PRINCIPII RAY DALIO

Principiile sunt modalități de a trata cu succes realitatea pentru a obține tot ceea ce îți dorești de la viață.

PRINCIPII PENTRU SUCCES

O MINI-SERIE DE AVENTURI CREATĂ ȘI POVESTITĂ
ÎN 30 MINUTE CHIAR DE AUTORUL, RAY DALIO

Orice succes am obținut în viață nu a fost pentru că eu aș fi avut ceva unic - ci s-au datorat acestor principii pe care, cred, că oricine le poate adopta. Am creat această mini-serie animată pentru a o împărtăși cu tine.~ RAY DALIO

Insert Video
Select Columns Layout

Mai înainte de a afirma 'Eu am dreptate!', mă gândesc și mă întreb astfel, 'De unde știu că am dreptate?' ” 

Ray Dalio la TED2017

Urmărește întreaga prezentare de la TED Talk aici.

#1 NEW YORK TIMES BESTSELLER
#1 AMAZON BUSINESS BOOK OF THE YEAR


Ray Dalio, unul dintre cei mai de succes investitori și antreprenori din lume, își împărtășește principiile neconvenționale care l-au ajutat să obțină rezultate unice și performante în viață și afaceri - și pe care orice persoană sau organizație le poate adopta pentru a-și atinge mai bine obiectivele.

Ediția inițială a Principiilor lui Dalio conținea 23 pagini fiind oferite gratuit pe site-ul companiei Bridgewater.

Faptul că a fost  descărcată de peste trei milioane de ori a condus la această ediție extinsă și revizuită, pentru prima dată disponibilă în format carte și în limba română.

Numit de către revista CIO „Steve Jobs al investițiilor” datorită faptului că principiile sale au schimbat radical domeniul investițiilor, Ray Dalio ne propune în cartea de față să descoperim care sunt principiile care l-au ghidat în business, dar și în viață.

Motivația lui pentru scrierea acestei cărți, devenite în foarte scurt timp de la apariție bestseller, a fost aceea că, după părerea lui, succesul său în afaceri nu s-a datorat faptului că ar fi avut el niște calități excepționale de businessman, ci tocmai acestor principii, pe care le detaliază pe parcursul cărții.

„Gândește singur pentru a decide:
1) ce vrei, 2) ce este adevărat și
3) ce ar trebui să faci pentru a obține ce vrei în lumina a ceea ce este adevărat ...și fă asta cu modestie și receptivitate, astfel încât să te folosești de cele mai bune păreri disponibile”

Ce îl face diferit pe Ray Dalio de ceilalți antreprenori ai lumii?

Principiile sale, sau altfel spus, cultura unică pe care a creat-o - aceea a meritocrației ideilor bazată pe adevăr și transparență radicală și a luării deciziilor bazată pe cântărirea credibilității –, pe care el crede că majoritatea oamenilor și organizațiilor o pot folosi pentru a-și atinge mai bine scopurile.

„Ray Dalio mi-a oferit niște sfaturi și observații inestimabile pe care le poți găsi și tu acum în cartea Principii”
- BILL GATES

„Găsesc această carte extraordinară. Fiecare pagină conține extrem de multe principii și informații, și mi-a plăcut la nebunie eleganța cu care Ray a inclus în ea povestea lui personală și viața.”
- TONY ROBBINS

„Pur și simplu am adorat această carte. E scrisă minunat și e plină de înțelepciune.” 
- ARIANNA HUFFINGTON

„Orice persoană care are obiective și visuri poate învăța din abordarea propusă de Ray.” 
- MIKE BLOOMBERG

„Principii este cartea pe care mi-aș fi dorit să o citesc când eram doar un tânăr antreprenor.” 
- MARK CUBAN

CE VEI GĂSI ÎN CUPRINS:

Pentru a te convinge că Principii nu este doar o carte de business sau motivațională, trebuie să știi că ea cuprinde în egală măsură și o parte autobiografică, care spune povestea omului de succes Ray Dalio.
Așadar, cartea este structurată în trei părți, destul de simetrice ca întindere, constituind de fapt:

***** TREI CĂRȚI ÎN
UNA SINGURĂ *****

PARTEA I: DE UNDE VIN


În acest capitol autorul ne împărtășește o parte din experiențele lui de viață, și, mai ales, o parte din greșelile care l-au condus către descoperirea principiilor care l-au ghidat ulterior în luarea deciziilor.

Despre chemarea către aventură și faptul că nu i-a plăcut școala, pentru că nu avea o memorie prea bună, fapt ce nu l-a împiedicat cu nimic să fie admis la Harvard Business School, pe care o descrie ca pe „o școală pe placul lui” - aflăm din pag. 25-29

Copleșitor de franc, Dalio povestește cum a trăit din plin „epoca dragostei libere, a experimentelor cu droguri psihedelice și a respingerii autorității tradiționale”, dar și efectele scandalului Watergate; cum a scăpat de recrutarea în război (Războiul din Vietnam) datorită unei hipoglicemii. 

Tot în această parte aflăm cum a cunoscut-o pe soția lui, Barbara, care i-a dăruit patru fii și alături de care a trăit o viață uimitoare, cum s-a îndrăgostit de bursă la vârsta de 12 ani, dar și cum a creat propria firmă - Bridgewater Associates - la 26 de ani, bazându-se pe experiența și lecțiile pe care le-a învățat la joburile pe care le avusese până atunci. (pag. 39)

Cum și-a dezvoltat propriile tehnici de business, cum a crescut Bridgewater Associates, dar și cum a trecut peste momentele în care totul s-a prăbușit, rămânând singurul angajat al firmei și fiind nevoit totodată să împrumute bani și să-și întrețină familia. Aflăm tot aici cum s-a redresat și a reconstruit totul de la 0, bazându-se însă pe un alt mod de gândire și pe alte principii. (pag. 52-56)

„ Privind în urmă, falimentul a fost unul dintre cele mai bune lucruri care mi s-au putut întâmpla, deoarece mi-a dat modestia de care aveam nevoie pentru a-mi echilibra agresivitatea.  Am prins o mare teamă de a greși și mi-am schimbat modul de gândire din a crede că „am dreptate” la a mă întreba: „De unde știu că am dreptate?”.”

PARTEA A II-A: PRINCIPII DE VIAȚĂ


Dalio numește această parte a Principiilor „miezul cărții” deoarece „arată cum pot fi aplicate acestea în aproape orice, de aproape oricine”. Cu alte cuvinte, el arată cum se aplică principiile în natură, în viață, dar și în relațiile personale, în afaceri și în deciziile politice.
Tot aici ne este dezvăluit Procesul în 5 pași pe care l-a dezvoltat pentru a-și atinge scopurie și pentru a face alegeri eficiente.


Cele 5 principii de nivel superior explicate în această parte a cărții sunt:
 • Acceptă realitatea și înfrunt-o
 • Folosește procesul în cinci pași pentru a obține ce îți dorești de la viață
 • Fii receptiv în mod radical
 • Înțelege că oamenii sunt configurați foarte diferit
 • Învață cum să iei eficient decizii (pag.174)

Recomandarea autorului cu privire la acestea este însă de a le analiza obiectiv și de a extrage din ele exact ceea ce crezi că îți lipsește și te-ar putea ajuta pe drumul tău spre succes:

„ Succesul pe care l-am avut se datorează principiilor pe care le-am urmat și nu fiindcă eu aș avea ceva special, așa că oricine urmează aceste principii se poate aștepta, în linii mari, la rezultate asemănătoare. Acestea fiind spuse, nu vreau să urmezi orbește principiile mele (sau ale altcuiva). Îți sugerez să analizezi toate principiile pe care le ai la dispoziție din surse diferite și să îți alcătuiești o colecție proprie la care să poți apela ori de câte ori realitatea îți trimite în cale „un alt caz la fel. 

PARTEA A III-A: PRINCIPII DE MUNCĂ


„Deoarece puterea unui grup este mult mai mare decât cea a unui individ, cred că aceste principii de muncă sunt chiar mai importante decât principiile de viață pe care se bazează.” (pag.288)

În această parte a cărții autorul dezvăluie modul de funcționare a companiei sale, Bridgewater, modul în care au fuzionat aici principiile într-o meritocrație a ideilor „care tinde să producă o muncă semnificativă și relații semnificative printr-un adevăr radical și o transparență radicală”.

Oricât de complicat ar suna, autorul va lămuri în detaliu aici cum poate fi aplicată meritocrația ideilor în orice companie pentru a o face mai eficientă. 

Pentru managerii și administratorii de firme, această parte a cărții se constituie într-un instrument valoros care oferă direcții de urmat pentru numeroasele decizii grele pe care le au de luat în fiecare zi. Deși uneori ideile sunt servite sub forma unor dușuri reci, vor recunoaște în final că sunt utile, fie chiar și numai pentru confortul psihic oferit de ideea ce reiese în mod evident din carte, că, a fi lider nu e deloc ușor, iar alegerile pe care ești nevoit să le faci din această poziție nu sunt nici pe departe comode. Iar în situația aceasta sunt zilnic, mii și milioane de lideri…

Fiecare lider trebuie să decidă între:
1) a scăpa de oamenii plăcuți, dar incapabili, astfel încât să-și atingă scopurile, și 
2) a păstra oamenii drăguți, dar incapabili, iar astfel să nu-și atingă scopurile.
Cel mai hotărâtor factor al succesului sau eșecului tău este dacă poți sau nu să iei aceste decizii dificile.” (pag. 310)

Cele 16 Principii de muncă explicate și detaliate de Ray Dalio sunt:

 1. Ai încredere în adevărul și transparența radicală;
 2. Cultivă munca și relațiile semnificative;
 3. Creează o cultură în care este în regulă să faci greșeli și inacceptabil să nu înveți din ele;
 4. Sincronizează-te și rămâi sincronizat;
 5. Cântărește-ți decizia din punct de vedere al credibilității;
 6. Înțelege cum să treci peste dezacorduri;
 7. Amintește-ți că CINE este mai important decât CE;
 8. Angajează cum trebuie, deoarece penalizările pentru angajările nepotrivite sunt uriașe;
 9. Instruiește, testează, evaluează și triază oamenii în permanență;
 10. Pentru a-ți atinge scopul, condu ca și cum ai acționa un mecanism;
 11. Observă problemele și nu le tolera;
 12. Diagnostichează problemele ca să ajungi la cauzele lor de bază;
 13. Proiectează îmbunătățiri ale mecanismului tău pentru a depăși problemele;
 14. Fă ce ți-ai propus;
 15. Folosește instrumente și protocoale pentru a stabili modul în care se muncește;
 16. Pentru numele lui Dumnezeu, NU uita de administrare!

În final, te invit să te gândești la Principii ca la un posibil imbold...

>> Un imbold pentru a începe să privești lumea mai puțin superficial.

>> Un imbold pentru a începe să îți construiești în mod elaborat idei, opinii și principii despre tot ce are legătură cu tine, cu familia ta, cu cariera ta și toți acei indivizi care alcătuiesc cercul relațiilor tale.

Gândește-te la Principii ca la o carte, care, în mod sigur îți va schimba perspectiva asupra vieții.

...Și nici măcar nu e nevoie să citești întreaga carte, este de ajuns doar următorul fragment:

„Imaginează-ți că, pentru a avea o viață minunată, trebuie să traversezi o junglă periculoasă. Poți să rămâi în siguranță acolo unde ești și să ai o viață obișnuită, sau poți să riști să traversezi jungla și să ai o viață extraordinară. 

CUM AI ABORDA ACEASTĂ ALEGERE?

Stai puțin și gândește-te, deoarece este genul de alegere pe care trebuie să o facem cu TOȚII, sub o formă sau alta.”

Principiile lui Ray Dalio, sau altfel spus, cultura unică pe care a creat-o - aceea a meritocrației ideilor bazată pe adevăr și transparență radicală și a luării deciziilor bazată pe cântărirea credibilității –, pe care el crede că majoritatea oamenilor și organizațiilor o pot folosi pentru a-și atinge mai bine scopurile.

DESPRE AUTORUL RAY DALIO

Ray Dalio este unul dintre cei mai de succes antreprenori și investitori din lume, din zilele noastre și din toate timpurile.

În 1975, a fondat compania Bridgewater Associates, în apartamentul său cu două camere. În decursul a 42 de ani, aceasta a ajuns cel mai mare fond de investiții din lume și a cincea cea mai importantă companie privată din Statele Unite (conform revistei Fortune).

Ray Dalio figurează în topul 100 al celor mai bogați oameni de pe planetă (potrivit revistei Forbes) și în topul 100 al celor mai influenți oameni din lume, top întocmit de revista Time

Autor: Ray Dalio
Editura: Act și Politon
An aparitie: Dec. 2018 

Nr. pagini: 560
Coperta: Broșată cu aripioare
Preț: 89,00 Lei

Autor: Ray Dalio
Editura: Simon&Shuster
An aparitie: Sept. 2017 

Nr. pagini: 568
Preț: $30,00 (~ 89 Lei) +
Chelt transport: 46 Lei

Alte formate în care poți achiziționa „PRINCIPIILE” lui Ray Dalio...

Select Columns Layout
Principiile_Ray_Dalio

Coperta broșată cu aripioare, banderolă. Preț: 89,00 Lei

Produs downloadabil (descărcabil). Preț: 70,00 Lei

Carte citită în format audio. Conține 2 CD-uri. Preț: 98,00 Lei

Ray Dalio-Principii MP3

Produs audio downloadabil (descărcabil). Preț: 78,00 Lei

Principii / Principles: Life and Work de Ray Dalio este exact genul acela de carte pe care o cauți mereu, dar o găsești de prea puține ori, pe rafturile librăriilor. O carte care îți propune perspective noi asupra vieții și din care ai cu siguranță ceva de învățat, fie că ești manager, și vrei să îți îmbunătățești strategia de business, fie că ești un individ oarecare și cauți să faci o schimbare pozitivă în viața ta. Este o carte must-have!!!

Mai jos, poți asculta GRATUIT 40 min din cartea „Principii” sub formă de Audiobook...

Insert Video

Sau, cu un Click pe imaginea de mai jos poți citi GRATUIT un fragment ...

Copyright text 2017 by AISUCCES.ro