TOTUL DESPRE STRIPE! ACUM SI IN ROMANIA

Stripe in Romania

Este OFICIAL! După lungi așteptări și speranțe, antreprenorii români pot beneficia de-acum și de serviciile procesatorului de plăți online, Stripe.

Personal, sunt foarte entuziasmat de această veste pentru că în calitate de utilizator și promotor ClickFunnels în România, utilizarea unui procesator de plată compatibil cu acest funnel builder reprezenta până acum un mare impediment.

De acum înainte, nu mai este nici o problemă! YESSS!!!

Acum, dacă nu ai auzit încă de Stripe, află că încă de la lansare a fost considerat unul dintre cele mai revoluționare startup-uri FinTech! Fondatorii lui propuneau un serviciu de plată în mai multe monede astfel încât firmele care gestionează afaceri online să poată accepta plăţi de oriunde din lume.

…Și se pare că serviciul lor a reușit să convingă până în acest moment. Pentru că din 2010 când s-a lansat, compania fraților John si Patrick Collison, a reușit să se extindă în aproape toată lumea. Companii din peste 120 de țări din America, Asia, Australia și, bineînțeles, din Europa.

După ce și-a anunțat intrarea în Europa, în decembrie 2016, prin parteneriatul cu 3 bănci europene, Stripe s-a lansat la Hong Kong și a anunțat că a încheiat un contract de colaborare cu providerii de plăți digitale Alipay (platforma de plăți online nr. 1 in China) și WeChat Pay (cea mai mare platformă de plată mobile din China, după numărul de tranzacții).

Trecând pe fast forward peste istoria companiei Stripe, cel mai important lucru de reținut de antreprenorii români este următorul:

Vor putea folosi și în România, cu maximă eficiență, ClickFunnels – cel mai bun și complet instrument de creștere și dezvoltare a unui magazin online, integrat cu procesatorul de plata Stripe, prin care să accepte plăți de la milioanele de cumpărători români.

Procesatorul de plăți Stripe poate fi folosit acum și în România
pentru a fi integrat cu ClickFunnels

Ce ar mai trebui știut despre STRIPE?

  • Compania Stripe a reuşit să strângă 130 de milioane de dolari de la investitori, fiind evaluată la 1,75 miliarde de dolari în ianuare, când a primit finanţări de la fondurile americane de investiţii Khosla Ventures, Sequoia Capital şi Founders Fund.
  • Printre investitorii Stripe se numără şi fondul american Andreessen Horowitz, co-fondatorii PayPal Peter Thiel şi Max Levchin, precum şi CEO-ul companiei Tesla Motors, Elon Musk.
  • Reţeaua de transport Lyft şi Muzeul de Artă Modernă din New York sunt doi dintre clienţii Stripe în SUA.
  • Tipurile de entități juridice acceptate de compania Stripe în România sunt: PFA, SRL și SCS.

Comisionul pentru tranzacții este de 1.4% + 1 Leu pentru carduri emise în țări ale UE și 2,9% + 1 Leu pentru carduri emise în țări non-Europene.

Crearea unui cont de Stripe este un proces ușor și simplu ce implică 3 pași pe care ți-i voi explica imediat.,

3 Pași simpli pentru deschiderea unui cont STRIPE și accesul la un procesator de plăți online global

Pasul #1 – Crearea unui cont Stripe

PASUL #1: Intri pe site-ul oficial, aici: https://stripe.com/en-ro. În partea din dreapta sus a paginii, vei apăsa pe butonul Sign Up – ca in Poza de mai jos (vezi chenarul rosu).

Pasul #2 – Crearea unui cont Stripe

În PASUL #2, vei fi condus pe următoarea pagină unde, dacă ai deja cont te poți loga cu adresa de email cu care te-ai înregistrat și cu parola, iar dacă nu ai cont, vei fi invitat să apeși butonul Sign Up și să îți creezi unul.

Pasul #3 – Creare cont Stripe

PASUL #3. Ești condus pe pagina de înregistrare unde, tot ce trebuie să faci este să îți introduci adresa de email, numele complet și o adresă de email (recomandat a firmei). Bineînțeles vei avea nevoie și de o parolă puternică pe care să o confirmi și, cu care ulterior, te vei loga.

Și gata, asta este tot! Fără să plătești pe nimeni și fără să plătești nici un comision nimănui!

Ar exista multe de povestit despre beneficiile acestui procesator, dar te las pe tine să le descoperi (dacă nu le știi deja!)

P.S. Acum există deja 419 antreprenori români care folosesc procesatorul de plată Stripe! Te numeri și printre ei? Dacă îl folosești, spune-mi și mie printr-un comentariu impresia ta… 😉

Mulțumesc!

Comments

About the Author Adrian Iacob

Online Business & Marketing Sr. Consultant, Strategist

follow me on: