TOP 10 Scoli de Afaceri din lume

Care sunt cele mai bune Scoli de

Afaceri din lume care te pot

face bogat?

In goana din ce in ce mai acerba dupa profit si adaptare la piata, rolul scolilor de antreprenoriat si afaceri este din ce in ce mai mare. Si bineinteles, calitatea si valoarea informatiilor predate de acestea se reflecta mai tarziu in ce altceva, decat in salariile de care viitorii oameni de afaceri, absolventi ai acestor scoli vor beneficia.

Renumita publicatie Financial Times, a publicat de curand un clasament al celor mai prestigioase scoli de afaceri din lume, clasament in care, Standford este in fruntea clasamentului urmata de Harvard, desi intr-un clasament asemanator publicat in Business Insider, situatia primelor doua locuri este inversa: Harvard – primul loc; Standford, locul secund!

Insa, deoarece ca peste tot in lume salariul obtinut dupa absolvire este indicatorul nr.1 in stabilrea criteriilor de clasament al unei scoli de afaceri, nici aici nu se poate face nici o exceptie.

Mai jos aveti un top al primelor 10 scoli de afaceri din lume (lista completa cuprinde 100), iar clasamentul are la baza salariu mediu castigat in perioada dinaintea sustinerii MBA-ului!

 

Rank '13
3 yr. rank
School name
Country
Weighted sal. ($)
Salary inc. (%)
1 2 Harvard Business School US 187,223 121
2 2 Stanford Graduate School of Business US 194,645 115
3 2 University of Pennsylvania: Wharton US 180,772 121
4 3 London Business SchoolFeatured business school UK 160,988 124
5 6 Columbia Business School US 174,347 123
6 5 InseadFeatured business school France / Singapore 153,992 96
7 8 Iese Business School Spain 146,049 141
8 8 Hong Kong UST Business School China 132,685 153
9 8 MIT: Sloan US 160,414 117
10 11 University of Chicago: Booth US 162,363 108
Download this view as a PDF                                                                               View the full ranking

 

Acuma, care sunt avantajele pe care le-ai avea si tu ca student al unei astfel de scoli de afaceri? 

Pai, in primul rand pentru ca in Romania, Bucharest School of Management, desi este cea mai bine cotata scoala de afaceri din Romania, in cadrul topului international al celor mai bune 1000 de scoli de afaceri din lume, nu ofera  profesori exigenti si termene limita care sa fie respectate cu strictete, cel putin la nivelul de cerinte care exista la universitatile din afara.

Apoi, multe dintre universitatile straine au incercat si au reusit sa puna bazele unor programe unice, care ofera societatii tineri foarte bine pregatiti. Departamentele, laboratoarele si infrastructura digitala folosesc ultimele tehnologii creative de pe piata. In 2011, spre exemplu, University of Salford a deschis un spatiu unic digital de invatare, predare si un spatiu de cercetare la MediaCity UK. Peste 1.500 de tinerivor lucra cu profesionistii din industria mass-media, utilizand cele mai recente echipamente si studiouri.

Nu se face numai teorie, dar si practica studentul trecand prin una sau doua sesiuni de practica, unde lucreaza cu adevarat la o companie nationala sau internationala, acumuland astfel experienta practica si facand primii pasi spre viitoarea lui cariera.

Se urmareste atat dezvoltarea profesionala, cat si cea personala oferindu-se posibilitatea studentilor interesati sa publice bianual, online, pe jurnalul academic multi-disciplinar ESTR, diverse lucrari sa participe la programele de schimb inter-campus, sa poata participa la diferite studii si cercetari comportamentale si multe, multe altele.

Desigur ca, pe moment este un sacrificiu si o cheltuiala deloc de neglijat, dar daca privim putin la perspectivele ulterioare lucrurile se schimba radical! Dar, bineinteles fiecare alege ceea ce credeca este mai bine si mai bun de cuviinta pentru el.

Daca ti-a placut ceea ce ai citit, si consideri ca aceste informatii ar putea fi utile si altora, te rog sa dai un Like si un Share, iar daca ai vreo sugestie sau vrei propunere interesanta, scrie mai jos in rubrica de comentarii. Multumesc!

A.I. Succes!

 

 

 

Comments

About the Author Adrian Iacob

Online Business & Marketing Sr. Consultant, Strategist

follow me on: