Snipping Tool

Snipping Tool este instrumentul „Secret” care te ajută să creezi rapid conținut pentru Social-Media care atrage atenția!

Ești în căutarea unui instrument gratuit și ușor de folosit prin care să creezi rapid conținut pentru Social-Media care să atragă atenția?

Urmărește-mă cu atenție, pentru că în rândurile următoare vei afla despre un instrument pe care îl ai deja la îndemână și este atât de ușor de folosit încât nici nu te aștepți. Acest instrument, Windows Snipping Tool (sau Instrument de decupare) – este unul din utilitarele suitei de programe Windows Office ce permite tuturor celor care vând online să creeze imediat conținut media social care să atragă atenția.

Apropo, motivul pentru care am spus că acest instrument este „secret” vine din faptul că aproape nimeni nu știe de el și de faptul că deja are acces la el, ca parte din suita Office!

Spuneam că acest program ne face viața mai ușoară, cel puțin nouă, marketerilor și creatorilor de conținut, prin faptul că ne ajută să facem rapid capturi de ecran pe care să le edităm și să le utilizăm ca și conținut grafic în postările din social-media, sau din în altă parte: articole de blog, prezentări PPT, pagini de vânzări, raportări de erori către departamentele de suport etc. (gândiți captura de ecran ca pe un element prin care să atrageți atenția asupra unui anumit detaliu sau CTA).

Iată de ce spun că este un instrument super-cool…

Instrumentul, te ajută să faci imediat un screenshot, un instantaneu pentru a copia cuvinte sau imagini de pe tot ecranul sau doar dintr-o anumită parte a acestuia. Apoi, instrumentul de decupare se folosește pentru a face modificări sau a scrie note, sublieri etc după care captura se poate salva în diferite formate de imagine GIF, PNG sau JPG.

Dacă rulați un MAC, aceleați funcții ale programului Snipping Tool se pot accesa prin apăsarea tastelor SHIFT + COMMAND + 4.

Iată și un scurt tutorial în limba engleză:

Comments

About the Author Adrian Iacob

Online Business & Marketing Sr. Consultant, Strategist

follow me on: