Regula de 5 pentru Succes

„Perseverenta este probabil cea mai intalnita trasatura a performerilor. Ei pur si simplu refuza sa se dea batuti. Cu cat rezisti mai mult in acel loc, cu atat iti cresc sansele ca ceva bun sa se intample in favoarea ta. Indiferent cat de greu pare, cu cat persisti mai mult, cu atat ai mai multe sanse de succes”

Tu stii care este regula de 5?

Sa nu imi spui ca nu stii care este regula de 5! Ea a fost exemplificata de un parinte spiritual, Ron Scolastico, in urma cu vreo 50 de ani si metaforic, suna cam asa:

„Daca vei merge in fiecare zi si vei aplica 5 lovituri de topor oricarui copac indiferent de marimea lui, la un moment dat, acesta se va prabusi”ย 

E grea? Tu ce parere ai?

Ei bine, de aceasta regula – regula de 5, ย si-au amintit si doi scriitori americani, ย Jack Candfield si prietenul sau Mark Victor Hansen, la un moment dat, in momentul in care … au fost refuzati de 33 de ori! Da, ai citit bine, de 33 de ori!!!!

Acum, stau si ma intreb: Tu ce-ai face daca ai fi refuzat de atatea ori? De 33 de ori?

Cred ca in esenta ai aveaย doar doua optiuni:

  1. sa renunti la unul din oricare pas intre 1 si 33
  2. sa continui pana reusesti, indiferent daca asta inseamna ca vei obtine ce iti doresti la pasul 1, 33 sau 333…

Ei bine, dupa cum spuneam, unul dintre cei care nu s-au oprit dupa la 32-lea ย „NU” este Jack Canfield. Stiu sigur ca nu s-ar fi oprit nici daca ar mai fi primit inca 33 de „NU”.

Dar despre ce refuz vorbesc eu aici? Ce lucru atat de important l-a facut sa NU se opreasca?
Este vorba despre un proiect de carte. Mai bine spus despre proiectul unei intregi serii de carti intitulat: „Supa de pui pentru Suflet„, proiect care a fost refuzat de 33 de edituri pentru ca… „era complet diferit de orice avusese succes pana atunci… „Dar despre ce refuz vorbesc eu aici? Ce lucru atat de important l-a facut sa NU se opreasca?
Este vorba despre un proiect de carte. Mai bine spus despre proiectul unei intregi serii de carti intitulat: „Supa de pui pentru Suflet”, proiect care a fost refuzat de 33 de edituri pentru ca… „era complet diferit de orice avusese succes pana atunci… ”

Dar hai sa derulam pe repede inainte si sa vedem statistic eficienta acestui proiect si unde a ajuns aceasta serie de carti in acest moment:

* Seria „Supa de pui pentru suflet...” a ajuns sa aiba in acest moment mai mult de 250 de titluri diferite care s-au vandut in mai mult de 110 milioane de exemplare doar in USA si Canada

* In lume, seria a fost tradusa in 43 de limbi in mai mult de 100 de tari si au fost vandute peste 500 de milioane de exemplare

* Conform unui studiu de branding, 88.7% dintre americani au auzit de seria „Supa de pui pentru suflet”

* In 2007, USA Today a numit seria „Supa de pui pentru suflet” cea mai influenta serie de carti din ultimii 25 de ani

* In 2008, „Supa de pui pentru suflet” a devenit seria de carti cu cele mai mari vanzari din istorie!

… si toate astea au fost posibile pentru ca Jack Canfield si partenerul sau Mark Victor Hansen nu au renuntat!

Ok, dar cum poti sa reusesti sa continui chiar si in ciuda atator dificultati si obstacole?

Hai sa iti spun secretul, pe care insusi Jack Canfield l-a dezvaluit cu ocazia unui interviu: au folosit… Regula de 5!

Regula de 5

„Succesul este suma eforturilor mici, repetate zi de zi.” (Robert Collier)

Jack si Mark erau determinati sa faca din prima carte „Supa de pui pentru suflet” un bestseller. Dupa ce au cerut ajutorul altor autori de succes si au fost coplesiti de multitudinea de sfaturi si resurse primite, au ajuns sa se simta blocati de prea multe optiuni posibile.

In acel moment si-au amintit de sfatul lui Ron Scolastico – „Daca vei merge in fiecare zi si vei aplica 5 lovituri de topor oricarui copac indiferent de marimea lui, la un moment dat, acesta se va prabusi

Tinand cont de acest sfat, Jack si Mark si-au propus sa faca exact asta: in fiecare zi sa puna in practica 5 actiuni specifice care le-ar inainta proiectul in directia dorita.

In mod concret asta insemna:

  • sa dea 5 interviuri la radiouri,
  • sa trimita 5 exemplare gratuite persoanelor care puteau scrie cronici despre carte,
  • sa tina un curs pentru cel putin 5 persoane carora apoi sa le vanda cartea,
  • sa trimita 5 comunicate de presa,
  • sa vorbeasca cu producatorii a 5 talk-show-uri… si asa mai departe…

Angajamentul pe care si l-au luat Jack si Mark a fost ca timp de 2 ani (!!!) sa faca un minim de 5 lucruri zi de zi pentru a genera efecte benefice pentru cartea lor.

In mod evident, eforturile lor au fost incununate de succes, iar cifrele sunt mai mult decat ultra-impresionante.

Dar aici intervine partea mai putin placuta… S-a intamplat ca succesul sa vina peste noapte?…

NUUUU!

A fost nevoie ca sa treaca aproape in intregime cei 2 ani cu actiuni zilnice si consecvente ca „Supa de pui pentru suflet” sa ajunga bestseller in lista New York Times.

Desi revista „Time” a denumit cartea „fenomenul deceniului in publicistica”… Jack spune ca a fost mai ales fenomenul efortului persistent si focusat reprezentat de mii de actiuni cu scop precis.

**********
Aceasta este doar o mica prezentare a omului de succes, care este Jack Canfield, si care in martie, va veni in Romania, in singurul turneu pe renumitul scriitor, absolvent de Harvard in Psihologia educatiei, numit si „America's #1 Success Coach,”, il va sustine in Europa.

Eu am renuntat in urma cu 21 de ani la o cariera de medic stomatolog pentru a-mi crea propria afacere de la zero. Zilnic studiez, practic si lucrez direct cu antreprenori, manageri de top sau tineri care doresc sa isi dezvolte si sa isi promoveze o afacere prin intermediul mediului online. Aplic si impartasesc nenumarate strategii si tehnici de crestere si dezvoltare personala si profesionala… si iti marturisec ca … nu imi permit sa ratez o intalnire cu o asemenea personalitate.

Tu ce vei face?

Daca gandim la fel… si simtim la fel… am convingerea ca ne vom vedea acolo!

Foloseste codul AISUCCES ca sa ai discount de 20% si sa obtii cel mai mic pret la conferinta lui Jack Canfield.

Inca mai poti obtine cel mai mic pret posibil (Early Bird)

Unde ne intalnim? In Bucuresti…. Cluj… sau Iasi?

Rezerva-ti biletul aici si hai sa il cunosti pe acest om cu adevarat special!ย 

SP-banner

Comments

About the Author Adrian Iacob

Online Business & Marketing Sr. Consultant, Strategist

follow me on: