Un interviu cu Marian Rujoiu despre John Gray

Aflat in febra pregatirilor pentru conferinta cu John Gray (peste cateva zile, 17. nov), Marian Rujoiu, fondator si manager Extreme Training, a acceptat sa raspunda la cateva intrebari legate de ceea ce el numeste „proiectul meu de suflet din acest an„.

Marturisind ca a primit atat pe e-mail, cat si personal mai multe intrebari legate de venirea lui John Gray in Romania, Marian a ales sa ne raspunda la 3 dintre cele mai frecvente intrebari:

 • De ce l-a adus pe dr. Gray in Romania?
 • Cine s-a inscris la conferinta si de ce?
 • Cum este John Gray dincolo de scena?

Iata, mai jos care au fost raspunsurile lui Marian:

– Marian, de ce ai ales sa-l aduci chiar pe John Gray?

Marian Rujoiu: Intotdeauna cand aleg un speaker sa-l aduc in Romania ma uit la mai multe aspecte si iau in considerare o serie de criterii, gandindu-ma ca si noi ca tara, ca public, ca oameni si ca profesionisti meritam sa avem acces direct la oamenii cu adevarati importanti ai acestei planete. Criteriile dupa care fac alegerea unui speaker sunt:

 • sa fie numarul unu in lume, intr-un domeniu;
 • sa fie bun ca speaker;
 • sa ofere valoare din punct de vedere al continutului;
 • sa prezinte lucruri cu aplicabilitate care sa ne imbunatateasca vietile;
 • sa aiba carti traduse in limba romana;
 • sa fie cat de cat cunoscut in Romania;
 • sa pot defini cu precizie un public care urmeaza sa participe la conferinta;
 • sa coste sub 100 mii E;
 • sa nu mai fi fost in Romania;

Din cele 9 criterii enuntate, dr. Gray a indeplinit cu claritate 8 dintre ele. Cele mai mari dificultati le-am avut la punctul (7) legat de public. Al Pacino spunea ca punctele slabe se regasesc in prelungirea celor tari. Asa si cu John Gray, ceea ce el abordeaza are aplicabilitate in atatea domenii (negociere, leadership, influentare, motivare, relatii personale), incat poate sa devina un dezavantaj la un moment dat 🙂 Este greu sa definesti in care dintre domenii te ajuta mai mult!
Sunt fericit in acest moment pentru ca mai am doar cativa pasi pana acest proiect ajunge in punctul culminant (venirea lui John Gray), iar efortul a meritat din plin. Intreaga echipa Extreme Training a depus eforturi fantastice, iar partenerii acestui eveniment au fost de un real ajutor. Sigur si publicul din Romania va fi bucuros sa-l intalneasca. John Gray este un speaker grozav.

– Cine si de ce s-a inscris la aceasta conferinta?

Marian Rujoiu: … :)… o adevarata diversitate de participanti la aceasta conferinta. Principalele categorii de oamenii care au ales sa participe sunt cele adaugate mai jos. Am enuntat in dreptul fiecaruia si motivul pe care noi am reusit sa-l identificam.

 • manageri, leaderi sau antreprenori – interesati mai ales de partea de motivare si negociere;
 • echipe manageriale (recordul il are o companie care a ales sa inscrie 30 de manageri urmata de a doua cu 25 de manageri;
 • traineri, coach-i si psihologi – acestia sunt interesati mai ales de modul cum functioneaza creierul barbatului si al femeii si de modul cum pot deveni ei mai clari, mai precisi in interactiuni in functie de gen;
 • oameni implicati in negocieri sau relatii clienti – Acesti participanti doresc sa-si rafineze modul in care comunica si negociaza (aici au fost si inscrieri individuale si inscrieri din partea companiilor);
 • cei care nu rateaza ocazii perfecte – exista si un public in Romania care merge periodic la conferinte cu invitat international si nu numai. Acestia participa la majoritatea conferintelor din 4 motive (networking, vor sa invete de la cei mai buni, este mult mai economic decat sa mearga in alte tari si le place in acelasi timp);
 • cei care doresc sa-si imbunatateasca relatiile de cuplu. Nu sunt multe, dar sunt si persoane care au o preocupare in imbunatatirea relatiei de cuplu. Mici secrete pot face diferenta. In aceasta zona John Gray are o multime de lucruri de spus, chiar cartea sa Barbatii sunt de pe Marte, Femeile sunt de pe Venus, cea mai vanduta carte non-fictiune a tuturor timpurilor, este cartea care l-a facut celebru pe John Gray);
 • publicului doritor de dezvoltare personala sau profesionala. Exista un public in Romania, destul de consistent preocupat de dezvoltare continua. John Gray reprezinta pentru acestia o ocazie perfecta 🙂
 • cei dornici de imbunatatirea comunicarii – una din noua interactiuni este probabil cu sexul opus. Fie acasa, fie la serviciu, o comunicare pozitiva devine unul din cele mai importante lucruri din viata noastra. A comunica cu impact, nu doar ca te ajuta in viata si in cariera, te ajuta si in starea de vine generala, in reducerea stresului si in trairii vietii din plin.

Fata de categoriile enuntate mai sus (care sunt principalele) s-au inscris si oameni preocupati sa optimizeze comunicarea cu cei din jur in general, personal din marketing, profesori, asistent manageri, sefi de echipe, coordonatori proiecte, autori, jurnalisti, persoane care urmeaza sa promoveze sau isi doresc sa promoveze.

– Cum este John Gray, dincolo de scena?

Marian Rujoiu: Am avut prilejul ca in prealabilul acestei conferinte sa organizam un webinar si mai multe interviuri cu el. Este simpatic, profesionist si uman. Se stie ca ”vedetele” coopereaza mai greu. Ei bine nu a fost cazul si cu John Gray. Este foarte flexibil, foarte deschis si foarte prietenos. Chiar daca a fost contractat prin intermediul unei agentii si are si el stafful lui care-l ”protejeaza” am avut prilejul de a comunica direct cu el, intr-o maniera eleganta de la egal la egal.

Apoi, ce m-a impresionat la el, dincolo de informatiile valoroase si de modul cum le expune, este nivelul de energie. John Gray are 64 de ani. Are un nivel de energie ceva de invidiat. Mi se pare ca generatia mea (aici ma refer la cei care avem 35-40 ani) nu avem atata energie, suntem mai bosumflati, mai apatici, cu un nivel de energie sub cel al lui John Gray. Una din conversatiile pe care le-am avut cu el pe Skype a fost de 4 ore. 4 ore in care el a avut un nivel de energie maxim (cateva videouri vedeti aici). Intrucat in urmatorul an urmeaza sa mai publice inca 4 carti, are un program supraincarcat, este solicitat pentru interviuri in toate tarile, sustine multe conferinte, mai si scrie si mai are si viata personala. Unii dintre noi doar avem un job si nu prea reusim sa mai facem nimic in plus 🙂

Astept sa vina in Romania sa-l intalnesc si sa-l vad live. Cred ca decizia de a-l aduce in Romania a fost una dintre cele mai inspirate decizii. Intregul proiect m-a ajutat sa ma dezvolt, insa adevarata implinire o am stiind ca am luat o decizie inspirata aducand in fata publicului din Romania unul din cei mai valorosi oameni ai planetei.

Le multumesc tuturor celor care au ales sa se inscrie la conferinta (ati facut o alegere buna!), le multumesc si celor care se vor mai inscrie in urmatoarele zile. Conferinta maraton este programata marti, 15 Noiembrie 2015. Pentru cei care nu s-au inscris inca o mai pot face accesand acest link: http://www.marian-rujoiu.ro/john-gray-reducere/#inscrieri

Le multumesc si celor care nu s-au inscris, stiu cum este, fiecare isi stie prioritatile si sper ca in viitor destinele noastre sa se influenteze intr-un mod pozitiv si reciproc, in orice context posibil!

– Multumesc Marian, in numele tuturor cititorilor www.aisucces.ro, si nu numai!

Marian Rujoiu: Calde salutari cititorilor tai, va astept pe toti la conferinta si va promit ca o sa mai revin si dupa eveniment cu alte impresii din culise!

jg

Comments

About the Author Adrian Iacob

Online Business & Marketing Sr. Consultant, Strategist

follow me on: