care te înscrii, arată astfel:

SĂPTĂMÂNA #5: POST TRAINING – THE NEXT 90 DAYS: Da, o surpriză plăcută a programului One Funnel Away – Challenge,  va fi și pentru tine săptămâna #5 (a 6-a de fapt, dacă e să luăm în considerare și săptămâna de Pre-Training)…

La acest moment, vei avea modelul de afaceri conturat și sales funnel-ul terminat. Vei avea scripturi cu mesaje potrivite fiecărei pagini și pașii din funnel gata-completați: squeeze page, formularul de comandă, pagina de upsell (OTO) , pagina de vânzare… Vei ști totodată, ce metode adecvate de atragere a traficului să folosești.

Pentru a te ajuta să obții cele mai bune rezultate cu tot ce ai făcut până acum, în această săptămână suplimentară, Russell se va concentra să te învețe care sunt acei factori care te vor ajuta să îți perfecționezi în permanență sales funnel-ul.

Pe lângă sfaturile și recomandările de care va trebui să ții cont în continuare pentru a reuși, vei fi câștigătorul unui lucru MULT mai de preț…

Faptul că timp de șase săptămâni vei fi în acest program-provocare implicat zi de zi într-o conexiune permanentă cu mințile a trei antreprenori de top va produce mari schimbări în comportamentul și gândirea ta… Vei constata că:

 • începi să gândești ca un antreprenor online de succes,
 • vei putea construi și lansa nu doar unul, ci diferite sales funnel-uri profitabile și că
 • ce ai acumulat în doar șase săptămâni a condus la crearea CELUI MAI VALOROS ACTIV pentru afacerea ta.

După cum ți-am spus la începutul acestui review, programul numit inițial „Challenge 30 Days” a fost lansat în perioada septembrie / octombrie 2018, (atunci l-am urmat și eu) și a avut un impact răsunător. (S-au înscris atunci în jur 7.000 de antreprenori din toată lumea!)
 
Recent am aflat că datorită numeroaselor solicitări, Russell a decis să redeschidă programul și să re-lanseze provocarea (Challenge, în lb engleză) începând cu 27 iulie 2021.

Astfel încât, recomandarea mea este că dacă citești acum acest articol și ești în căutarea unei soluții prin care să afli, în sfârșit, secretele creșterii și dezvoltării cu succes ale unei afaceri online – AFACEREA TA, înscrie-te neîntârziat în programul One Funnel Away – Challenge 2021.

>> ÎNSCRIE-TE ACUM ÎN PROGRAMUL One Funnel Away – Challenge <<

CE PRIMESC LA ÎNSCRIEREA ÎN PROGRAM?

Imediat ce te înscrii în programul One Funnel Away – Challenge, primești pe e-mail un link către platforma pe care vor începe să fie susținute training-urile video, sesiunile de coaching și de Q&A. Vei fi înștiințat pe e-mail, zilnic despre momentul când se urmează să se susțină o lecție nouă. Tot pe platformă vei primi și materiale de curs, pe care le poți downloada până primești prin poștă, acasă, un pachet cu workbook-ul.

Apropo, vei vedea că o dată cu pachetul ce conține Workbook-ul, vei mai avea parte de niște Bonusuri – Surpriză... 🙂

Așa arată cutia cu Bonusuri pe care o vei primi prin Poștă…

Unul dintre ele va fi o carte cu coperți cartonate cu titlul, 30DAYS.com. Cartea, ce are în jur de 600 pagini, conține studiile de caz a 30 de antreprenori de succes din toată lumea și a fost concepută în urma unei idei mai ciudate care i-a venit într-o zi lui Russell…

30DAYS.com You Suddenly Lose EVERYTHING… What Would You Do? From Day 1 To Day 30

Ideea One Funnel Away Challenge a apărut în mintea lui Russell în vara lui 2018, după ce a adresat membrilor clubului 2Comma Club un mesaj – o întrebare (foarte personală, de altfel), prin care își dorea să afle cu EXACTITATE ce ar face aceștia pentru a reveni în afaceri dacă, printr-o întâmplare, ar afla că au pierdut totul: reputație, brand, furnizori, prieteni și bineînțeles, toată averea.

Mesajul se încheia astfel:

„…Ca o veste bună, afli că mai poți sta „liniștit” în locuință timp 30 de zile, având la dispoziție nu doar acoperișul casei, dar și un abonament plătit pentru Internet și telefon și, de asemeni, un cont gratuit de ClickFunnels. Însă asta, DOAR timp de 30 de zile!!!

Membrii acestui club exclusivist au luat provocarea în serios, și s-au pus serios pe treabă; cartea 30DAYS.com conținând, de altfel, exact relatările poveștile și planurilor pe care le-au făcut pornind de la acest scenariu sumbru în care porneau de la premiza că…

NU MAI AU NICI UN PRODUS, NICI O LISTĂ DE PROSPECȚI ȘI NICI UN SALES FUNNEL!

În carte, sunt detaliați toți pașii făcuți, toate etapele zilnice pe care antreprenori din diferite domenii de activitate (e-Commerce, Shopify, MLM, comerț clasic, coaching etc) le-au parcurs, pentru a o lua de la capăt… Ceea ce vei citi în capitole din această carte va fi complet diferit de tot ce ai mai citit până acum în colecția de Antreprenoriat și Business. Îți garantez asta!

După lectura acestie cărți pot afirma cu mâna pe inimă că… aceste planuri de afaceri fac imposibil eșecul!

Și tot ca o chestie interesantă… cartea 30DAYS.com nu a fost niciodată scoasă spre vânzare. Ea a fost oferită cadou celor înscriși la primul proiect One Funnel Away – 30 Days Challenge! Dar… o parte din cei care „au pierdut trenul” și nu s-au mai putut înscrie în program la timp, au plătit pe eBay între $500 și $700 ca să o cumpere!!!

Sunt plăcut surprins să aflu că și cei care se vor înscrie acum, în această serie care începe pe 28 Aprilie, vor primi cartea 30DAYS.com, tot sub formă de bonus gratuit!

OFA – Challenge MP3 PLAYER

Apoi, tot din categoria Bonusuri – Surpriză pe care le vei primi odată cu Workbook-ul programului One Funnel Away – Challenge, este și un MP3 încărcat cu toate lecțiile programului pe care le vei putea re-asculta, în format audio, oriunde, oricând și de câte ori dorești.

Ca să îți faci o idee legată de complexitatea programului, află că cele 51 de înregistrări de pe acest MP3 însumează peste 40 de ore de training!

Workbook-ul programului, este ca o agendă cu spirală ce conține un plan de acțiune zilnic, pas-cu-pas ce va consfinți progresul tău ca urmare a training-ului cu Julie și sesiunilor de coaching cu Stephen. El conține sarcini zilnice și reminder-e, spații libere pentru a-ți nota idei din sesiunile de brainstorming, răspunsuri la întrebările cheie, resurse recomandate și link-uri.

Un lucru de care am omis să amintesc este comunitatea de antreprenori pe care o vei întâlni pe platforma de curs… O paletă de oameni din diferite colțuri ale lumii, de diferite vârste și activând în domenii diferite dispuse să învețe, să comunice, să împărtășească din experiențele proprii de vânzări, să îți sară în ajutor…

Funnel Hacker Community

La încheierea ultimei misiuni din programul One Funnel Away – Challenge, o altă provocare pe care o vei avea va fi aceea de a te înscrie pentru a primi tricoul OFA T-Shirt, „I Was Just One Funnel Away: MISSION COMPLETE” și…

… Certificarea ta în Click Funnels One Comma Club.

OK, TOATE BUNE ȘI FRUMOASE PÂNĂ AICI… DAR, CÂT COSTĂ ÎNSCRIEREA ÎN ACEST CHALLENGE?

Este o întrebare firească și mă bucur că am ajuns aici. Pentru că dacă îți spun că pentru TOT programul de 5 săptămâni cu TOATE materialele auxiliare: Workbook, cartea 30DAYS.com, MP3-ul încărcat cu cele 51 de înregistrări (peste 40h de training) și alte câteva surprize pe care o să le descoperi singur – investiția ta este de DOAR $100, ai să mă crezi?!?! 🙂

Cum, Adrian, numai $100? Sau este o glumă?

Nu, nu este nici o glumă, prietene! Chiar atât costă investiția în acest program de training și coaching online… O sută de dolari! (~400 lei!!!)

O singură plată de $100 îți oferă acces la 30 de zile de formare și învățare pas-cu-pas, a secretelor afacerilor online în care mentori, traineri și coachi îți vor fi câștigătorul titlului de antreprenor al anului 2018, acordat de Ernst & Young, Russell Brunson și doi dintre cei mai buni experți în marketing și vânzări online, Julie Stoian și Stephen Larsen.

Știu că sună prea frumos ca să fie adevărat, dar… chiar ESTE adevărat!

Ca și CONCLUZII de final…

Programul One Funnel Away – Challenge „OFAC” – este un program în limba engleză UNIC ca și concept (nu mai există ceva asemănător gândit până în acest moment), ce se desfășoară pe o perioadă de șase săptămâni.

Începând din 27 Iulie 2021, ORICE persoană care deține o afacere sau dorește să-și dezvolte o afacere folosind ȘI mediul online, beneficiază de o perioadă intensivă de training, coaching și învățare.

În plus, primește și materiale de studiu: un Workbook, un MP3 cu lecțiile înregistrate audio și o carte de 550 pag., 30DAYS.com, cu studiile de caz și planurile de pornire ale unei afaceri de la 30 de antreprenori actuali de succes, din toate domeniile.

Ce altceva ți-ai putea dori mai mult pentru o investiție de numai $100???

Pentru mine, acest program a fost CEL MAI frumos cadou (nu investiție!) pe care mi l-am putut face!

Nu știu cum ești tu și cum vei percepe VALOAREA pe care o vei primi, dar dacă nu vei fi satisfăcut de ceea ce primești (m-ar mira, dacă s-ar întâmpla asta!), vei putea cere refund printr-un email în termen de 30 de zile și îți vei primi înapoi suta de dolari investită.

Pentru a fi totuși cu conștiința împăcată, am să mai fac totuși o scurtă analiză Pro și Contra programului One Funnel Away – Challenge.

PRO „OFAC”

 • Costul programului este unul foarte rentabil și accesibil, doar $100!
 • Training-ul și coaching-ul primit zilnic, pas-cu-pas, de la 3 dintre cei mai buni antreprenori de succes din lume este unul de o calitate excepțională.
 • Bonusurile fizice primite prin poștă, fiecare dintre el valorând cel puțin $200, vin să completeze plus-valoarea oferită în program.
 • Programul este gândit și structurat în special pentru începători!
 • Lecțiile de training și coaching video sunt disponibile în platformă, în zona alocată membrilor, putând fi urmărite în reluare.
 • Materialele de lucru corespunzătoare lecțiilor zilnice (worksheets) pot fi, de asemeni, descărcate de pe platformă.
 • Accesul la “Funnelhacker community” pentru ajutor și suport este permis non-stop.
 • Suport suplimentar personal se poate primi live în cadrul sesiunilor de Q & A.
 • Programul poate constitui o cale de creștere și dezvoltare a unei afaceri sustenabile și profitabile pe termen lung.
 • Se poate beneficia de o restituire completă a investiției în cazul în care așteptările nu sunt împlinite.

CONTRA „OFAC”

 • Există foarte multă informație de absorbit, atât în program cât și în materialele auxiliare primite ca și bonus. Programul este gândit pentru persoane determinate care VOR și FAC ce se angajează să facă!
 • Angajamentul total în program pentru o perioadă de 30 de zile poate crea un oarecare de disconfort. Dar cred că din acest motiv este și considerat un „challenge”, nu-i așa?
 • Este un program inadecvat și nerecomandat oamenilor leneși sau căutătorilor de oportunități de genul „soluții de îmbogățire rapidă”.
 • Investiții suplimentare sunt necesare începând de la un moment dat pentru un software, un autoresponder și publicitate plătită. Până la urmă, discutăm de creșterea unei afaceri și, orice antreprenor știe că temelia unei afaceri nu se poate construi fără un minim de investiție.

Îmi cer scuze dacă, uneori, pe parcursul acestui review am fost poate un pic mai subiectiv. Dar tocmai datorită faptului că am trecut prin acest program îmi permit să-ți spun cu mâna pe inimă că,
– dacă știi limba engleză…
– dacă ai deja o afacere pe care o simți scufundându-se lent, precum Titanicul…
– dacă vrei să înveți cum să îți construiești o afacere căreia să îi crești profitul prin scalare (chiar de 10X, de ce nu!)
– dacă vrei să înveți cum poți crește în mod strategic numărul de clienți și potențiali clienți ca marketer afiliat, network-marketer (MLM) sau
proprietar de afacere de eCommerce (chiar și pe Amazon sau Shopify),

…Atunci, DA, ești „la un click distanță…” de a pune mâna pe cel mai valoros program de coaching de marketing și vânzări online apărut până acum pe piață (mai ales dacă iei în considerare faptul că primești și niște bonusuri neprețuite doar pentru o mică investiție de $100!)

Programul este mai mult decât o școală de afaceri online și îmi imaginez că și de această dată, mii de persoane se vor înghesui și se vor bate pentru a fi instruiți personal de Russell Brunson!

Dar, ca în mai toate cursurile de formare susținute de Russell, programul One Funnel Away – Challenge, îți poate aduce rezultate personale și profesionale doar DACĂ ești o persoană dedicată care nu se dă în lături atunci trebuie să „tragă din greu” pentru viitorul afacerii proprii. Și chiar dacă ești o persoană cu o mentalitate setată pe „Recuperare imediată a investiției și câștig!”, da, este posibil ca într-o lună să câștigi o sută de dolari (sau poate mai mulți), pentru a-ți recupera investiția și a intra pe profit, dar NU te aștepta să devii milionar peste noapte! 🙂

Mingea este acum în terenul tău!

Fii sincer și, răspunde-mi acum la o întrebare:

Te poți gândi la o investiție mai bună în acest prag de primăvară?

>> ÎNSCRIE-TE CHIAR ACUM ÎN One Funnel Away – Challenge <<

Cu prietenie,
Adrian

P.S. Dacă îți mai vine vreo întrebare care mie mi-a scăpat nu ezita și scrie jos, în căsuța de comentarii. Sau trimite-mi un mesaj direct!
Îți voi răspunde cât de repede pot. Dar nu uita, până pe 27 Iulie, mai este foarte puțin timp! Gândește cu înțelepciune și…

>> ÎNSCRIE-TE CHIAR ACUM ÎN One Funnel Away – Challenge <<

Comments

About the Author Adrian Iacob

Online Business & Marketing Sr. Consultant, Strategist

follow me on: