7 Convingeri declarate de la 5 antreprenori de SUCCES ai momentului! (video)

succes_aisuccesantreprenor

7 Convingeri care te conduc de la idei, catre oportunitati si succes in afaceri

  Nu stiu daca exista multi oameni pe lumea asta care sa afirme: pe mine nu ma intereseaza succesul! Eu ma multumesc cu ce am, cu ce imi da Domnul (care Domn, as fim realisti, in cele mai multe cazuri este statul sau … ziua de maine!).                              Mi-e mila de acesti oameni, care, poate nu din vina lor, nu stiu sa spere la mai mult, nu au fost invatati ca… poate exista si altceva mai mult si mai bun, decat ceea ce le da Domnul ! Sincer, ma doare!

Un proverb romanesc spune ca, „Domnul iti da , dar nu iti pune si in traista!” , astfel ca este bine si recomandat ca atunci cand vrei mai mult, cand iti doresti succesul,  sa cauti mereu sa te autoeduci si sa inveti  de la cei mai buni, de la cei, care au realizat ceva, chiar daca celor din jur li s-a parut IMPOSIBIL !

Ce este mai interesant, toti cei care au reusit, sau reusesc in viata, pornesc de la respectarea unor reguli si insusirea unor convingeri pe care le stie toata lumea (sau ma rog, aproape!) insa le ignora!  Si nu iti ascund faptul ca si eu, foarte multi ani, m-am numarat printre acestia!

Insa lucrul pe care l-am observat este ca, din momentul in care am incetat sa mai mai fac pe desteptul si sa ma ghidez dupa propriile  convinger, si sa constientizez faptul ca, totul in viata pleaca de la simplitate, simplitate invatate de la cei mai buni,viata mea s-a schimbat radical. In bine! (asculta „Simplifica-ti viata – Cum sa faci fata problemelor de zi cu zi” de Al Jackson , si o sa vezi cat de usor este)

In articolul de astazi o sa iti prezint 7 sfaturi(care sunt mai degraba convingeri) de la 5 antreprenori de succes ai momentului, pe care le-am retinut dintr-o  emisiune tv celebra ce ruleaza in Statele Unite, Shark Tank – ABC (un fel de Arena Leilor de la noi, emisiune de pe Tvr 2)!

Iar ca un bonus o sa iti ofer un mini-curs de business de aprox. 2h cu  Marius Ghenea (unul din lei din Arena, business angel si investitor de succes roman), un minicurs pentru care cei prezenti au platit 130 de lei! In acest mini-curs, vei avea ocazia sa regasesti cele 7 convingeri expuse mai jos, plus inca multe alte sfaturi si recomandari din „experienta domniei sale”.

Dupa ce  o sa le citesti si dupa ce vei urmari inregistrarea, m-as bucura sa aflu si parerea ta despre antreprenoriat si netprenoriat (afaceri pe Internet) printr-un scurt comentariu.

Vinde-te pe tine, cat mai bine si cat mai scump!

1. „Pana la urma, in viata, totul se rezuma la vanzare! Nu am intalnit nici un antreprenor de succes, care sa nu fi fost mai intai si un foarte bun vanzator. Totdeauna am simtit ca, un antreprenor, nu trebuie sa convinga pe cineva sa i se alature, ci sa il determine sa vada lucrurile prin ochii sai.” – Barbara Corcoran, expert si consultant de afaceri si investitii.

2. „Trebuie sa ai o aroganta umila! Nimeni nu doreste sa investeasca in cineva arogant care te enerveaza si nimeni nu vrea sa investeasca in cineva care nu are vointa de a se creste prin propriile abilitati. ” – Robert Herjavec, fondatorul BRAK Systems si castigatorul titlului de antreprenorul anului in tehnologie in Statele Unite.

Trebuie sa recunosc ca atunci cand am auzit fraza asta You’ve got to have that humble arrogance„, pe moment nu i-am gasit rostul, dar dupa o reflexie mai adanca, i-am descoperit sensul si m-am dumirit cat adevar nutreste.

Munceste din greu!

Toata lumea doreste rezultate marete, cu munca putina, sau daca s-ar putea si fara.  Remarca lui Creanga , „Da muieti is posmagii?” este astazi din ce in ce mai des intalnita. Cel putin in aceasta zona balcanica! (m-am procopsit cu asta cu o armata de „prieteni”) Si daca totusi muncesti, dar acolo unde o faci iti lipseste pasiunea, sarcina pe care o ai de indeplinit, ti se va parea si mai grea.

E drept ca multi antreprenori din Romania inca nu pun mare pret pe  motivatia personalului, dar asta nu inseamna, ca tu, ca antreprenor sau viitor antreprenor, sa faci la fel!  Inca o data, urmeaza sfatul si exemplul celor care  stiu si inteleg ca nimic nu se obtine usor in viata!

3. ” Am „romantizat” antreprenoriatul in asa hal, incat oamenii nu stiu ce munca grea presupune… si nu vorbim doar de un vis sau de un obiectiv, ci de munca grea! O multime de oameni sunt wantrepreneurs (care doresc sa fie antreprenori), si nu antreprenori! Intalnesc des, astfel de personaje.” – Mark Cuban, om de afaceri american, investitor de succes si filantrop

Banii sunt foarte buni, iubirea de bani(arginti, in Biblie), nu!

4. „Cauta mereu sa faci ceea ce iti place, ceva ce sa faci cu placere tot restul vietii.  Daca insa ceea ce faci, faci pentru bani, cu siguranta ca nu-i ve avea niciodata!”  – Daymond John, antreprenor, investitor, autor si speaker motivational, om de televiziune. (Cand are timp omul asta sa se ocupe de toate? Si sa o faca si cu pasiune? Si eu ma intreb adesea sa stii! )

Daca esti interesat sa iti dezvolti o afacere personala bazata pe pasiune, sinceritate si dorinta de rezultate, citeste articolul asta si beneficiaza de lansarea primei scoli de afaceri on-line din Romania!

5. Credinta aceluiasi Robert Herjavec, este ca „ Banii nu reprezinta in totdeauna o binecuvantare! Uneori, par sa reprezinte un blestem, tocmai pentru faptul ca ofera oportunitatea de a incerca mai multe lucruri. Marile afaceri sunt construite prin simpla concentrare asupra unui singur lucru.”  Iar aici, cred ca are foarte multa dreptate!

6. „Trebuie sa explici beneficiile conceptului, sa dovedesti realismul pretului. Dovezi, dovezi si iar dovezi… . Daca nu poti dovedi aceste  lucruri , atunci vei fi umilit.” – Robert Herjavec

Cand e bine sa renunti?

Stiu ca toata lumea te sfatuieste sa „Nu renunti!” oricat de greu iti va parea si oricate obstacole intampini!

Insa, sfatul si convingerea lui  Kevin O'Leary, antreprenor canadian miliardar, investitor si venture-capitalist, expuse si in cartea Cold Hard Truth: On Business, Money & Life, este ca,

7. „Indata ce realizezi ca ceea ce faci nu fuctioneaza, „trage obloanele  hambarului si lichideaza-l”

Mini-cursul de business pe care te invit sa il urmaresti acum cu  Marius Ghenea (Arena leilor),   cu tema: De la idei catre oportunitati si succes in afaceri , face parte dintr-o Conferinta sustinuta la Sibiu, iar lucrurile pe care le vei afla sunt :

  • calitatile necesare  pentru ca un antreprenor sa aiba succes, calitati si mituri despre care am scris in articolul de saptamana trecuta,
  • despre net-treprenori, un alt tip de antreprenori care dezvolta afaceri pe Internet,
  • despre teoria celor 6 grade de separatie si multe alte lucruri extrem de interesante.

Vizionare placuta si atentie sporita!

PS: Inca mai poti face parte si tu  din prima serie a MIBOnline, prima platforma EduGaming din Romania unde poti invata sa iti dezvolti propria afacere pe Internet pornindde la zero. 

La MIB Online, vei gasi seriozitatea unui curs business imbinata cu lectii video zilnice la care se adauga pasiunea si interactivitatea unui joc… Toate acestea iti ofera toata motivatia de a ajunge la final cu propria afacere in picioare, dincolo de temerile pe care le ai sau, de ce nu, lenea care te caracterizeaza. Si nu uita ca pana pe 1 Martie, daca intri pe linkul de mai jos, poti beneficia de reducerea de aproape 50%!!!

Intra pe linkul de mai jos acum si inscrie-te:

http://www.mibconcept.ro/mibo/index?af_s=4q6n457n]

 

 

Comments

About the Author Adrian Iacob

Online Business & Marketing Sr. Consultant, Strategist

follow me on: