CAT ESTI DE BOGAT – Test de Educatie Financiara

Shares

CAT ESTI DE BOGAT – Test de Educatie Financiara

2015-09-17-invata-i-pe-copii-despre-bani

Daca ai ajuns pe aceasta pagina inseamna ca ai facut testul de identitate Roata Vietii si ai realizat cat de important si de mare este rolul educatiei financiare in crearea unei vieti implinite si armonioase. FELICITARI!

Te invit acum la un alt moment de sinceritate iar pentru asta iti propun un test de educatie financiara. Testul v-a consta intr-un sir de intrebari care vor „curge” cursiv si la care, chiar te rog sa raspunzi cat se poate de sincer pentru ca doar astfel te vei putea ajuta sa iti cresti nivelul actual de bogatie si prosperitate! Iar la fiinal, vei afla cum sa iti faci Planul Personal de Prosperitate! Suna bine, nu-i asa? 🙂 

Deci, daca esti pregatit, sa incepem …

CAT ESTI DE BOGAT – Test de Educatie Financiara

1.Ce sentiment ai in interior cand ai suficienti bani in buzunar, cand ai in conturi, puse deoparte, sume linistitoare, cand ai ceva aur strans pentru zilele batranetii?
Te simti bine, linistit, incarcat de siguranta cu privire la viitor, asa-i?

 

(Aici raspunzi tu ______________  Poti sa dai din cap, e suficient!)

2. Ce sentiment ai in interior cand iti numeri fiecare moneda din buzunar, cand conturile tale sunt goale sau la nivel de avarie, iar tot aurul pe care il detii il ai pe inelarul de la mana stanga? Nu te simti deloc ok, iar viitorul arata innegurat, sumbru, lipsit de orizont?

 

(Aici raspunzi tu ______________  Poti sa dai din cap, e suficient!)

3. Ei bine, nu mai e de mult niciun secret ca ceea ce aseaza oamenii in prima sau in a doua categorie este educatia financiara! Acel tip de educatie pe care nimeni nu ni-l preda in scoala si, in majoritatea absoluta a cazurilor, nici in familie. In functie de categoria in care simti acum ca te afli, vei stii daca ai primit sau nu educatie financiara, daca ai aceasta abilitate deosebita de a-ti manageria resursele – cunoasterea, abilitatile, timpul, atitudinea, banii – astfel incat sa iti duci viata intr-o permanenta stare de prosperitate. Ai aceasta educatie?

 

(Aici raspunzi tu ______________  Poti sa dai din cap, e suficient, daca nu o poti spune cu glas tare…)

4. Indiferent de raspunsul pe care il dai acestei intrebari, este bine de stiut ca educatia, in general, si cea financiara, in special, nu sunt stabile; exista cateva principii clare, neschimbabile si nenegociabile, insa restul se transforma in timp, pe masura ce societatea se transforma in jurul nostru.

Astfel, ceea ce functiona acum cinci ani s-ar putea sa constati ca nu mai functioneaza in ziua de azi sau, daca totusi merge, nu mai ofera aceleasi rezultate ca inainte; asta se cheama ”evolutie”. Lumea merge inainte, tu ramai in urma. Simti asta acum?

 

(Aici raspunzi tu ______________  Poti sa dai din cap!)

5. Ok! Pentru a iesi din acest impas este nevoie – si ti-o zic cu cea mai mare responsabilitate, dar si cu tarie!sa iei decizia de a investi in tine pentru a-ti creste abilitatile de manageriere a resurselor personale! I

ti spun cu mana pe inima ca NU EXISTA ALTA CALE! (Mai sunt cele ilegale, prin intermediul carora iti vinzi linistea sufletului si pacea mintii, dar ele nu fac obiectul discutiei noastre si as dori sa nu iei in calcul asa ceva, fiindca pretul platit in final depaseste valoarea vietii tale.)

Deci, decide chiar ACUM daca vrei sa fii prosper si sa traiesti o viata in abundenta sau vrei sa te chinui de la o luna la alta, de la un an la altul, neintelegand de ce ti se intampla tocmai tie toate necazurile!

Vrei bogatie?

 

(Aici raspunzi tu______________ Poti sa dai din cap…)

6. Sau vrei nevoi?
(Aici raspunzi tu______________ Poti sa dai din cap…)

Daca NU esti hotarat si ti-e teama de efort si de schimbare, OPRESTE-TE aici cu cititul!

7. Ceea ce voi spune mai departe este doar pentru cei care, chiar daca le e frica, chiar daca nu stiu ce-i asteapta, chiar daca nu au incredere in ei, isi doresc atat de mult o viata linistita, prospera si curata incat sunt hotarati sa porneasca, SA FACA primul pas! Esti dintre cei care vor?

 

(Aici raspunzi tu______________ Nu mai poti doar sa dai din cap! E nevoie sa ti-o asumi si sa strigi in gura mare, sa te auzi: ”Da!!!”)

Foarte bine! Caci numai pe determinare si vointa puternica se poate construi bogatia!

RASPLATA?

8. Hai sa-ti spun ce aduce cu sine educatia financiara:

 • o constiinta a valorii tale personale reale;
 • gandire antreprenoriala(orientata pe solutii)
 • un alt unghi din care vei privi banii;
 • un mental pro-activ;
 • o mentalitate de invingator;
 • o multitudine de surse de invatare;
 • unul sau mai multi mentori;
 • o viziune unica asupra vietii;
 • bunatate sufleteasca;
 • oportunitati peste oportunitati;
 • resurse din ce in ce mai multe;
 • relatii mai bune, mai implinite;
 • recunoastere;
 • IUBIRE!

Esti dispus sa primesti toate acestea?

 

(Aici raspunzi tu______________ Zii tare: ”Da!!!”)
9. Ce ai DE FACUT pentru a le aduce in viata ta?

 • Sa incepi sa insamantezi in propria-ti fiinta informatiile necesare.
 • Sa treci la actiune!
 • Sa dai pentru a primi! Da, primul pas este sa fii dispus sa dai din energia ta – timp, bani, efort – pentru a primi educatia necesara, unealta cu care iti vei construi o viata in care toate cele de mai sus vor fi prezente zi de zi!

Fii dispus sa investesti in tine in fiecare zi! Fa-ti un buget pentru educatia financiara personala, cumpara-ti saptamanal cate o carte din care sa inveti – si citeste-o in acea saptamana! -, participa lunar la cate un curs de dezvoltare personala!

… Si PLATESTE toate acestea cu banii tai, caci aceea este energia ta, pe care o pui la temelia bunastarii viitoare.

Nu le cauta pe cele gratuite, caci nu functioneaza! Acesta-i adevarul, sa stii. Daca nu ti-ai dat si singur seama pana acum, ce e gratis nu are forta de a te face sa treci la actiune pentru a-ti implini visele! Ce e gratis nu are valoare! Deloc!!!

Informatia din cartile gratuite descarcate de pe net, din filmuletele piratate de pe YouTube, din audiobook-urile copiate de la prieteni, din cursurile la care intrarea e libera este, in sine, valoroasa, dar nu are valoare pentru tine, fiindca tu nu ii dai nicio valoare, tu nu pui in ea nicio valoare de la tine.

Nu te mai amagi ca vei intelege si va functiona, atata timp cand nu dai niciun ban de la tine pe aceasta educatie!

N-a mers pana acum, nu va merge nici de-acum inainte. Punct! Am dreptate?

 

(Aici raspunzi tu______________ Poti sa dai din cap…) 

Planul TAU de Prosperitate

Ei bine, daca chiar vrei o viata prospera in cativa ani – vezi ca nu vand gogosi din acelea de imbogatire rapida! -, daca vrei siguranta financiara intr-un an ori pace financiara in cateva luni, iata CE ITI PROPUN:

In functie de nivelul tau de determinare si de cel al resurselor personale, incepe unul din programele de educatie financiara pe care le oferim pe www.selfcoach.ro, prin multitudinea de carti, audiobook-uri si cursuri disponibile in acest moment!

Investeste saptamanal intr-o carte, daca doar atata poti acum. Sau intr-un CD audio. Daca crezi ca n-ai bani de asta, verifica-ti bugetul de tigari, cola sau chiar pe cel de mancare. Este prima si cea mai dura lectie a prosperitatii: sa iei de la burta si sa ii dai mintii! (Dar despre aceste lectii vei invata o multime de lucruri pornind pe acest drum…)

Daca vrei sa accelerezi procesul de educare financiara, vino la un curs revelator, apoi la un workshop unde vei lucra cu TINE insuti si cu altii spre a-ti face Planul Personal de Prosperitate (cel mai apropiat ca timp este acesta: ”De la N-am la Am”!) ori investeste intr-un Program de Personal Finnance Coaching, cu mine sau cu unul dintre coach-ii recomandati de SELFCOACH.

Da, asta inseamna angajament, inseamna sa fii dispus sa bagi bani in tine, in mintea si in sufletul tau, pentru a produce rezultate, mai apoi, in afara! Nu conteaza unde te afli acum, nu conteaza de unde incepi, conteaza doar sa incepi! Azi!

Maine nu exista! Azi exista!

Decizia luata azi iti va modela existenta de maine!

Dar nu deciziile luate azi sunt cele mai puternice, ci cele luate Acum! Intr-un Azi exista un moment unic numit Acum! Decizia de Acum este Decizia Suprema! 

10. Ce decizie iei Acum? Vrei sa investesti in Educatia TA Financiara?

Raspunde-mi ACUM, in scris!

(Nu mai e suficient sa dai din cap sau sa strigi ”Da!!!” in fata monitorului…)

E nevoie de Angajament ACUM.

Sa fii total hotarat ca vrei o viata prospera si ca pornesti ACUM pe drumul care te va conduce la ea!

Scrie-mi ACUM cu ce vrei sa incepi:

 • o carte pe saptamana;
 • un CD audio pe saptamana;
 • un curs pe luna;
 • un workshop pe luna;
 • coaching personalizat.

TU DECIZI PENTRU VIATA TA!

SCRIE-MI ACUM la office@selfcoach.ro sau SUNA-MA la +4 0727 77 80 06 sau +4 0723 26 90 40!

 

P.S. Daca ti-a placut acest test SHARE mai departe!
Multumesc!
 
 
Cu respect,

Constantin D. Pavel

Fondator SELFCOACH