Anthony Robbins: De ce leadership? – 3 trasaturi fundamentale ale leadershipului (video)

Shares

La sfarsitul lunii decembrie 2012 citeam o analiza facuta in FORBES ce pleca la faptul ca Peter Drucker si Clayton Christensen, semnalasera in ultima perioada, din ce in ce mai des, nevoia de concentrare pe procesarea cunostintelor si sustinerea inovatiilor in scopul cresterii si dezvoltarii, a ceea ce ei au numit  leadership mindset(mentalitate de leader).

Recent, am aflat de o inregistrare a lui Tony Robbins in care acesta explica cele 3 mandate ale leadershipului in care am regasit aceeasi pledoarie pentru cresterea si dezvoltarii mentalitatii de leader(eu i-as spune mai pe romaneste, gandire antreprenoriala).

Dupa aproape 20 de ani de antreprenoriat si studiu in domeniu antreprenorial, pot spune, fara tendinta de a ma insela ca leadership-ul inseamna … un pas in fata pentru orice individ, pentru orice societate, adica progres; leadership inseamna capacitatea de a face lucrurile sa se intample , a maximiza resursele si a inspira si pe altii sa te urmeze (lead) si sa faca ceea ce faci tu. Este capacitatea de a crea un mediu propice in care oamenii sa prospere iar rezultatele lor sa fie atinse. Este calitatea extraordinara de a rezolva probleme si de a duce lucrurile pe care le ai de facut pana la capat.

In cele din urma, leadership-ul, ca si succesul este o alegere, nu o obligatie! Este un standard, un mod de viata si o abilitate cultivata – o abilitate pe care o regasim la nivelul CEO, a managerilor, dar  si la mamele din intreaga lume. Mai mult decat atat, cultivat, leadership-ul este abilitatea de a influenta gandurile, sentimentele, comportamentele si actiunile celor pe care conduci.

Autori ca Warren Bennis (unul dintre pionierii cercetarii fenomenului leadership mind), John Zenger, Joseph Folkman, Peter Drucker, mai tinerii Peter Heslin, Don Vandewalle, Gary Latham, chiar si actorul Milton Berle au concluzionat ca exista trei trasaturi fundamentale care creeaza capacitatea de a conduce, sau trasaturi de leadership:

1 . Vede lucrurile asa cum sunt , nu mai rau decat sunt …

Marii lideri spun adevarul, verde-n fata. Spre deosebire de majoritatea oamenilor, leaderii  nu insista a se concentra pe probleme – ei le confrunta. Leaderii au curajul de a face fata provocarilor, stiind ca pot esua, dar cu toate acestea, au capacitatea de a se ridica si de a merge mai departe. A nu se intelege ca leaderii nu actioneaza fara sa aiba frica, ei actioneaza in ciuda ei, leaderii isi asuma riscurile necesare pentru a o infrunta!

2 . Dar doar vazand lucrurile asa cum sunt, nu este de ajuns …

Lucrurile trebuie vazute mai bune decat sunt!  Liderii aduc o viziune noua dincolo de acest moment. Ei creaza acea miscare care inspira pe cei din jur sa isi suflece manecile si sa faca ceea ce este nevoie pentru a-si face treaba; in timp ce managerii coordoneaza activitatea dintr-o firma, in timp ce liderii definesc viitorul si te face si pe tine sa-l realizezi.

3 . Face lucrurile asa cum le vede el!

Personal, cred ca oricine poate fi un LEADER!  Transformarea viziunii in realitate necesita o strategie: schimbarile incrementale conduc mereu la rezultate radi

cale. Nu este vorba aici despre resursele pe care le ai la dispozitie, ci este vorba despre maximizarea resurselor: inventivitate, vointa, energie, creativitate, curaj, credinta si determinare pentru atingerea obiectivelor.

Toate aceste resurse in vremuri de criza sunt create de lideri! Este ca si cand lucruri care par dificile sau imposibile ne provoaca sa le depasim.

Incepi sa descoperi chiar de astazi cum poti sa iti folosesti puterea mintii prin intermediul exercitiilor si  instrumentelor pe care Tony ti le daruieste in programul audio: Hour of Power (Ora de putere)! Il poti asculta GRATUIT aici.

Imi place, in inregistrarea pe care v-o propun mai jos, felul in care Tony spune ca „Chiar daca provocarile apar in afacerea ta, in cariera sau  in finante, sau chiar in familie cu copiii, partenerul sau in sanatate, TU ai deja capacitatea de a-ti transforma calitatea vietii, si nu doar a ta, cat si a celor care te intereseaza.

Asta e adevaratul spirit de conducere (leadership mind)!

Vii si tu sa inveti de la Tony cum poti sa iti transforma viata in … EXTRAORDINAR? 

AnthonyRobbins-logo

Comments

About the Author Adrian Iacob

Online Business & Marketing Sr. Consultant, Strategist

follow me on: