3 Intrebari Cu Care Iti Poti Construi Propriul Plan De Dezvoltare Personala De La Anthony Robbins

question-markUnul dintre lucrurile importante pe care le-am invatat la UPW, Seminarul lui Anthony Robbins, a fost acela ca, nu exista lucru mai important decat sa-ti construiesti propriul plan de dezvoltare personala. Credeam si eu, ca si multi altii,  ca planul fiecaruia trebuie sa fie diferit, caci fiecare este diferit, are ocupatii si destine diferite, porneste dint puncte diferite …

Tony ne-a explicat si ne-a invata ca exista totusi, cateva intrebari comune care  pot ajuta  pe fiecare in parte sa-si creeze propriul plan de dezvoltare personala. Si aceste intrebari vreau sa le impartesesc si cu tine, in speranta ca iti vor fi de un mare folos, la fel cum sunt pentru multi altii…Deci, ia-ti agenda, noteaza cele 3 intrebari si raspunde cat mai sincer cu putinta! Nu trebuie sa te minti pe tine! Ok?

1) Unde ma aflu acum?

Gandeste-te si analizeaza-ti cu mare atentie care sunt abilitatile tale forte si care sunt punctele tale slabe? Ce zone simti ca ar trebui imbunatatite? Ia in considerare fiecare aspect al vietii tale. In ce punct te afli pe plan profesional, familiar, social? Ia in consideratie si aspectele legate de activitatea fizica, emotionala si spirituala! Care din aceste zone sunt cel mai des neglijate? In care dintre ele excelezi?

2) Unde mi-as dori sa fiu?

Gandeste-te unde ai vrea sa fii peste 6 luni, peste un an si peste cinci ani? Care dintre ariile vietii ar avea nevoia cea mai mare de imbunatatire? Care sunt zonele cu adevarat critice ce nu mai suporta amanare? Care dintre arii, daca ar fi sa le abordezi, ti-ar genera o satisfactie maxima? Care ar fi cateva vise pe care ti le-ai dori implinite in fiecare dintre aspectele vietii tale? Profesional, familiar, fizic, spiritual, social? Ce anume ar trebui sa se intample pentru a-ti indeplini aceste vise?

3) Cum as putea ajunge acolo unde imi doresc?

Care ar fi acele cateva actiuni masurabile care ar trebui facute pentru a ma ajuta sa ating acele vise?  Intreaba-te: In ce zona as avea nevoie de mai mult antrenament? Am nevoie de un mentor sau un coach? Am nevoie de mai multa practica? Ce anume m-ar determina sa constientizez aceste nevoi?

Acum, cu planul in mana, incepe sa lucrezi la el! Acest plan, scris pe o agenda sau sub forma unei idei in mintea ta nu are nici o valoare pana nu faci ceva ca sa se materializeze. Iar cel mai potrivit moment pentru a incepe nu este maine ci astazi! Chiar acum!

Mult spor, inspiratie si sa ai succes!

P.S. Daca intelegi limba engleza te invit sa-l urmaresti pe Tony prezentand sistemul RPM (Rapid Planning Method – Metoda rapida de planificare) cel mai puternic, rapid si eficient instrument pe care il poti folosi pentru a-ti imbunatati performantele  din orice domeniu al vietii.

AnthonyRobbins-logo

Comments

About the Author Adrian Iacob

Online Business & Marketing Sr. Consultant, Strategist

follow me on: