Top 10 tari cu cel mai mare venit pe locuitor

Shares

 

ENI14-20141022-email25-header

In urma cu cateva zile, pe 14.10.2014, The Credit Suisse Research Institute, a publicat Global Wealth Report & Databook 2014, un studiu amanuntit si foarte interesant legat de prosperitatea si bogatiile statelor si a locuitorilor din toata lumea. Inca din 2010, aceasta institutie colaboreaza cu Anthony Shorrocks si , autoritati recunoscute la nivel mondial si autori principali a lucrarii Personal Wealth from a Global Perspective(Prosperitate Individuala privita dintr-o perspectiva globala), aparuta la Universitatea Oxfort, in 2008.

Spre deosebire de alte studii, acest raport, masoara si analizeaza tendintele de crestere a bogatiei ale natiunilor pornita de la nivelul de baza a „piramidei prosperitatii”, si anume, de la valoarea averii (bogatiei) nete a individului.

Revenind la Raportul proaspat publicat, rezultatele arata ca de la mijlocul anului 2013 si pana la jumatatea anului 2014, nivelul de bunastare individuala a crescut cu 8,3%(avere calculata in dolari americani) in ciuda unui mediu economic ostil si deficitar.

Printre tarile  cu o indivizi ce depasesc o avere de peste  USD $100.000 se regasesc in America de Nord, Europa de Vest si in randul tarilor bogate din Asia-Pacific si Orientul Mijlociu. Dupa cum se poate vedea si din graficul de mai jos, Elvetia este, de departe, tara cu locuitorii cei mai prosperi, urmata de Australia si Norvegia.

Fata de raportul din anul trecut, Danemarca si Regatul Unit al Marii Britanii au urcat in top 2 locuri, in ceea ce priveste venitul pe locuitor, in timp ce Singapore, a pierdut trei locuri, insa, tot se afla in Top 10.

wealth-1

Topul tarilor cu economia cea mai dezvoltata se schimba atunci cand analizam venitul mediu al pe locuitor, lucru care este mult mai reprezentativ pentru cetateanul obisnuit. In cadrul acestei analize, Australia se afla in Top in timp ce Elvetia se afla abia pe locul 8. Cat despre Statele Unite, este mult mai jos…

wealth-2

Rapoartele oficiale se pot DOWNLOADA in format PDF, gratuit de mai aiciGlobal Wealth Databook 2014 si Global Wealth Report 2014

Urmareste AISucces.ro si pe Facebook, Twitter si Linkedin

Comments

About the Author Adrian Iacob

Online Business & Marketing Sr. Consultant, Strategist

follow me on: