Putere nemarginita, varianta audio a unei carti mult asteptate, in sfarsit, si in limba romana (CD MP3)

putere-nemarginita-carte-267191Pentru ca tocmai am aflat ca, Putere nemarginita, de Anthony Robbins, una dintre cele mai bune carti de dezvoltare personala care au putut fi scrise vreodata, a aparut, in sfarsit si in limba romana in varianta audio. (o poti gasi aici), ma grabesc sa te anunt si pe tine, cautator de neoprit al succesului.

Mai mult, ma bucur ca iti pot oferi spre auditie 90 min GRATUIT, din acest audiobook care este de nepretuit prin valoarea pe care o aduce in viata personala si profesionala a celui care va alege sa il achizitioneze, sa il asculte si sa puna in aplicare tot ce Tony il va invata. 

Lansat pentru prima dată în 1986, volumul Putere nemărginită” (Unlimited power) al îndrăgitului autor american Anthony Robbins, a fost tradus in limba romana de editura Amalteia in 2001 si s-a epuizat foarte repede. Acum, aceast volum – „Stiinta a Dezvoltarii Personale”, cum o numeste insusi Tony, ne este oferit de către editura Act și Politon sub  formă  de carte audio. Lectura acestui audiobook, impecabil realizata de actorul Cosmin Şofron, are o durată de 17 ore și 29 de minute, si poate deveni si pentru tine o adevărată rampă de lansare în domeniul NLP-ului (Neuro-linguistic programming – programare neuro-lingvistică), oferindu-ti resursele și instrumentele necesare unor rezultate viabile, rapide și eficiente pentru împlinirea dar și transformarea dumneavoastră profesională și personală.

Te invit sa citesti, mai jos, o descriere succinta a cuprinsului cartii si a ideilor principale care, poate te vor indemna si pe tine sa nu eziti in a o achizitiona si a o folosi ca instrument eficient in dezvoltarea ta personala si profesionala. Apoi, la final, te invit sa asculti o ora si 30 de minute din acest audiobook transformator de vieti!

Împărțită în trei secțiuni Modelarea excelenței umane, Formula succesului suprem și Esența leadership-ului, cartea audio „Putere nemărginită” (Unlimited power) structurează și conturează soluții care vin să susțină unele dintre cele mai dificile probleme contemporane: anxietatea, frica de a vorbi în public, dependențele, fobiile, depresia sau orice alte probleme de natură psihică sau fizică care ne împiedică să avem o viață înfloritoare și liniștită atât personală cât și profesională.

Cartea audio Putere nemărginită (Unlimited power) ne învaţă, mai întâi de toate, despre puterea de a ne dirija mintea și de a o face să lucreze în avantajul nostru prin folosirea tehnicilor din programarea neuro-lingvistică bazate pe tehnologii de eficientizare a comunicării, de modificare a comportamentului și de obținere a succesului prin modul în care noi gândim, simțim și acționăm. Stabilirea obiectivelor, modelarea sau copierea strategiilor de succes ale oamenilor care au reușit și pe care îi admirăm, cunoașterea modalităților specifice fiecărui sistem de reprezentare interioară (vizual, auditiv, kinestezic), oglindirea, acordarea și dezacordarea și altele sunt câteva din metodele prin intermediul cărora veți reuși să vă motivaţi şi să vă recalibrați mintea în doar câteva minute, pentru a scăpa de orice teamă sau fobie care constituie un obstacol în calea succesului dumneavoastră.

„În lumea modernă, informaţia este apanajul regilor.”

Ce este de fapt puterea?

Pentru fiecare dintre noi, puterea are sensuri diferite. În cartea audio  Putere nemărginită (Unlimited power), Anthony Robbins ne aduce în atenţie informaţia, despre care ne vorbeşte ca fiind arma puterii în timpurile actuale. O putere potenţială pe care, dacă o punem în valoare prin acţiuni, ne conduce către rezultate. „Definiţia literală a cuvântului putere este capacitatea de a acţiona.

La rândul ei, capacitatea de a acţiona se transformă în comunicare. „Orice fel de comportament şi de sentimente îşi află sorgintea într-o formă de comunicare.” Folosind eficient informaţiile din cartea audio de dezvoltare personală, Putere nemărginită (Unlimited power), vom ajunge să ne putem controla activităţile mentale într-un mod pe care îl consideram de necrezut înainte.

„Pentru fiecare efort susţinut există o răsplată înzecită.” – Jim Rohn

Organizarea mentală ne face conştienţi de ceea ce obţinem în urma acţiunilor noastre, iar dacă ceea ce obţinem nu ne motivează sau nu se identifică cu lucrurile pe care le dorim, trebuie să învăţăm din această experienţă.

Mecanismele succesului

Pentru a reuşi in viata este nevoie de mulţi factori, însă Anthony Robbins ne prezintă în cartea sa audio, Putere nemărginită (Unlimited power), şapte mecanisme fundamentale care pot asigura succesul nostru. Acestea sunt:

 • Pasiunea
 • Credinţa
 • Strategia
 • Limpezimea valorilor
 • Energia
 • Priza la oameni
 • Măiestria comunicării

În această carte audio vei asculta si tu poveşti de viaţă remarcabile ale unor oameni de succes, precum Steve Jobbs, Ted Turner, Steven Spielberg, dar şi ale altora care, din nefericire, au fost striviţi de experienţele prin care au trecut. Diferenţa dintre cei care au continuat să meargă mai departe şi cei care s-au împotmolit în iţele propriilor acţiuni, este făcută de construcţia interioară a fiecăruia.

Despre programarea neuro-lingvistică

Tony Robbins povesteste cum a descoperit si ce l-a determinat sa invete programarea neuro-lingvistică, adică studiul modului în care un limbaj, atât verbal, cât şi non-verbal, afectează sistemul nostru nervos. Vei avea ocazia si tu sa descoperi în acest audiobook în limba română, tainele tehnicilor de NLP (Neuro-linguistic programming).

Bazele NLP au fost puse de catre doi cercetători John Grinder şi Richard Bandler, primul, lingvist, unul dintre cei mai buni din lume, iar Bandler, un matematician, terapeut Gestalt şi expert în calculatoare.

Bandler şi Grinder au ajuns la concluzia că, în dezvoltarea personală, există trei factori fundamentali care trebuie copiaţi pentru reproducerea oricărui tip de excelenţă umană: sistemul de convingeri al unei persoane, sintaxa mentală a individului şi fiziologia. Tony ne detaliază în carte aceste trei forme de acţiuni mentale şi fizice, si ne invata cum sa le folosim si noi.

„Medicamentele nu sunt întotdeauna necesare. Dar credinţa în vindecare este necesară întotdeauna.” – Norman Cousins

Precum meditaţia ne poate ajuta la vindecarea trupului, starea fiziologică ne influenţează comportamentul, acţiunile, comunicarea. De aici rezultă faptul că şi manifestările noastre pot fi diferite de la zi la zi sau de la oră la oră. „Dacă nu sădeşti seminţele mentale şi fiziologice ale rezultatelor pe care le aştepţi, vor năpădi buruienile.” – ne spune Tony Robbins

Căile de a cultiva convingerea şi de a găsi motivaţia au fost şi sunt în continuare apanajul oamenilor care dobândesc succesul. De la simpli oameni care au descoperit fericirea, până la preşedinţi de stat care iau decizii capitale, toţi aceştia şi-au construit sistemul de convingeri în aşa fel încât să depăşească orice încercare nebănuită a vieţii.

În cartea audio de dezvoltare personală, Putere nemărginită (Unlimited power), regăsesti mai multe exerciţii necesare pentru educarea minţii, dar şi diverse submodalităţi, fie ele vizuale, auditive sau tactile, care te vor ajuta la efectuarea acestor antrenamente.

Mulţi dintre noi au în minte anumite clape care declanşează anumite răspunsuri. De exemplu, unii oameni se simt foarte motivaţi dacă îşi imaginează ceva foarte foarte mare. Alţii consideră că tonul vocii pe care îl folosesc atunci când îşi vorbesc lor înşişi despre ceva anume le determină în mare măsură motivaţia.

Jim Rohn, primul meu profesor de dezvoltare personal, m-a învăţat întotdeauna că, dacă am suficiente motive, pot realiza orice. Motivele reprezintă diferenţa dintre a fi interesat şi faptul de a fi angajat să realizezi ceva.” (Anthony Robbins)

Exersarea stărilor fiziologice prin recadrarea imaginilor înmagazinate în creierul nostru, si pe care o vei gasi detaliata in aceasta carte audio, se face în 6 etape:

 • Accesează acea parte a persoanei care este răspunzătoare pentru comportamentul respectiv;
 • Stabileşte un sistem de semnalare;
 • Descoperă AVANTAJELE (care s-ar putea să nu fie perceptibile conştientului);
 • Determină o parte creatoare, în conjuncţie cu partea răspunzătoare pentru comportament, să găsească alte trei căi de a obţine avantajele respective;
 • Verificarea congruenţei: există părţi care au obiecţii?;
 • Determină partea răspunzătoare pentru comportament să-şi asume răspunderea de a actualiza comportamente alternative şi determină persoana să trăiască comportamentul aşa cum a fost el schimbat.

Pentru unii oameni, asemenea exerciţii implică un nivel de disciplină mentală şi o putere de imaginaţie la care nu au mai avut acces până atunci. Ca urmare, multe dintre strategiile mentale pe care Anthony Robbins ni le recomandă, ne-ar putea face să ne simţim stânjeniţi la început. Totuşi creierul nostru poate opera şi în aceste moduri.

„Liderii şi toţi marii maeştri în arta comunicării sunt şi maeştri ai recadrării. Ei ştiu cum să motivezeşi cum să dea puteri oamenilor alcătuind modele de posibilitate din orice fapt întâmplat.”

Toate metodele pe care Anthony Robbins le ţine la seminarele sale de dezvoltare personală, UPW – Unleash the Power Within, Business Mastery, Date with Destiny, pot fi studiate şi aplicate, ascultând aceasta carte audio, Putere nemărginită (Unlimited power).

Despre Tony Robbins şi discursurile sale motivaţionale, poţi afla mai multe accesând link-ul următor: Materiale Video, Tony Robbins

Drumul tău către succes

Recomand acest audiobook tuturor celor care doresc să reuşească în viaţă. Ascultandu-l, vei învăţa despre cât de important este să ne impunem un scop, pentru că niciodată nu putem realiza ceva dacă nu ştim ce dorim să realizăm. Motivaţia necesară şi programarea mentală pe care trebuie să o cultivăm, ne vor ajuta la atingerea ţelurilor noastre. Fiecare frază a acestei cărţi audio, Putere nemărginită,  trebuie ascultată cu atenţie pentru că orice secret reprezintă, de fapt, o tehnică.

Ţine minte, o maşină poate merge pe acelaşi drum, înainte sau înapoi. Nu depinde decât de direcţia spre care se află cu faţa. Acelaşi lucru este valabil şi pentru viaţa personală.” – Tony Robbins

„Secretele” bogăţiei şi fericirii

Cele mai comune dorinţe ale oamenilor din toate timpurile au fost si sunt acelea de a deveni bogaţi şi fericiţi. Dacă nu am descoperit cum putem deveni aşa, aceasta carte audio ne vine în ajutor cu câteva „secrete”. Iata cateva dintre acestea:

 1. În primul rând, trebuie să învăţăm să ne strunim frustrarea şi să ne auto-disciplinăm.
 2. Apoi, este important să ştim să gestionăm o respingere, un refuz (Cu cât eşti respins mai mult, cu atât mai bine, cu atât înveţi mai mult, cu atât eşti mai aproape de obiectivul tău).
 3. Cel de-al treilea secret este să învăţăm să rezistăm presiunii financiare.
 4. Al patrulea secret constă în a învăţa să ne cultivăm mulţumirea de sine.
 5. Al cincilea secret este să dai întotdeauna mai mult decât te aştepţi să primeşti.

„În ziua de azi, puterea înseamnă capacitatea de a comunica şi capacitatea de a convinge. Dacă eşti o persoană capabilă să convingă şi nu ai picioare, vei convinge pe cineva să te care în spate. Dacă nu ai bani, vei convinge pe cineva să-ţi împrumute. Puterea de convingere ar putea fi tehnica supremă pentru a produce schimbare. 

Aşadar, acesta este mesajul suprem al acestei cărţi. Fii tu cel care oferă. Preia comanda. Intră în acţiune. Foloseşte ceea ce ai învăţat aici şi fă-o acum. Nu o fă doar pentru tine – fă-o şi pentru alţii. Răsplata pentru aceste fapte este mai mare decât îţi poţi închipui. Pe lumea asta, sunt o mulţime din cei care doar iau. Mai sunt şi mulţi alţii care ştiu ce înseamnă binele şi puterea, dar cu toate astea nu obţin rezultatele pe care le doresc. Nu-i de ajuns să ştii. Trebuie să pui şi în practică.”

Ascultând această carte motivaţională, iti garantez ca vei călători, într-o odisee spirituală care te va ajuta la dezvoltarea personală a identităţii tale, descoperind lucrurile pe care ti le doresti cu adevărat şi pe care nu ai ştiut poate, cum să le dobândesti până acum.

Ma alatur tie cand cand afirm ca atunci când vom învăţa şi vom aplica toate aceste tehnici prezentate în această carte audio de dezvoltare personală, vom avea acces la propria Putere nemărginită. (Pentru ca si eu mai am inca multe de invatat!). Dar parafrazand-o pe Oprah, stiu ca vom putea avea posibilitatea de a genera schimbarea pozitivă, atât la nivel personal, cât şi la nivel global. Puterea nemărginită înseamnă să înveţi din orice experienţă umană şi să faci ca orice experienţă să lucreze în avantajul tău, într-un fel sau altul. Si tu, ca si mine, ai aceasta putere nemarginita! Hai sa o descoperim impreuna!

Asculta 90 min, din cartea audio, Putere nemarginita, de Anthony Robbins                CUMPARA  AICIputere-nemarginita-carte-267191

Comments

About the Author Adrian Iacob

Online Business & Marketing Sr. Consultant, Strategist

follow me on: