Povestea lui Russell Brunson, CEO ClickFunnels (I)

Shares

Russel Brunson este unul dintre tinerii asa-numitii „guru” ai Internetului care a revolutionat platforma de software prin crearea platformei multi-functionale, ClickFunnels.  Daca activezi de ceva vreme pe Internet, probabil ca numele Russell Brunson iti este deja unul familiar.

Compania pe care a creat-o, DotComSecrets.com,  propune o modalitate ușoară de a comercializa, vinde sau livra produse online, scopul declarat al lui Russell fiind acela de a-i ajuta pe antreprenori  să își construiască și să isi construiasca cu usurinta mini-websit-uri, numite sales funnels, prin care sa isi promoveze si sa-si vinda produselele si serviciile online. Asta, chiar daca nu au nici o cunostinta de programare sau webdesign.

Despre aceasta idee pe care Russell „a furat-o” de la McDonalds pentru a o adapta pe nevoile micilor antreprenori poti afla in filmuletul animat de mai jos:

Dar cine este Russell Brunson?

Russell Brunson s-a nascut pe 8 Martie 1980 in localitatea Provo, statul Utah din Statele Unite ala Americii. La scurt timp dupa nastere, parintii sai s-au mutat in localitatea Sandy, tot in Utah, unde Russell a crescut alaturi de fratii si surorile sale. In scoala i-a placut sportul si a practicat luptele greco-romane. Fiind un copil constiincios si practicat disciplinat, rezultatele nu au intarziat sa apara, astfel incat a cunoscut gloria de la o varsta frageda castigand mai intai un titlu de campion regional iar mai apoi locul secund la Campionatul National pe licee.

Dupa liceu, a obtinut o bursa la Brigham Young University (BYU) in special pentru a face parte si a antrena echipa de lupte a Univesitatii. Din pacate,  lotul echipei a fost desfiintat dupa doar un an de zile de la venirea lui Russell, astfel ca a decis ca sa serveasca ca misionar pentru biserica din care face parte. Timp de doi ani i-a petrecut in New Jersey, predicand Evanghelia din usa-in-usa, lucru care a reprezentat, dupa cum el insusi afirma, cel mai bun training de vanzari din lume.

In tot timpul cat si-a desfasurat misiunea de predicator al Evangheliei, pasiunea pentru wrestling i-a ramas in suflet astfel ca s-a transferat la Universitatea de Stat din Boise (BSU) pentru a relua pregatirea si antrenamentele si a-si continua cariera de luptator. Urmatorii patru ani i-a dedicat doar acestui sport, dar din pacate, cel mai bun rezultat pe care l-a obtinuta fost un loc 14 la Campionatele Nationale ale SUA.

In primul an la BSU a cunoscut-o insa pe frumoasa Collete, cu care avea sa se si casatoreasca dupa 9 ½ luni de la prima întâlnire. Având deacum o familie, trebuia să aibă un venit stabil pentru a o sprijini. Astfel căutând să găsească o modalitate de a câștiga niște bani în plus a decis să încerce ceva pe Internet.

Timp de 18 luni a încercat aproape fiecare program, produs și curs care existau la acel moment. Le-a cumpărat, le-a încercat, dar cu nici unul nu a reușit „să câștige milionul de dolari” pecare și-l dorea. Totuși, după fiecare eșec,  Russell făcea o analiză a lucrurilor pentru a înțelege ce mers și ce nu a mers.

În urma acestor analize, dar mai ales căutând să găsească o modalitate de a transfera online metodaMcDonalds de achiziționare a clienților și maximizare a profiturilor, Russell a reușit să gândească un sistem foarte simplu și ușor de folosit pentru a crea și a vănde produse și servicii online din aproape orice domeniu.

După cum mărturisește într-un interviu, a plătit doar $20 unui freelancer român pe nume Sebastian, pentru a-i construi un program care l-a ajutat sa-și construiască propriul soft.

„Totul s-a schimbat după ce softul a fost gata după 30 de zile și am câștigat prima mie de dolari!” – Russell Brunson

În luna următoare, softul i-a adus lui Russell un câștig de $2.000, pentru ca până la sfârșitul celei de-a treia luni să aibă în cont $5.000. Era o sumă care îi dădea aripi, speranțeși determinare… În ultimul an de facultate, în timp ce mulți dintre colegii lui habar nu aveau ce îi aștepta mai departe,  Russell avea un venit din afaceri online, de $250.000! Iar în anul care a urmat după absolvire a depășit cifra de UN MILION DE DOLARI!!!

Din acel moment, a realizat că Internetul este o afacere profitabilă, astfel că după nașterea primilor copii (doi gemeni), a decis să facă din ceea ce până atunci era doar un hobby, o afacere reală! Dacă până atunci, tot ce făcuse, făcuse de acasă, acela a fost momentul când a decis că trebuie să-și închirieze un spațiu, să aibă un birou și să aibă proprii angajați. Acela (2013) a fost și momentul nașterii companiei DotComSecrets.com.

După ce a scris o carte care prin care îi învăța pe cititori cum să-și creeze propriile canale de vânzări (sales funnels), Russell s-a alăturat unui grup de programatori pentru a crea un software cu ajutorul căruia să poată produce și gestiona astfel de canale. Asta a condus la „nașterea” platformei ClickFunnels, iar acest produs care a venit in sprijinul oamenilor care aveau idei, produse sau servicii dar nu aveau cunostinte de web-design și nici de programare,  a început să îi aducă venituri de milioane de dolari anual.

(Și eu folosesc din noiembrie 2016 softul ClickFunnels și pot afirma cu mâna pe inimă că este cea mai bună opțiune pentru a construi un mini-site pentru o ofertă profesională, de a-i urmări performanțele, de a optimiza și a crea split-teste, iar asta în doar câteva minute. Mă refer aici la paginile de abonare (lead capture page), la paginile de înregistrare pentru un webinar, la paginile de vânzări, la paginile de lansare a diferitelor produse, a magazinele online, a site-urile de membership (cu abonament lunar) și la multe alte oferte extraordinare. Pe scurt, softul ClickFunnels este o platformă completă ce permite construirea de web-site-uri, de creare și urmărire a email-urilor de follow-up și de creare a platformelor de afiliere, prin care antreprenorii și proprietarii de afaceri își pot stimula maximizarea vânzărilor și implicit a profiturilor.)

Pentru că a petrecut peste 10 ani la creșterea și dezvoltarea afacerii sale online (timp în care a învățat și a colaborat cu mentori de marcă precum Dan Kennedy sau Tony Robbins), Russell s-a gândit să scrie o carte în care să împărtășească tuturor „secretele” crșterii și dezvoltării unei afaceri online.

Cartea pe care a intitulat-o „DotComSecrets: The Playbook-ul Underground pentru cresterea companiei online” a apărut în 20 februarie 2015 și a devenit una dintre cele mai vândute cărți de pe Amazon (88% din cumpărători au dat și review-uri). Din această carte poți afla și învăta cele mai bune ascunse „secrete” ale Internetului de care Russell Brunson s-a lovit și pe care le-a descoperit de-a lungul timpului prin intermediul celor peste 1.000 de split-teste unice efectuate dar și ale  milioanelor de vizitatori pe website-urile sale. Informațiile sunt prezentate sub forma unui proces simplu și ușor de urmat pe care orice antreprenor sau companie îl poate folosi pentru a-și îmbunătăți calitatea traficului și media vânzărilor, într-un ritm crescător și accelerat.

În aprilie 2017, Russell Brunson a mai publicat o carte, “Expert Secrets: The Underground Playbook for Finding Your Message, Building a Tribe, and Changing the World” – carte care explică impactul pe care mesajul oricăruia dintre noi, adresat corect, poate avea un impact puternic asupra maselor. Această carte are rolul de a te învăța cum să îți adresezi mesajul direct în fața celor care au nevoie de el și astfel, să îți construiești propriul „trib” de followeri și clienți fideli.

Cartea „Expert Secrets”, care s-a vândut în mai puțin de un an în peste un milion de exemplare, oferă o privire mult mai profundă în ceea ce determină devoltarea unei afaceri.  Pentru că te învață nu doar cum să ajungi să creezi un sistem inteligent de atragere a potențialilor clienți către oferta ta (sales funnel), ci să generezi și să creezi o mișcare de masă care te urmează și are încredere în tine. Această ipostază îți oferă posibilitatea de a împărtăși și altora orientările și valorile tale substanțiale. Un lucru bun de remarcat legat de strategiile din „Expert Secrets” este acela că aproape toate pot fi utilizate în orice domeniu de activitate.

Faptul că a atins succesul de tânăr nu i s-a urcat la cap, după cum se spune, ci l-a făcut pe Russell să se implice tot mai mult în activitatea de creștere și dezvoltare a companiilor proprii. Și pentru asta, a ales modalitatea care îi este cea mai dragă: prin a-i ajuta pe ceilalți să ajungă la nivelul la care este şi el!

-(sfârșitul primei părți) – 

Comments

About the Author Adrian Iacob

Online Business & Marketing Sr. Consultant, Strategist

follow me on: