Decalogul Unui Leader De Succes – AMALIA STERESCU

Shares

amaliaIn toamna anului 2011 citeam cu interes si curiozitate un interviu cu o doamna caruia i-am daruit intreg respectul de la primele replici:  Amalia Sterescu, astazi, Senior Business Consulting!

Regaseam in acel interviu, decalogul Amaliei Sterescu, vicepresedintele la acel moment al Global Renewals Centers in cadrul Oracle Corporation. Era responsabila de elaborarea strategiei globale pentru centrele de reinnoire contracte suport localizate in Romania, in India si China si de atingerea targeturilor specifice ce insumau peste un miliard USD la nivelul unui an fiscal.

Fiind la momentul respectiv, si pentru mine o perioada de cautare a identitatii imbinata cu tentatia de a pleca in afara, am ramas placut surprins, sa regasesc in acest interviu, 2 lucruri, care s-au dovedit a fi pentru mine instrumente, care sa-mi dea o directie in viata.

In primul rand era o intrebare pusa de reporter, intrebare la care si eu am meditat mult: De ce as alege sa raman in Romania?

Argumentele pe care le-am gasit atunci si care m-au determinat sa trec peste acea cadere nu cred ca ar interesa pe cineva, ce vreau sa scot in evidenta, insa, este setul de credinte – Decalogul meu, cum il numea Amalia, decalog pe care mi l-am insusit si eu, si dupa care am cautat sa imi ghidez viata, ulterior! Iata-l:

Amalia Sterescu: Decalogul meu.

 1. Nu exista castiguri usoare.

 2. Nu exista un final pentru procesul de invatare, invatam pana murim.

 3.  Nu e nimic mai important decat sa fii curios.

 4. Asculta-ti inima, munceste cu sufletul – castigurile de orice tip, vor veni.

 5. Nu exista nimic din ceea ce tu nu poti face – nu fii propria ta bariera.

 6. O viata fara principii si valori e o barca cu motor stricat in plina furtuna.

 7. Castiga-ti independenta financiara cat mai devreme, antreprenoriatul timpuriu iti va da forta sa risti si sa castigi ulterior.

 8. Invata din greseli alfel vei suferi inutil.

 9. Indiferent ce cariera ti-ai construit, nu esti un om de succes daca acasa nu te asteapta nimeni, cu drag.

 10. A fi un invingator, sau nu este doar o optiune personala.

Citesc acest decalog, aproape in fiecare dimineata, si de fiecare data sunt emotionat! Sper sa va fie si voua de folos!

Am avut fericita ocazie sa o intalnesc pe Marea Doamna, Amalia SterescuSenior Consultant Outsourcing ce detine astazi una dintre cele mai importante functii pe care o romanca a avut-o vreodata in industria IT&C, in cadrul unei importante companii multinationale din Romania, in aprilie 2013, la Bucuresti Leadership Summit!

I-am marturisit despre faptul ca setul ei de credinte, Decalogul, mi-a servit ca model de viata, i-am multumit, iar domnia sa mi-a mai oferit o idee: „Succesul e doar un rezultat firesc al unui efort constant si  bine concentrat pe atingerea unor obiective fie de business fie personale.”

Va invit sa o urmariti pe Amalia Sterescu vorbind despre Leadership Legacy, sau mostenirea pe care o lasam urmasilor nostri. Personal, cred ca acest Decalog reprezinta cea mai importanta lectie de viata care poate fi lasata copiilor nostri. Va asigur ca vor fi 30 de min. pe care nu le vei uita prea usor!

Apopo, tu te-ai gandit? Ce mostenire ai vrea sa  lasi copiilor tai?

AMALIA STERESCU, scurta prezentare:

• Corporate Leadership: 16 years (Vodafone, Oracle);
• Leader Senior : 8 ani Vice Presidente in Oracle;
• Intra preneur: 2 start-upuri internationale in China si India, 5 in RO;
• Consultant Outsourcing: 10 ani experienta in industrie, membru al International Association of Outsourcing Professionals, Fondator Outsourcing Advisors;
• Public Speaking Coach: Fondator Public Speaking School, membra a Bucharest Speakers Bureau, speaker permanent Business Days, speaker HR Summit, Ambassador conferina ”The Women”;
• Voluntariat: Vice Presidente Professional Women Network RO, profesor voluntar in licee (public speaking si leadership);

Premii obtinute:

 • Mentoring Honoris Causa – Fundatia Lauder Reut,
 • Speakerul anului 2012 oferit de Femei in Afaceri,
 • Cel mai popular speaker Business Days – 2013,
 • Premiul pentru inovatie in educatie oferit de She Inspire, ”The Women Conference ” – Ambassador 2014,
 • Best Community Leader oferit de revista Business Arena in 2014.

Comments

About the Author Adrian Iacob

Online Business & Marketing Sr. Consultant, Strategist

follow me on: